Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

2013/2014. tanév / 3

 

A téglási II. Rákóczi Ferenc Baptista Általános és Alapfokú Művészeti Iskolazsanyi-zsanett.jpg rajzpályázatot hirdetett általános iskolai tanulók részére. Az országosan meghirdetett rajzversenyünk célja az volt, hogy a népmesék illusztrálása által a tanulók kifejezhessék gondolataikat, bemutathassák tehetségüket. A „Magyar népmesék” Országos Rajzpályázat a Nemzeti Tehetség Program, EMMI és az EMET, valamint az OFI által kiírt NTP-TV-13 kóddal kiírt pályázat eredményeként valósul meg.

A rajzpályázatra  2300 alkotás érkezett! Ezek közül a zsűri  120 művet válogatott be a kiállításra. Gratulálunk Zsányi Zsanett 5.osztályos tanulónak akinek a rajza a kiállított alkotások közé került az 5-6 osztályos korcsoportban!
Gratulálunk továbbá a többi lelkes és alapos diákunknak, akik részt vettek ezen a pályázaton !

 

 

 

 

Oláh Dávid Attila 1.b osztályos kisdiákunk bronz fokozatot ért el a TEKI-TOTÓ országos matematika tanulmányi versenyen. Tanító nénije: Tóthné Fórián Erika.

Gratulálunk Dávidnak és azt kívánjuk, hogy az elkövetkezendő tanévekben is érjen el ilyen szép sikereket a matematika versenyeken!

 

 

Rövid Zsombor 4. osztályos tanulónk részt vett a Bendegúz tanulmányi

sam_3111.jpg

versenyen környezetismeret tantárgyból. A levelezős fordulók után bejutott a Tudásbajnokság Országos Tanulmányi Verseny Hajdú-Bihar megyei döntőjébe. A versenyre 2014. április 11-én Debrecenben került sor, ahol Zsombor derekasan helyt állt és 11. helyezést ért el.

Szívből gratulálunk neki és felkészítőjének, Farkasné Gáll Edit tanító néninek! További sok sikert kívánunk!

 

 

2014. május 9-10-én Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn rendezték meg a Rigókep_110.jpg énekeljen! Kárpát medencei környezetvédelmi csapatverseny országos döntőjét a 6. évfolyamosok számára. Iskolánk két csapata közül az egyiknek sikerült ide bejutnia a levelezős fordulók és a területi döntő után. A szoros versenyben tanítványaink a 7. helyen zárták a versenyt. A csapat tagjai: Balogh Tímea, Bene Rebeka, Boros Boglárka, Papp Lilla. Felkészítő nevelőjük Kiss Zsuzsa tanár néni, kísérőjük Pappné Fórián Annamária. Még egy jó hír: a lányok megnyerték a "Tiszta udvar, rendes ház" versenyt!

Gratulálunk a csapat minden tagjának és felkészítő tanárának! Büszkék vagyunk rátok, amiért az előző tanévhez hasonlóan az idén is sikerült szépen helyt állnotok!

 

 

2014. május 9-én Hajdúböszörményben rendezték meg a megyei elsősegélynyújtó-utm-eretez-es-wp_001988.jpg versenyt, ahol iskolánk csapata az 5. helyen végzett. A program zárásaként a résztvevők egy teljesen élethű mentést nézhettek végig, mert ez a nap volt a Vöröskeresztes világnap. A csapat tagjai: Fórián Anna, Hegedűs Nikolett, Kovács Márta, Lukács Vanda és Rozsnyai Péter 6. osztályos tanulók, felkészítőjük Látkóczki-Csizmadia Nóra tanár néni.

Gratulálunk a csapat minden tagjának és felkészítő tanárának! Nagyon büszkék vagyunk rájuk!

 

A MOZAIK internetes tanulmányi versenyen 58 tanulónk vett részt. Közülük a legerdményesebbek: Rábai Réka 5.o. anyanyelvből az 5-6. o. mezőnyében a 61. helyen zárta a versenyt, Rácz Imre 7.o. matematikából a 7-8. o. mezőnyében 75. helyezést ért el, Horváth Sára 2.o. irodalomból az 1-2. o. mezőnyében a 87. helyen végzett.