Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

2015/2016. tanév

Oláh Márk 4. a osztályos tanuló a Herman Ottó Környezetismereti Verseny háromfordulós, egyéni tesztversenyén bejutott az országos döntőbe. A Budapesti Műszaki Egyetemen megrendezett versenyre 2016. június 5-én került sor. Márkó a 4. helyen végzett.
Szívből gratulálunk neki és felkészítő pedagógusainak Sárosi Katalinnak és Mile Mónikának!
 
 
 
 
Németh Balázs Marcell 5. a osztályos tanuló 2016. április 30-án Karcagon diák I. korcsoportban, 46 kg-ban Országos Birkózó Magyar Bajnokságon 9. helyezést ért el.
Németh Csenge Hanna 2. a osztályos tanuló a 2016. május 14-16 között Móron megrendezett XVI. Mazsorett Magyar Bajnokságon pompon junior team kategóriában első helyen végzett, így Magyar Bajnok csapat tagjaként kijutott 2016. augusztusában megrendezett európai bajnokságra.

Szívből gratulálunk nekik!
 
 
 
 
 
dsc_0309.jpg2016. május 6-án iskolánk újraalapításának 5. évfordulója tiszteletére Főnix kupa meghívásos labdarúgó tornát szerveztünk Gellér Sándor Sportcentrumban. Résztvevő csapatok Petritelepi Általános Iskola, Szerepi Kelemen János Általános Iskola és Bucsai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és AMI voltak.
Végeredmények:
   Leány:
       1. Erőss Lajos Református Általános Iskola
       2. 
Bucsai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és AMI
       3. Petritelepi Általános Iskola
       4. Szerepi Kelemen János Általános Iskola
   Legjobb játékos: Farkas Vanessza (Bucsa)
   Legjobb kapus: Horváth Vivien (Szerep)
   Gólkirály: Lukács Vanda (Erőss)


   Fiú:
       1. Erőss Lajos Református Általános Iskola
       2. 
Bucsai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és AMI
       3. Szerepi Kelemen János Általános Iskola
       4. Petritelepi Általános Iskola
   Legjobb játékos: Szabó Lajos (Szerep)
   Legjobb kapus: Oláh Kristóf (Bucsa)
   Gólkirály: Boros Botond (Erőss)
Elért sikereikhez szívből gratulálunk!
 
 
 
 

dsc_0140.jpg2016. április 23-án szombaton rendezték meg Hevesen a III. Földi János Természettudományi verseny országos döntőjét, amit az Eötvös József Református Oktatási Központ hirdetett meg három korcsoportban, nem csak református iskolás diákok számára. Négy igen komoly levelezős forduló után a legjobban teljesítő tanulókat hívták meg az országos döntőbe. Iskolánkat a 7-8. évfolyamosok mezőnyében Berde Márton 7. osztályos tanuló képviselte, akit a zsűri a szóbeli feleletéért dicséretben részesített, végül kiváló teljesítményt nyújtva a II. helyen végzett.
Szívből gratulálunk neki és felkészítő nevelőjének!

 
 
 
 
 
20160414_163430.jpgIskolánkból néhány tanuló részt vett a Diákolimpia IV. korcsoport Leány foci versenyén. Körzeti döntőn 2. helyen végeztek, így továbbjutottak a megyei elődöntőre, ahol az 1. helyezést érék el. A megyei döntőt 2016. április 21-én rendezik meg.
 
2016. április 14-én tartották Bucsán a "Rákóczi-kupa" labdarúgó tornát. Iskolánk leány csapata 1. helyezést, fiú csapata 3. helyezést érte el.
A torna legjobb játékosai:
   leány: Lukács Vanda
   fiú: Rozsnyai Péter
 
2016. április 15-16-án rendezték meg Mezőtúron a Református Iskolák Országos Úszóbajnokságát. Iskolánkból egy csapat vett részt. Csapattagok: Baranyai Nikolett, Kovács Márta, Mohos Lotti, Sulyák Dénes, Sulyák Tamás, Vadász Adél, Vadász Attila és Vadász Zsuzsa tanulók.
Erős mezőnyben Sulyák Tamás (50 m pillangó) 7. helyezést érte el.
 
Dicséret minden versenyzőnek, mert az egyéni legjobb idejét szinte mindenki megjavította.
Szívből gratulálunk nekik és felkészítő nevelőjüknek!
 
 
 
 
 
A Zalai Matematikai Tehetségekért Alapítvány idén is meghirdette a Nemzetközi Kenguru Matematikaversenyt.
Iskolánkból 49 tanuló nevezett be a megmérettetésre 2-8. évfolyamon.
2016. március 17-én került sor a verseny megyei fordulójára.
Iskolánk tanulói közül:
5. évfolyamon: Biró Dominik 13., Gencsi Gergő 24.
7. évfolyamon: Vámosi Olivér 3.
8. évfolyamon: Seres Gergely 18., Boros Boglárka 25.
                                                                    helyezést ért el.
Elért sikereikhez szívből gratulálunk!
 
 
 
 
2016. április 22-én rendezi meg a Magvető Református Általános Iskola és Óvoda a "Ne szóljon Igéd hiába" XVII. Országos Bibliai Történetmondó Versenyét. Iskolánk megszervezte a helyi fordulót, melyen 38 diák vett részt. A döntőbe 8 tanuló képviseli iskolánkat: Jávorszki Márk, Kiss Zorka Ágnes, Borsos Noémi, Kiss Rebeka Lídia, Biró Dominik, Nemes Judit, Rábai Réka és Fórián Anna tanulóink.
Szívből gratulálunk valamennyi résztvevő diáknak és további sikereket kívánunk neki!
 
 
 
 
2016. április 6-án rendezték meg az Alapműveleti Matematikaverseny megyei/területi fordulóját, melyen iskolánkat 16 tanuló képviselte. Ennek a fordulónak a Petritelepi Általános Iskola adott otthont, ahol a püspökladányi diákokon kívül sárrétudvari és földesi gyerekek mérték össze számolási képességüket, évfolyamonként 20-30 fő. A következő szép eredmények születtek:
Balogh Zalán 4.o. tanuló 3.,
Biró Dominik 5.o. tanuló 4.,
Gencsi Gergő 5.o. tanuló 6.,
Nemes Judit 6.o. tanuló 8.,
Seres Gergely 8.o. tanuló 6. helyezést ért el.
Szeretettel gratulálunk!
 
 
 

 

dsc05185.jpg

2016. április 2-án rendezték meg a Petritelepi Általános Iskolában a "Mesél a Sárrét" megyei mesemondó versenyt. Iskolánkat 9 tanuló képviselte. A mesemondó tanulók lelkesen készültek erre a napra, mindannyian ügyesen szerepeltek. A 2. évfolyamosok mezőnyében Majoros Amira II. helyezést érte el, a 6. osztályosok közül Ivanesei Denisa II. helyen végzett.
Szívből gratulálunk valamennyi mesemondó diákunknak és felkészítő nevelőiknek!

 

 

 

dsc_0062.jpgA 2016. március 23-án tartottuk meg a "Mesél a Sárrét" megyei mesemondó verseny helyi fordulóját. Sok tanuló vett részt ezen a megmérettetésen. Iskolánkat 9 diák fogja képviselni a 2016. április 2-án megrendezésre kerülő döntőn.
1. évfolyam: Nagy Csenge
                     Keresztesi Zsigmond

2. évfolyam: Borzák Luca
                     Majoros Amira
3. évfolyam: Sanyó Stefánia

                     Sipos Laura
4. évfolyam: Mohos Lotti

                     Baranyai Nikolett
6. évfolyam: Ivanesei Denisa

Szívből gratulálunk és további sikereket kívánunk neki!

                 

 

 

A Hitünk Hősei IV. Egyháztörténeti levelezős versenyen iskolánkból 10 tanuló vett részt: Zoltai Liána, Kaszás Laura, Bene Rebeka, Boros Boglárka, Kolozsi Klaudia 8. osztályos tanulók, Hári Ágnes, Kolozsi Vivien, Zsányi Zsanett, Mohos Lili és Berde Márton 7. osztályos tanulók. A két írásbeli forduló után a legjobb eredményt elért tanulók jutottak az országos döntőbe. 2016. március 5-én Cegléden Kaszás Laura, Kolozsi Klaudia és Berde Márton képviselték iskolánkat. A versenyen 60 perc alatt egyénileg töltöttek ki feladatlapot Luther Márton életével és munkásságával kapcsolatban. A 7-8. évfolyamosok együtt versenyeztek, Berde Márton 5., Kolozsi Klaudia 12., Kaszás Laura pedig a 15. helyen végzett.
Szívből gratulálunk nekik!

 

 

 

2016. február 19-én került megrendezésre a XXII. Zrínyi Ilona matematikaverseny.
A verseny célja a matematika népszerűsítése. A feladatsorokkal elsősorban a gyerekek logikus gondolkodását kívánják mérni a szervezők.
 Több évi tapasztalat alapján elmondhatjuk, hogy a Hajdú- Bihar megyei mezőny az egyik legerősebb az egész országban.
Évfolyamonként körülbelül 500-600 tanuló vesz részt a versenyen.
Iskolánk tanulói közül 2-8. évfolyamon 47 tanuló jelentkezett a megmérettetésre.
A 3. évfolyam Kiss Viktor a 33.  az 5. évfolyamon Biró Dominik a 38. lett.
A 3. évfolyamos gyerekek a 44 induló csapatból a 20. helyen végeztek. A város általános iskolái közül ezen az évfolyamon ők érték el magasan a legjobb eredményt.
A fiúk remek teljesítményéhez szívből gratulálunk!

A többi versenyzőt is arra biztatjuk, őrizzék meg a matematika iránti szeretetüket és lelkes gyakorlással készüljenek a következő évi megmérettetésre.          

dsc_0337.jpg

dsc_0338.jpg

Eredményeikhez szívből gratulálunk!

 

 

Burzán Marcell 3. b osztályos és Daróczi Dávid 7. a osztályos tanulók a Ple. labdarugói Püspökladány város által 2015. évben adományozott az Év Sportolója cím díjazottjai.
Szívből gratulálunk nekik!

 

 

 

Németh Balázs 5. a osztályos tanuló 2016. február 13-án Püspökladányban, Diák Kötöttfogású Területi Csapatbajnokságon 2. helyezést értek el, így bejutottak az országos döntőbe. 2016. február 14-én Diák Kötöttfogású Területi Bajnokságon egyéniben 2. helyezést ért el 46 kg-ban. 
Iskolánk két tanulója Szabó Bence Döme 3. a és Németh Balázs Marcell 5. a osztályos tanulók tagjai voltak a 2016. február 21-én Tokodon megrendezett Diák kötöttfogású csapatbajnokságon 6. helyen végzett csapatnak. A Püspökladányi NSE az ország legjobb 17 csapatából érte el, ezt a remek teljesítményt (mivel az előző héten rendezett területi versenyekről továbbjutott csapatok vehettek rész a döntőben).

Eredményeikhez szívből gratulálunk!

 

 

 

dsc05100.jpg2016. február 12-én tartották a városi könyvtárban a Kazinczyról elnevezett „Szép Magyar Beszéd” verseny városi, város környéki fordulóját.
Iskolánkat két tanuló képviselte: Nemes Judit (6.a) és  Lendvai Levente (7.a). A versenyzők egy szabadon választott és egy kötelező szöveget olvastak fel, ügyelve a szöveghűségre, hangvételre, szövegértésre, hangképzésre, hangsúlyozásra és a természetes beszédre.
Az 5-6. évfolyamos tanulók versenyében Nemes Judit a 3. helyen végzett.
Szívből gratulálunk!

 

 

 

A Vojtina Bábszínház rajzpályázatot hirdetett "Holle anyó birodalma" témában. Iskolánkból sok tanuló részt vett szebbnél szebb alkotásaikkal.

Résztvevők:
2. a osztály: Borzák Luca
2. b osztály: Keresnyei Ádám
                   Gál Nelli

                   Marsi Maja
                   Csibi Hanna
                   Gál Lóránt
3. b osztály: Kiss Viktor
                   Pintér Hanna
                   Pál Kincső
                   Papp Fruzsina
                   Szerdi Boglár
                   Szilágyi Bálint

Díjazott alkotások:
2. a osztály: Nagy Panna
2. b osztály: Ulveczki Fanni

Eredményeikhez szívből gratulálunk!

 

 

 

nevtelen.jpg2016. január 18-án a Kálvin téri Általános Iskola rendezésében Várméta bajnokságon vettünk részt. A játékban második, harmadik és negyedik osztályos tanulók versenyeztek. Évfolyamonként két lány, két fiú illetve hat tanuló cserejátékosként szerepelt. A körmérkőzések első fordulójában a Kálvin téri Általános Iskola csapatával mérkőztünk meg, majd a Petri telepi Általános Iskolával. Összesítésben 156 ponttal iskolánk második helyezést ért el.
Eredményeikhez szívből gratulálunk!

 

 

dscn1283.jpg2015. november 28-án rendezték meg Hajdúböszörményben a Baltazár Dezső Református Általános Iskolában​ a Hajdúvidéki Református Egyházmegyei Versenyt, ahol iskolánkat 11 tanuló képviselte.

Bibliai történetmondás:
1-2. évfolyam: II. helyezett Borzák Luca Nikolett 2. a osztály
                       III. helyezett Nagy Levente Csaba 2. b osztály

3-4. évfolyam: I. helyezett Mohos Lotti 4. a osztály
Részt vett: Kiss Rebeka Lídia 4. a osztály

Zsoltáréneklő verseny:
3-4. évfolyam: II. helyezés Kiss Katalin 3. a osztály
5-8. évfolyam: II. helyezés Boros Boglárka 8. a osztály
Részt vett: Pócsi Sándor 5. a osztály

Egyház ismereti vetélkedő részt vettek:
4 fős csapatban: Biró Dominik (5. a), Németh Balázs (5. a), Tóth Krisztina (6. a) és Rábai Réka (7. a) tanulók

Rajzverseny:
Alsós korosztály: II. helyezett: Borsos Noémi 3. b osztály
Felsős korosztály: I. helyezett: Tóth Krisztina 6. a osztály

Emléklapot kaptak rajzaikért: 
Alsós korosztály:
Jámbor Enikő (3. b), Kiss Viktor (3. b), Pál Kincső (3. b), Szilágyi Bálint Bendegúz (3. b), Szabó Hanna Judit (3. b), Pintér Hanna (3. b), Burzuk Nóra (3. b), Oláh Dávid Attila (3. b), Sipos Laura (3. b) és Biró Ákos (3. b) tanulók.
Felsős korosztály: 

Burzán Máté (5. a), Barabás Xénia Vivien (6. a), Darai Erika (6. a), Pintér Csaba (6. a), Tóth Lajos Bence (6. a) és Varga Lívia (6. a) tanulók.
Eredményeikhez szívből gratulálunk!

 

 

 

A 2015. november 21-én megrendezésre kerülő Diák II. korcsoport Birkózó Magyar Bajnokság országos döntőjén Németh Balázs Marcell 5. a osztályos tanuló az 5. helyezést érte el 42 kg-ban.
Szívből gratulálunk és további sikereket kívánunk neki!

 

 

 

ref_logo.pngA Karácsony Sándor Iskola és Óvoda, valamint a Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskola által megrendezett 20. Országos Református Zsoltáréneklő Versenyen VII. korcsoportban Boros Boglárka arany minősítést, II. korcsoportban Kiss Katalin ezüst minősítést ért el.
Eredményeikhez szívből gratulálunk!

 

 

 

2015. október 20-án a Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma által rendezett Regionális Tehetségkutató Nyelvi Versenyén iskolánkat Fórián Anna, Gali Tamás, Kaszás Laura, Kolozsi Klaudia, Lukács Vanda és Papp Marcell Antal képviselte. A szóbeli fordulóra már csak a legjobb írásbeli eredményt elértek kaptak meghívást. A november 20-i szóbeli megmérettetésen Lukács Vanda és Papp Marcell Antal eredményesen szerepelt, míg Kolozsi Klaudia a kiemelkedő 6. helyen végzett.
Teljesítményükhöz szívből gratulálunk!

 

 

 

11656013_555296477951670_222980993_o.jpgA Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola idén tizenkilencedik alkalommal rendezte meg a Református Iskolák XIX. Országos Tanulmányi Versenyét, melyen ezúttal 41 iskola 485 versenyzője vett részt. Iskolánkból is több tanuló jelentkezett, akik nagyon szép eredménnyel végeztek.
Matematika:
     5. osztály: Biró Dominik 10. hely
     6. osztály: Tóth Krisztina 17. hely
     7. osztály: Zsányi Zsanett 15. hely
     8. osztály: Seres Gergely 4. hely
Bibliaismereti verseny:
     3-4. osztály: Baranyai Nikolett, Molnár Janka 3. hely
     5-6. osztály: Nemes Judit, Szabó Attila Zsombor 11. hely
Anyanyelvi verseny:
     3-4. osztály: Kiss Viktor, Jakab Anna Laura, Oláh Márk 10. hely
Angol nyelvi verseny:
     5-6. évfolyam: Ivanesei Denisa, Vad István 9. hely
     7-8. évfolyam: Papp Marcell Antal, Vámosi Olivér 14. hely

Környezetvédelmi prezentációs előadói verseny:
     7. osztály: Lendvai Levente különdíj

Szívből gratulálunk nekik!

 

 

 

 

20151102_134430.jpg2015. november 2-án került megrendezésre a Mezei Futóverseny megyei fordulója. Iskolánkból négy tanuló indult Kiss Zorka Ágnes (11. hely), Gál Nelli (19. hely), Daróczi Fruzsina (23. hely) és Borzák Luca Nikolett (24. hely).
Eredményeikhez szívből gratulálunk!

 

 

2015. október 22-én a Szentesen megrendezésre kerülő Diák II. Korcsoportos Diákolimpia országos döntőjében 42 kilogrammban  Németh Balázs 5. a osztályos tanulónk képviselte iskolánkat, ahol 34 gyermekből az 5. helyen végzett.
Szívből gratulálunk és további sikereket kívánunk neki!

 

 

dsc_0062.jpgIskolánkat több tanuló is képviselte a püspökladányi Tündérkönyvtár "Könyvjelző" nyári, megyei olvasónapló-pályázatán, amelyen a következő eredmények születtek:
2-4. osztály:
     Burzuk Nóra III. helyezés
     Szabó Bence Döme VI. helyezés
     Biró Dominik VI. helyezés
     Pusztai Ákos VII. helyezés
     Oláh Márk Csaba VII. helyezés
     Kerekes Ádám IX. helyezés
     Kerekes Anna XI. helyezés
     Kovács Dávid XVI. helyezés
     Mile Artúr Bálint XVII. helyezés
     Papp Fruzsina XVIII. helyezés
     Makai Zsuzsanna XIX. helyezés

5-8. osztály:
     Zoltai Liána II. helyezés
     Berde Márton V. helyezés
     Rábai Réka X. helyezés
     Zsányi Zsanett X. helyezés
     Rábai Emese XII. helyezés
     Rácz Nikoletta XVII. helyezés
     Kolozsi Klaudia XX. helyezés

Az eredményhirdetésre 2015. október 9-én (pénteken) kerül sor.

Eredményeikhez szívből gratulálunk!

 

 

Németh Balázs 5. osztályos tanuló a következő szép eredményeket érte el:
2015. szeptember 5.: V. Cellspan Összetartozás Nemzetközi Birkózó 
Verseny 
(Balkány): 2. helyezés
2015. 
szeptember 19.: Diák Országos Csapatbajnokság-Szabadfogás (Budapest): 8. helyezés
2015. 
október 3.: Észak Magyarországi Területi Bajnokság (Gyöngyös) : 2. helyezés
Eredményéhez szívből gratulálunk és további sikereket kívánunk neki!

 
 
 
 
 
Németh Csenge 2. a osztályos tanuló és Kerekes Anna 3.a osztályos tanuló 2015. augusztus végén a Mazsorett Európa bajnokságon Csehországban, Brno-ban csapatban 12. helyezést értek el. 
Szívből gratulálunk és további sikereket kívánunk nekik!

 

 

 

SZEPTEMBERI SPORTÉLETÜNK

Petri Kupa:
     2. hely (V-VI. osztályos fiúk korcsoportja)

 

Mezei futóverseny:
     Minden résztvevő előkelő helyen végzett, hiszen a korcsoportok versenyein 50-70 fő indult!

20150928_150122.jpg


     Egyéni versenyben a legjobb 10-be kerültek:
          2. hely: Kiss Zorka Ágnes
          3. hely: Borzák Luca
          4. hely: Boros Botond
          5. hely: Baranyai Nikolett
          8. hely Berde Márton
          9. hely: Daróczi Fruzsina
          10. hely: Szegi Csaba
     Csapatversenyben:
          1. hely: I. korcsoport leány
                         Kiss Zorka
                         Borzák Luca
                         Daróczi Fruzsina
                         Gál Nelli
          2. hely: II. korcsoport leány
                         Baranyai Nikolett
                         Budaházi Gréta
                         Molnár Janka
​                         Máthé Lili
                      III. korcsoport fiú
                         Sulyák Tamás
                         Telepó Zsolt
                         Nagy Levente
​                         Daróczi Dávid
          3. hely: I. korcsoport fiú
                         Szegi Csaba
                         Jámbor József
                         Sass Zoltán
​                         Tóth Levente
                      IV. korcsoport leány
                         Kolozsi Vivien
                         Zsányi Zsanett
                         Bene Rebeka
​                         Hegedűs Nikolett

20150928_154241.jpg

 

Szerep Kelemen Kupa:
     2. hely (VII-VIII. osztályos fiúk korcsoportja)
     Legtechnikásabb játékos: Berde Márton

 

Újraindult és szerveződött az intézményi Bozsik program:
     6 csapatunk vesz részt benne:
          3 korcsoport fiúk (Felkészítő: Telepó Zsolt)
          3 korcsoport leány (Felkészítő: Keserű Attila)

Szívből gratulálunk és további sikereket kívánunk nekik!

Köszönet az iskola vezetőségének, fenntartójának, pedagógusainak, dolgozóinak és természetesen a szülőknek, hogy a gyerekek felkészülésében és versenyeztetésben segítettek!

 

 

 

dsc_0029.jpgdsc_0179.jpgGyönyörű időben, családias hangulatban került sor iskolánk horgászversenyére, ahol a következő eredmények születtek:
     1. Feke Zsombor (és segítője) 3. b              osztály: 9,85 kg

     2. Sanyó Stefánia 3. b osztály: 2,05 kg
     3. Kiss Hanna 3. b osztály: 1,65 kg

Díjazottak még:
     Burzuk Nóra 3. b osztály
     Biró Dominik 5. a osztály

Szívből gratulálunk nekik!
Köszönjük Faragó Sándor és a Pócsi család áldozatos munkáját!