Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Egészségnap

Hagyományainknak megfelelően iskolánk idén is megszervezte az Egészségnapot. Így november 13-án egy egész napon keresztül igyekeztünk minél színesebben megközelíteni ezt a témát. A mozgás igen fontos része az egészséges életmódnak, ezért nem volt kérdés, hogy a napot zenés reggeli tornával kezdjük, melyen az iskola minden tanulója részt vett.

Délelőtt dr. Tóth Adrienn látogatott el hozzánk, aki fogorvosként tartott érdekes és hasznos előadást a fogápolásról. A „Salátabár” eközben folyamatosan üzemelt a gyülekezeti teremben. Itt házi készítésű krémekkel ismerkedhettek meg a gyerekek. Kóstolhattak  padlizsán-, karfiol-, tojás-, sütőtök-, túró- és répakrémet. Nagy örömmel láttuk, hogy a gyerekek szívesen fogyasztották a falatkákat, és bátran kóstolták az új ízeket is. A gyülekezeti tagok és a két lelkészhallgató nagy segítségünkre volt a kínálásban. Délután folytatódtak a különböző programok, ezúttal már osztálykeretben vagy kisebb csoportokban.

Az 1-2. évfolyamon finomabbnál finomabb zöldség- és gyümölcstálak készültek, de nemcsak finomak, hanem nagyon dekoratívak is voltak, igazán kreatív, szép és színes alkotások születtek. A zsűrinek most valóban nehéz dolga volt, de a végén többféle oklevéllel jutalmazták az osztályokat. Természetesen a döntés után a gyerekek a szülőkkel együtt jóízűen elfogyasztották a közösen elkészített salátákat.

A 3. osztályba Madar Tünde védőnő látogatott el, aki az egészséges táplálkozással kapcsolatban tartott előadást, ezután pedig igazi bátorságpróba következett, mert vércukrot és vérnyomást is mért a gyerekeknek Látkóczki Imre gyógyszerész.

A 4. osztályba Rácz Anita érkezett a Vöröskereszt helyi szervezetétől, aki beszélt a Vöröskereszt eszméiről, majd ezzel kapcsolatos játékos feladatokat oldottak meg a gyerekek.

A felsős évfolyamokon a mozgásé volt a főszerep. A lányok zumbaórán vehettek részt, amit Jónás Mónika táncoktató tartott. Külön öröm volt számunkra, hogy néhányan közülünk láthattunk egy kétperces korgráfiát is, ami nagyon hangulatos volt.

A fiúk pedig focimeccseket játszottak, Lajos bácsi vezetésével. A körmeccsek megizzasztották a fiúkat, a végeredmény pedig a következőképpen alakult:  1. helyezett a 7.osztály csapata lett: Seres Máté, Rácz Imre, Faur Zoltán, Kótai Ádám, Máté Ferenc és Egri Zsolt. 2. helyen az ötödikesek végeztek: Daróczi Dávid, Boros Botond, Lendvai Levente, Barabás József, Demeter Dávid, Szilágyi Miklós és Vámosi Olivér.

A 3. helyet pedig a 6.osztály csapata szerezte meg: Gali Tamás, Seres Gergő, Ruzsics Norman, Klenczner Sándor, Borsos Lázár és Boda László.

A nap végén a szülőket vártuk, ők különböző vizsgálatokon vehettek részt, volt arcdiagnosztika, testzsír- és vérnyomásmérés, testtömegindex-  és vércukormérés is. Madar Tünde és Gyenge Krisztina védőnők, valamint Látkóczki Imre voltak ebben a segítségünkre.

Végül, de nem utolsósorban szeretném itt is megköszönni a tanártársaimnak, a szülőknek, a gyülekezeti tagoknak, és minden kedves előadónak, hogy eljöttek hozzánk, és segítségükkel sokszínűen tudtuk körüljárni ezt a témát.

A Képgalériában pedig a képes beszámolókat is megtekinthetik kedves látogatóink.

Látkóczki-Csizmadia Nóra
DÖK-vezető