Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Nyilas Misi Karácsonya

Nyilas Misi Karácsonyanyilas-misi-karacsonya-2.jpg

 

Sok gyermeknek a Karácsony ajándékok nélkül múlik el! Ezen változtathatunk együtt a Magyar Református Szeretetszolgálat koordinálása alatt.

Ön is részt vehet a „Nyilas Misi Karácsonya” programban, ami az önzetlen segítségnyújtásról szól az évnek abban a részében, mikor talán a legfeltűnőbb a szeretet hiánya világunkban.

Hogyan készítsen össze egy csomagot? A Felvidéki Diakóniai Központ készített egy kisfilmet erről. Ezt megnézheti itt.

 

Az így elkészült csomagokat juttassa el 2014. november 25. és december 15. között az iskolába, ahonnan tovább szállítjuk a debreceni irodába. Az így beérkezett csomagokat átadják magyarországi, erdélyi és kárpátaljai rászoruló gyermekeknek.

Mindezt azért, hogy Jézus jobban örüljön a szülinapján, hiszen a mi örömünk, az Õ öröme.

Aki nem akar otthon bajlódni a csomag összeállításával, az behozhatja a felajánlott ajándékokat az iskolába, és mi ott elkészítjük.

 

Mivel tölthető meg egy cipődobozt?

Hogy többet mosolyogjanak: édességekkel, fejlesztő társasjátékokkal stb.

Hogy ne fázzanak: meleg sapkával, sállal, kesztyűvel, zoknival stb.

Hogy egészségesek maradjanak: fogkefével, fogkrémmel, szappannal, samponnal, papírzsebkendővel stb.

Hogy fejlődjenek: füzettel, tollal, tolltartóval, kifestővel, színes ceruzákkal, radírral stb.

Hogy érezzék, hogy értékesek: egy kedves levélüzenettel (benne válaszcímmel), hogy a kialakuló levelezés által újabb kapcsolatok épülhessenek ki.

 

Kérjük, a dobozra írják rá, hogy milyen korú lánynak vagy fiúnak szánják az ajándékokat!

Természetesen, aki nem tudja vállalni egy egész doboznyi  ajándék összeállítását és felajánlását, az is segíthet. Minden egyes darab ajándékot szeretettel fogadunk, és vállaljuk, hogy mi itt az iskolában bedobozoljuk az összegyűlt holmikat.

 

Bízunk benne, hogy szívesen csatlakoznak a felhíváshoz!
Jobb adni, mint kapni!

A gyerekek nevében előre is köszönjük!

 

 

Kék vödör - Reménnyel telikekvodor.jpg

Sok nélkülöző egyszer sem lakik jól a héten. Az ő megsegítésükre indítottuk el a Kék Vödör programot, amellyel tartósélelmiszert gyűjtünk. Az adventi időszakban különösen nagy segítség a családoknak ez az adomány. Az adás öröme kisimítja a ráncot, de eltünteti a gond okozta ráncokat is! Csatlakozzon Kék Vödör akciónkhoz!  

 

Már várja az adományokat a Kék Vödrökbe a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Magyarországi Dorcas Segélyszervezet. A tavaly is megszervezett akcióban csaknem 500 edényt töltöttek meg az iskolások és a pedagógusok. A gyülekezetek is több száz megtöltött vödörrel járultak hozzá a nélkülözők megsegítéséhez. Az előző évben összegyűlt adományokat (összesen 2800) itthon, Erdélyben és Kárpátalján osztották szét a rászoruló családok között. Kárpátaljára, 400 "Remény Tele" vödröt vittek át a Nagydobronyi Gyermekotthonba, a Péterfalvi Gimnázium és a Derceni Szociális Konyhába. Az idén újra elkezdett gyűjtés november végéig tart, a megtelt edényeket december első hetében gyűjtjük össze, majd átadjuk a rászorulóknak. Az osztás előre elkészített helyszíneken és egyeztetett időpontokban különböző helyszínen történik. Debrecenben december 14-én adjuk át az adományokat, a Nagytemplomban a nehéz helyzetben lévő családoknak, gyermekeknek. Az akció célja, hogy azoknak is jusson ajándék karácsonykor, akik nem tehetik meg, hogy megvegyék egymásnak, maguknak!

 

A Kék Vödrökbe idén is elsősorban tartósélelmiszereket, édességeket várnak. Egy telepakolt vödör értéke, körülbelül 3000 Ft.

 

A gyűjtési akcióba bármilyen intézmény, vagy magánszemély bekapcsolódhat, hogy a terheket közösen viselve tegyük szebbé a többgyermekes családok adventi időszakát.