Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Határtalanul Erőssek vagyunk!

Digitális Témahét a 7. osztályban

 

     Közösségünk minden évben aktívan részt vesz a Digitális Témahéten. Az idén ezen a mozgalmas héten összesen három projektet valósítottak meg tanulóink.

   Osztályunk a tanév utolsó napjaiban Erdélyi körútra utazik a Határtalanul! pályázat jóvoltából. Ennek apropóján felvettük a kapcsolatot a leendő nagyenyedi testvérosztályunkkal. Ők a Bethlen Gábor Kollégium 7. osztálya. Kölcsönösen készítettünk egy-egy bemutatkozó prezentációt az iskoláinkról, illetve az osztályainkról, amit el is küldtünk egymásnak. Nagyon várjuk már a velük való találkozást, egymás személyes megismerését!

     Ennek a feladatnak kibővített része volt az iskolánk, azon belül is az osztályunk, illetve az egyes diákok bemutatása. Előzetesen hat csoportot alakítottunk ki a különböző feladatok teljesítésére. Az „Interjúkészítők” feladata az volt, hogy rövid riportokat készítsenek néhány olyan személlyel, akik szerintük meghatározóak az iskola, illetve az osztály életében. Az „Iskolabemutatók” két csoportban tevékenykedtek. Az egyik csoport a főépület és a hozzá tartozó terület bemutatását kapta feladatul, a másik pedig az ezen kívüli részről készített szép és igényes anyagot. Az „Erőss english” nevű csapat az osztály, illetve az iskola életéről írt egy-egy angol nyelvű beszámolót, amit a templomkertben rögzítettek. A „Dokumentálók” csapatának az volt a feladata, hogy kövesse nyomon, örökítse meg és dokumentálja a többi csoport munkálkodását. Az „Ellenőrök” csoportja pedig azt a feladatot kapta, hogy egy általuk létrehozott szempontsor és az iskolai házirend alapján vigyázza, felügyelje és ellenőrizze a többi csoport munkáját, viselkedését.

     Örömmel mondhatjuk el, hogy sikerült videochat-es összeköttetést létesítenünk a budapesti testvérosztályunkkal, akik a Budapest-Fasori Református Kollégium Julianna Általános Iskolájának 7. osztálya. Ebben a tanévben szeptemberben az osztálykirándulásunk, februárban pedig egy közös színházlátogatás során találkoztunk egymással személyesen. Ez a videós kapcsolat pedig igazán különleges színfoltja volt barátságunknak. Együtt olvastunk a Szentírásból (121. zsoltár) és beszélgettünk. Reméljük, minél előbb találkozunk újra!

„Tekintetem a hegyekre emelem: Honnan jön segítségem? 
Segítségem az ÚRtól jön, aki az eget és a földet alkotta.
Nem engedi, hogy lábad megtántorodjék, nem szunnyad őriződ. 

Bizony nem szunnyad, nem alszik Izráel őrizője! 
Az ÚR a te őriződ, az ÚR a te oltalmad jobb kezed felől. 
Nem árt neked nappal a nap, sem éjjel a hold. 
Az ÚR megőriz téged minden bajtól, megőrzi életedet. 
Megőriz az ÚR jártodban-keltedben, most és mindenkor.” (121. zsoltár)

 

                                                                                             Ráczné Kövesi Klára és Ferenczi Rita

 

PowerPoint bemutató iskolánkról:
Erőss Lajos Református Általános Iskola