Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

2013/2014. tanév / 2

Beregszászi Zsuzsa 7. osztályos kiváló diákunk verseny1.jpgaz "Érted?" megyei szintű idegennyelvi szövegértési versenyen az előkelő II. helyezést érte el, melynek eredményhirdetésére és díjkiosztójára 2014. május 8-án került sor a Petőfi Sándor Általános Iskolai Tagintézményben.  

Gratulálunk Zsuzsinak és felkészítő tanárának, Tódor Györgyné tanárnőnek! Sok közös sikert kívánunk még nekik a következő tanévre is!

 

 

2014. május 5-6. között Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn rendezték meg a Matekgurudsc_0464.jpg Kárpát-medencei matematika csapatverseny országos döntőjét a 6. évfolyamos diákok számára. A tanév elején benevezett sok csapat közül a területi és levelezős fordulók legjobbjait, 12 csapatot hívtak meg a döntőbe, ahol a mieink a 9. helyen végeztek. A csapat tagjai: Bene Rebeka, Kovács Márta, Rozsnyai Péter és Seres Gergely. Örülhetünk egy első helynek is: a fiúk párosban megnyerték a csocsóversenyt!

Gratulálunk a csapat minden tagjának és felkészítő tanárának, Ráczné Kövesi Klárának! Azt kívánjuk, hogy jövőre sikerüljön még jobban számukra ez a verseny!

 

 

2014. április 26-án Mikepércsen, VII. alkalommal került megrendezésre a dsc02378.jpg"Varázsolvas" megyei szépolvasási verseny. 21 település 16 iskolájából 71 versenyző érkezett a megmérettetésre.
Iskolánk legszebben olvasó kisdiákjait négyen képviselték:
a 2.osztályból: Baranyai Nikolett és Jakab Anna Laura,
a 3.osztályból: Bíró Dominik és Pusztai Ákos.
Mindannyian remekül helytálltak, bebizonyították, hogy nemcsak szeretnek, de tudnak is olvasni.
Baranyai Nikolett a III. helyen végzett. Felkészítette: Sárosi Katalin tanító néni.

Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítő nevelőknek!

 

2014. április 26-án Hevesen rendezték meg a Földi János természettudományidsc_0342.jpg versenyt. Négy írásbeli forduló után Seres Máté 7. osztályos diákunk kapott meghívást a III. korcsoportosok (7-8. évfolyamosok) országos döntőjére, ahol a 3. helyen végzett.  

Gratulálunk Máténak és felkészítő tanárának, valamint további sikereket kívánunk neki!

 

Az Alapműveleti Matematikaverseny körzeti fordulóját ebben az évben a Petritelepi Általános Iskolában rendezték meg, melyen hét diákunk vett részt 2014. április 9-én szerdán. Közülük a legjobb eredményt Rácz Imre érte el, aki a 7. helyen zárta a versenyt.

Gratulálunk Iminek és további sikereket kívánunk neki!

 

A Kenguru Nemzetközi Matematikaversenyt az idén iskolánk is megszervezte az érdeklődő diákok számára, mellyel elsődleges célunk a matematika minél szélesebb körű népszerűsítése volt. Tanítványaink közül 23-an vállalták a megmérettetést, amit országszerte ugyanabban az időben, március 20-án csütörtökön 10 órai kezdettel rendeztek meg. Legjobb eredményt elért tanulónk Rácz Imre 7.o., aki megyei összesítésben a 23. helyezett lett. Jól szerepelt még az ötödikes Demeter Dávid (105. hely) és a másodikos Máté Boglárka (megyei 106. hely).

Gratulálunk valamennyi versenyzőnek és felkészítő nevelőiknek!

 

A Magyar Vöröskereszt helyi szervezete 2014. április 4-én atmeretezes-wp_001855.jpga Dorogi Márton Művelődési Központban rendezte meg az Elsősegélynyújtó verseny területi fordulóját, amelyen iskolánk is képviseltette magát. A nehéz versenyben diákjaink szerezték meg a győzelmet, amivel kiérdemelték a továbbjutást a megyei döntőre. A csapat tagjai: Fórián Anna, Hegedűs Nikolett, Kovács Márta, Lukács Vanda és Rozsnyai Péter. Felkészítő nevelőjük: Látkóczki-Csizmadia Nóra tanár néni. (A fotók a felkészülés során készültek.)

Gratulálunk a csapat tagjainak! További sikereket kívánunk nekik és felkészítőjüknek, Nóri  néninek!

 

A Debrecenben megrendezett megyei mezei futóversenyen kis iskolánkat három 006.jpgdiák képviselte. Budaházi Gréta 2.o. tanulónk a 33., Szabó Lázár 3.o. tanulónk a 34., míg Boros Boglárka 6.o. tanulónk a 45. helyen ért célba. Kitartásukért, helytállásukért büszkék vagyunk rájunk. (Minden versenyszámban közel 100 versenyző állt rajthoz.)

További sikereket kívánunk nekik és felkészítőjüknek, Sárosi Katalin tanító néninek!

 

Örömmel adjuk hírül, hogy iskolánk három tanulója kiválóan szerepelt a 2014. február 15-én Debrecenben megrendezett III. SHOGUN Kupa - Kardos Csaba Emlékversenyen. A SE Küzdősport Szakosztály Püspökladányi Kyokushin Karate csoportjának színeiben induló Szabó Ábel 1.a o. tanulónk II., bátyja, Szabó Lázár 3.o. tanulónk szintén II. helyezést ért el, Fekete Zoltán Imre 5.o. tanulónk pedig az I. helyen végzett. 

Gratulálunk a karatés fiúknak és edzőjüknek, Erdei Lászlónak!

 

Seres Máté 7.o. tanulónk bejutott az Eötvös József Természettudományi verseny országos döntőjébe, ahova a levelezős fordulók után a hat legtöbb pontot szerzett diák kapott meghívást.

Gratulálunk Máténak! Eredményes felkészülés és sok sikert kívánunk neki a döntőben!

 

2014. március 26-án szerdán délután került megrendezésre a városi sportpályán a körzeti mezei futóverseny, melyen iskolánkból is indult néhány lelkes és futni szerető tanuló. Egyéniben a következő eredményeink lettek a legjobbak:
Az I. korcsoportos lányok versenyében Budaházi Gréta a 2., Molnár Janka az 5. helyen ért célba. Az I. korcsoportos fiúk versenyében Szabó Lázár 8., a III. korcsoportos lányok között pedig Boros Boglárka az 5. helyen végzett. Csapatban az I. korcsoportos fiúk 3. helyezettek lettek.


Gratulálunk ügyes futóinknak és felkészítő nevelőiknek!

 

 

2014. március 29-én 10. alkalommal rendezték meg a „Mesél a Sárrét” megyei népmesemondó versenyt a Petritelepi Általános Iskolában. Iskolánkból hat tanuló indult a megmérettetésen: Szabó Bence Döme 1.a, Papp Fruzsina 1.b, Biró Dominik 3.a, Kádár Nóra Csenge 4.a, Tóth Krisztina 4.a és Mohos Lili 5.a.dsc_0045.jpg
Diákjaink lelkesen készültek a versenyre, a részvételért, mesemondásukért valamennyien emléklapot kaptak. Nagy öröm számunkra, hogy Biró Dominik 3. osztályos tanulónk  – 20 versenyző diák közül – I. helyezést ért el.

Gratulálunk mesemondóinknak és felkészítő nevelőiknek!

 

 

Három 7. osztályos diákunk jutott be a levelezős fordulók után a március 24-én Cegléden megrendezésre került egyháztörténeti verseny országos döntőjébe.  Rácz Imre a 10., Beregszászi Zsuzsa a 11., Pella Mandula pedig a 13. helyen zárta a nehéz versenyt.

Gratulálunk  a versenyzőknek és felkészítő nevelőjüknek, Kolozsi Lajos tanár úrnak!

 

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulójában a következő eredményeket érték el tanítványaink:
Csapataink közül a 2. osztályosok a 19. helyen végeztek, 3.o. 44. hely, 5.o. 41. hely, 7.o. 21. hely.
Egyéni legjobb eredmények: Balogh Zalán 2.o. 58. hely, Oláh Márk 2.o. 112. hely, Nádházi Csaba 2.o. 121. hely, Papp Bence 2.o. 153. hely, Kovács Dávid 2.o. 194. hely, Pusztai Ákos 3.o. 166. hely, Rácz Imre 7.o. 55. hely, Seres Máté 7.o. 103. hely.  

Gratulálunk  a gyerekeknek és felkészítő nevelőiknek! Bízunk benne, hogy jövőre sikerül még jobb eredményt elérniük!

 

A Városi Gyermekkönyvtár Tündérolvasók elnevezésű regionális versenyén 109tndr1.jpg csapat között iskolánk két csapata is vállalta a megmérettetést. A két írásbeli forduló összesített pontszámai alapján Észtekergetők nevű csapatunk (melynek tagjai: Berde Márton 5.o., Bene Rebeka 6.o. és Rácz Imre 7.o.) 419 ponttal a 13. helyen végzett, legjobb helyi csapatként. A döntőbe csak 8 csapatot hívtak be, de az első 23 csapat, köztük a mieink is könyvjutalomban részesülnek.

Gratulálunk  csapatunknak és felkészítő nevelőjüknek, Biróné Szabó Brigitta tanárnőnek!

 

A sápi sportcsarnokban február 27-én a IV., március 3-án pedig az I. korcsoportos kisdiákoknak rendezték meg a téli futsall tornát. Iskolánk tanulói lelkesen és ügyesen helyt álltak mindkét megmérettetésen. A rendezvény jellegéből adódóan eredményhirdetésre nem került sor; a játék öröméért sorakoztak fel a gyerekek a pályán. A következő forduló házigazdája 1 hónap múlva Püspökladány lesz.

 

 

A Matekguru verseny első 3 fordulójának összesített eredményei alapján bejutott az100_2477.jpg országos döntőbe 6. osztályosaink 4 fős csapata. A csapat tagjai: Bene Rebeka, Kovács Márta, Rozsnyai Péter, Seres Gergely.
Köszönjük a segítségét és tisztes helytállását Lukács Vandának és Domahidi Péternek!

A Rigó énekeljen! környezetvédelmi verseny első 3 fordulójának összesített eredményei alapján bejutott az országos döntőbe 6. osztályosaink 4 fős csapata. A csapat tagjai: Bene Rebeka, Boros Boglárka, Kovács Márta, Papp Lilla.

Gratulálunk mindkét csapatnak és a döntőhöz sok sikert kívánunk!

 

2014. február 5-én gyermekkönyvtárunk olvasótermében gyűlt össze az a nyolc1779067_424085957695006_470746025_n.jpg lelkes csapat, aki  a Mi micsoda könyvsorozat kiemelt 3 kötetéből készült fel a műveltségi vetélkedőre.  Keresztrejtvény, képdominó, igaz-hamis állítások, verselő, képkirakó, totó, szóbogozó is szerepelt a feladatok között, melyek hol nehezebbnek, hol könnyebbnek bizonyultak a 3 fős csapatok számára. A helyi általános iskolák felső tagozatos diákjai közül 3. helyen végeztek a Kenguruk. A csapat tagjai: Rozsnyai Péter, Ruzsics Norman és Seres Gergely. Valamennyi csapat számára a helyezéseknek megfelelően értékes könyvjutalmat adhatott át a 3 tagú zsűri. Diákjaink felkészítője Kiss Zsuzsanna tanárnő volt.

Gratulálunk a dobogósoknak, köszönjük Zsuzsa néni felkészítő munkáját!

 

December 18-án szerdán délután rendezte meg a Csenki zsuzsi-kara.jpgImre Alapfokú Művészetoktatási Intézmény hagyományos óévbúcsúztató Karaoke-Partyját a Művelődési Központ színháztermében. Beregszászi Zsuzsa 7. o. tehetséges diákunk ügyesen elénekelte a nagyon nehéz Mariah Carey: All i want for Christmas című dalát angolul, és produkcióját arany minősítéssel díjazta a zsűri.

Szívből gratulálunk Zsuzsinak, és további sikereket kívánunk neki!

 

Berde Márton igen sokoldalú 5. osztályos diákunk 2. helyezést ért el a "Varázslatos Karácsony" címmel meghirdetett városi rajzversenyen. Rajta kívül több másodikos tanítványunkat jutalmaztak emléklappal a beküldött szép munkákért.

Gratulálunk a gyerekeknek, legfőképpen Marcinak, valamint felkészítő nevelőiknek! Kívánjuk nekik, hogy legyen még sok szép sikerben részük akár rajz-, akár más tantárgyi vagy sportversenyen! 

 

Egyházmegyei rajz-, vers- és prózamondó verseny...