Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

ÖRÖMHÍR: Digitális Témahét-1. hely

2020.10.29

ÖRÖMHÍR:

A „Ki miben Erős(s)?” ERŐSS-HÉT 2020 című projekt

a Digitális Témahét pályázatán

intézményi kategóriában országos 1. helyezést ért el!

 

Iskolánk ebben az évben is csatlakozott (ötödik alkalommal) a Digitális Témahét  országos felhívásához. A járványhelyzet miatt több iskolai program (Erőss-gála, Erőss-nap) maradt el áprilisban, májusban, amely az összetartozásról, a közösségünk erősítéséről, a diákok tehetségének bemutatásáról szól. Ezért szerveztük meg az Erőss-hetet, hogy a digitális munkarend idején is lehetőséget teremtsünk a tanulók számára: megmutathassák tehetségüket, vagyis hogy „Ki miben Erős(s)?

Kezdetét vette az Erőss-hét május 18-án… a lelkesedés, az aktivitás, amely tapasztalható volt ezen a héten, valamennyiünk számára megerősítés volt, a távolság ellenére is tudunk közösen, EGYÜTT tevékenykedni. Sok-sok élménnyel, tudással gazdagodtunk, gyerekek, felnőttek egyaránt.

A projekt részleteit, a projekttervet, a virtuális kiállítást az alábbi linken találják meg az érdeklődők:

https://www.erossisk.hu/cikkek/eross-het-2020/a-projektrol/

A projekt megvalósítását követően pályázni lehetett az intézményeknek, pedagógusoknak különböző kategóriákban. Az intézményi pályázat feltétele volt, hogy több pedagógus részvételével és több osztálynyi tanulóval, egy adott téma, problémafelvetés mentén valósítsanak meg az iskolák projekteket és azokat dokumentálják is az intézmény honlapján. A pályázatok elbírálását a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ által felkért szakmai zsűri végezte az alábbi főbb értékelési kritériumok alapján:

  • projektpedagógiai elvek teljesülése
  • a tanulók digitális kompetenciájának fejlesztése
  • a korszerű digitális technológia tudatos és alkotó használata
  • illeszkedés a Nat-hoz és a kerettantervekhez
  • eredetiség, újszerű ötletek
  • szakmai tartalom
  • a dokumentáció részletessége, formai megjelenés

A pályázati dokumentáció elkészítése és a honlapra való feltöltés után izgatottan vártuk a július elsején megrendezett online díjátadó ünnepséget.

A szakmai zsűri döntése alapján az Erőss-hét idén a legjobb projektnek bizonyult, intézményi kategóriában 1. helyezést ért el, ezzel a kategória fődíját nyertük meg: 400.000 Ft értékű digitális taneszközöket.

Hatalmas öröm és hála van a szívünkben, hogy a megvalósítást követően országos elismerést kapott intézményünk.

Köszönjük valamennyi pedagógusnak, diáknak, szülőnek a projekt felhívásaiban való aktív részvételt, a sokszor erőn felül, mégis jókedvűen végzett tevékenységeket, a kreatív alkotásokat, a támogatást, a biztatást.

Végül fogadják szeretettel az alábbi rövid összefoglaló videót, amellyel a díjátadót követő online konferenicán mutathattuk be a projektet:

Az alábbi linkre vagy képre kattintva elérhetik:

https://youtu.be/YFO14YOZCnE

eross-het.png