Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

2013/2014. tanév / 1

A Karácsony Sándor Rózsatéri Református Általános Iskola és Óvodában 2013.dscn0013.jpg november 22-én ismét megrendezték az Országos Református Zsoltáréneklő Versenyt. Iskolánkat első alkalommal Kiss Katalin 1. a és Boros Boglárka 6. osztályos tanulók képviselték.
Nagyon szép sikerrel szerepeltek a kislányok a versenyen, mindketten arany minősítést kaptak. Az ország minden részéről jöttek versenyzők, olyan nagymúltú iskolákból is, mint Pápa, Debrecen Refi, Kecskemét  stb. A templomban az ünnepi köszöntő után közös daltanulás volt, azután kezdődött a verseny korcsoportonként külön termekben. Majd kézműves foglalkozásokon és a tornateremben ügyeségi verenyekkel tölthették el az időt a gyerekek az eredményhirdetésig. A templomban meglepetés koncertet adtak hivatásos művészek. Bogi és Katika nagyon szépen, nagy átéléssel, magabiztosan énekeltek, annak ellenére, hogy országos versenyen most vettek részt először.

Nagyon büszkék vagyunk rátok, lányok! Gratulálunk mindkkettőtöknek és felkészítő nevelőiteknek: Rásó Mihályné Marika néninek és Végh Lászlóné Irmuska néninek! További hasonló szép sikereket kívánunk a még előttetek álló versenyeken is!

 

 

1956. október 23. címmel hirdetett rajzpályázatot Püspökladány Város Önkormányzata, melyen 2. helyezést ért el Fórián Anna 6. osztályos tanulónk, az iskolai rajzszakkörön készített munkájával.

Gratulálunk Annának és felkészítő nevelőjének: Beregszászi Tamásnak! Azt kívánjuk, hogy legyen még ilyen szép sikerekben részük a jövőben!

 

Balogh Zalán 2. osztályos és Rácz Imre 7. osztályos tanulónk is bejutott a Hetedhét Határ Legjobb Kis Matematikusa Verseny országos döntőjébe, amit november 30-án rendeznek meg a Nyíregyházi Főiskolán.

Gratulálunk a fiúknak és azt kívánjuk nekik, hogy sikerüljön derekasan helyt állniuk az országos döntőben is!

 

2013. november 16-án, szombaton rendezték meg az „Olvasom. Értem!” megyei szövegértő versenyt a Kálvin Téri Általános Iskolában. A verseny témája idén a zene volt. A versenyző gyerekeknek 60 perc alatt két hosszú szöveget kellett elolvasni, megérteni, és ezekhez kapcsolódóan sok-sok változatos feladat kidolgozása várt rájuk. Iskolánkat 5 tanuló képviselte: a 3. osztályból Biró Dominik, az 5. osztályból Berde Márton és Vámosi Olivér, a 6. osztályból pedig Szilágyi Adrienn és Zoltai Liána.

A rendkívül erős mezőnyben a következő eredmények születtek:img_20131116_140556.jpg
Berde Márton 9. helyezést ért el, oklevelet vehetett át a zsűritől. Szilágyi Adrienn a 11., Vámosi Olivér pedig a 13. helyen végzett.

Gratulálunk a versenyen részt vevő tanulóinknak és felkészítő tanáraiknak! Köszönjük szorgalmas, kitartó munkájukat!

 

2013. november 13-án rendezték meg a Debreceni Református Kollégium Általánosimg118.jpg Iskolájában a „Nyelvében él a nemzet” elnevezésű nyelvművelő versenyt. A verseny célja az anyanyelv megszerettetése gondolkodtató, nyelvi fantáziát mozgósító játékos feladatokkal a nyelvhasználat, a helyesírás, a szókincs, az állandósult szókapcsolatok köréből.
A református általános iskolák felső tagozatos tanulói közül – két iskolai fordulót követően – a legjobbak kerültek a döntőbe. Iskolánkból az 5-6. évfolyamos korcsoportot Berde Márton 5. osztályos, a 7-8. évfolyamost pedig Beregszászi Zsuzsa 7. osztályos tanulónk képviselte. A versenyre 15 református általános iskolából érkeztek diákok, hogy összemérjék aimg119.jpg magyar nyelv használatában és művelésében való jártasságukat.
A döntőn a versenyzők írásbeli és szóbeli feladatokat kaptak, melyek a magyar nyelv szépségén, sokszínűségén, varázsán alapultak.
Az eredményhirdetésig a tanulóknak és kísérőiknek színes programokkal kedveskedtek a szervezők. A fennállásának 475. évfordulóját ünneplő Kollégium kiállításait tekinthettük meg.
A magyar nyelv napján olyan közösségben jártunk, ahol megtapasztaltuk, milyen értékes és fontos anyanyelvünk szeretete, a nyelvi igényesség mindennapjainkban, nyelvhasználatunkban.
Zsuzsi és Marci a versenyen sikeresen szerepeltek, értékes könyvjutalomban részesültek. Külön kiemelendő az a nyelvi kifejezőkészség, leleményesség, fantázia, amellyel a szóbeli feladatot eredményesen megoldották.

 

 

Október 26-án délelőtt az Ifiházban rendezték meg – a „Tiéd a város, te vigyázz rá!” img_20131026_090216.jpgprojekt keretén belül – a Városi Bűnmegelőzési Vetélkedőt. A versenyre felső tagozatos általános iskolák ötfős csapatait várták, akik szeretik a kihívást, érdeklődnek a rendőrség munkája iránt, szeretnek játékos, ügyességi feladatokban rész venni.

Két lelkes csapatunk képviselte iskolánkat az 5., 6. és 7. osztályból. A kellemes, napsütéses délelőttön a gyerekek nyomozhattak, házkutatást tartottak, eltépett levelet raktak össze, kerékpárral ügyeskedtek, volt még activity, tudáspróba, rendfokozatok felismerése. A csapatok a feladatok megoldásával betekinthettek a rendőrség munkájába, felhívták a figyelmüket a bűnmegelőzés fontosságára, és nem utolsósorban hasznosan töltötték a szabadidejüket.

A versenyző gyerekek lelkiismeretesen és figyelmesen oldották meg a feladatokat és állták ki a próbákat. A menetlevelükbe nagyon sok pontot gyűjtöttek, így szerezték meg az első és második helyezést, a dicsőséget jelentő kupát és az értékes tárgynyereményeket!

Az I. helyezett csapat tagjai: Berde Márton 5. o. (csapatkapitány), Hári Ágnes 5. o., Török Bernadett 5. o., Zsányi Zsanett 5. o., Szilágyi Miklós 5. o.

A II. helyezett csapat tagjai: Rácz Imre 7. o. (csapatkapitány), Kótai Ádám 7. o., Gali Tamás 6. o., Rozsnyai Péter 6. o.

Gratulálunk nekik, büszkék vagyunk rájuk!

 

2013. október 25-én Debrecenben rendezték meg a atmeretezes-wp_001426.jpgReformátus Iskolák XVII. Országos Tanulmányi Versenyét, amelyen iskolánkat 13 diák képviselte. A következő eredmények születtek:
Rácz Imre 7. o. matematikából a II. helyen végzett,
a Balogh Zalán és Papp Bence alkotta 2. osztályos kis csapatunk a III. helyet szerezte meg matematikából,

Berde Márton 5. o. tanulónk matematikából a VIII. helyen végzett,
Kolozsi Klaudia és Zoltai Liána
csapata angolból a X. helyet szerezte meg (5-6. o.),
Varga Vivien és Fórián Anna
csapata az 5-6. o. Bibliaismereti vetélkedőn a XI. helyen végzett,
Németh Balázs és Ferenczy Regő Pálos
3. o. tanulóink csapata Bibliaismeretből a XII. helyet szerezte meg a 3-4. o. mezőnyében,

Seres Gergely 6. o. tanulónk matematikából a XIV. helyen végzett,

Beregszászi Zsuzsa és Bagi Ádám 7. o. tanulóink csapata angol nyelvből a XV. helyen végzett a 7-8. o. mezőnyében.

Gratulálunk minden versenyző diákunknak és felkészítő nevelőiknek!

 

2013. október 11-én pénteken délután rendezték meg országszerte a Bolyaidscf1028.jpg Matematika Csapatverseny megyei fordulóját. Hatodikosaink (Bene Rebeka, Kovács Márta, Rozsnyai Péter és Seres Gergely) 70 csapat közül a 43. helyen végeztek, míg hetedikeseink (Bagi Ádám, Egri Zsolt, Rácz Imre és Seres Máté) 51 csapat közül a 9. helyezést érték el.

Gratulálunk a csapatoknak és felkészítőjüknek, és kívánjuk, hogy az előttük álló versenyeken sikerüljön még jobb eredményt elérniük!

 

A Városi Gyermekkönyvtár által meimg_20131009_160625.jpgghirdetett Könyvjelző kistérségi nyári olvasópályázaton iskolánkból 15 tanuló vett részt. A gyerekek két korcsoportban versenyeztek: 3-4. évfolyamosok és 5-7. évfolyamosok csoportja. A következő eredmények születtek:

A 3-4. osztályosok mezőnyében:
5. helyezett Berde Márton, 11. Sas Csenge, 13. Rácz Nikoletta, 17. Zsányi Zsanett, 19. Katona Eszter, 21. Rábai Emese, 24. Jakab Krisztián.

Az 5-7. osztályosok mezőnyében:
1. Rácz Imre, 2. Bene Rebeka és Zoltai Liána, 4. Kolozsi Klaudia, 13. Hári Ágnes, 16. Rábai Orsolya, 17. Rábai Réka, 22. Sas Ágnes.

Gratulálunk a gyerekeknek és segítőiknek! Köszönjük a két lelkes Tündérkönyvtárosnak: Eszter néninek és Tünde néninek, hogy ismét megrendezték ezt a versenyt!

 

2013. szeptember 28-án szombaton iskolánk rendezte meg a Népmese Napja vetélkedőt, amelyen diákjaink a következő eredményeket érték el:resize-of-wp_001105.jpg

A 3-4. osztályosok mezőnyében V. helyezett: a Fűzfa csapat, tagjai: Ivanesei Denisa, Kádár Nóra, Nemes Judit, Tóth Krisztina (4. o.), VI. helyezett: a Liliom csapat, tagjai: Hegedűs Csenge, Katona Eszter, Sas Csenge, Szabó Nóra Lili (3. o.).resize-of-wp_001084.jpg
Az 5-8. évfolyamosok mezőnyében VI. helyezett a 6. o. csapata, tagjai: Zoltai Liána, Kolozsi Klaudia, Hegedűs Nikolett, Fórián Anna, Kolozsi Bianka,  IX. helyezett az 5. o. csapata, tagja: Zsányi Zsanett, Nagy Flóra, Kiss Borbála, Rácz Nikoletta, X. helyezett az  5. o. csapata, tagjai: Berde Márton, Berényi  Sándor, Demeter Dávid, Mohos Lili,  XI. helyezett a 7. o. csapata, tagjai: Farkas Adél, Pella Mandula, Hegedűs Szamanta, Hegedűs Panna.

A rajzversenyen az 1-2. osztályosok mezőnyében: I. Katona Kitti Zoé (2. o.), IV. Kiss Viktor (1. b), IV. Gyöngy Ingrid (1. b), V. Kerekes Ádám (1. a), V. Hegedűs Dominik (1. a). Különdíjat kapott Burzuk Nóra (1. b).
A 3-4. osztályosok mezőnyében különdíjat kapott Mile Bálint (CSIMI, Erőss L. Ref. Ált. Isk. 3. o.). Az 5-6. osztályosok mezőnyében I. helyezést ért el Szilágyi Adrienn (6. o.).

Gratulálunk a gyerekeknek és felkészítőiknek, segítőiknek!

 

 

wp_000977.jpgA szeptember 19-én, az 5. sz. tónál megrendezett horgászverseny dobogósai, akiknek jutalma oklevél és egy-egy szép kupa volt:

1. helyezett az Energofish csapat
(tagjai: K
olozsi Vivien, Mohos Lili, Szilágyi Miklós 5.o.) összesen 18,82 kg
2. helyezett Szabó Kevin (6.o.) 3,86 kg
3. helyezett a Harcsalányok csapata (tagjai: Fórián Anna, Kolozsi Bianka, Hegedűs Nikolett, Zsikla Adrienn 6.o.)
3 kg.

A legnagyobb halat Kolozsi Vivien fogta, tömege 12,46 kg volt.

Gratulálunk mindenkinek az elért szép eredményhez! Hálásan köszönjük a verseny megrendezését és a másnap megfőzött finom halászlevet Faragó Sanyi bácsinak, Czedlár Csabának pedig a jutalmazásra felajánlott szép kupákat!

 

2013. szeptember 13-án pénteken rendezte meg a Petritelepi Általános Iskolaiimg_0435.jpg Tagintézmény a Petri Kupát, melyre második alkalommal iskolánk is meghívást kapott. A 2001-2002-ben született fiúk fociban mérhették össze tudásukat.

Focicsapatunk tagjai: Székely Péter Gergely, Gali Tamás, Rozsnyai Péter, Boda László, Klenczner Sándor, Borsos Lázár, Berde Márton, Czedlár Csaba, Boros Botond, Vámosi Olivér, Gorzsás Benedek, Barabás József és Demeter Dávid. Felkészítő nevelők: Kolozsi Lajos és Kövesi Tamás.

Végeredmény: I. hely:   Petőfi Tagintézmény, II. hely:  Erőss Lajos Református Ált. Iskola, III. hely: Petritelepi Tagintézmény, IV. hely: Kálvin téri Tagintézmény

A kupa legtechnikásabb játékosa címet Rozsnyai Péter 6. osztályos tanulónk érdemelte ki.