Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Diákok írták (1. tanév)

Gyermeknap az iskolában p1060816.jpg
az ötödikesek szemével

A Polgármester néni beszédével kezdődött, aki egy nagy zsák labdát hozott nekünk, aztán volt egy bábelőadás, mesék és egy szavalat. Volt sorverseny és még sok játék. Sokat mókáztunk. Voltak a tűzoltók és a rendőrök is, lehetett szekerezni. Volt egy esküvő is, láttuk a menyasszonyt és a vőlegényt, akik limuzinnal érkeztek. Fel lehetett menni a toronyba, sok mászás után felértünk, és szinte egész Püspökladányt lehetett látni. Összességében nagyon jó volt ez a nap!

Rácz Richárd

Ez a nap nagyon jól telt. Reggel, amikor beléptem az iskolakapun, éreztem, hogy sok jó élményben lesz részem. Voltam szekerezni, beültem a rendőrautóba, és nagyon élveztem, a csapatversenyben harmadikok lettünk. Nagyon finom volt a leves és a sok süti. Különböző játékok és kézműves foglalkozások is voltak és még vásár is. Már nagyon várom a jövő évi gyermeknapot!

Hegedűs Panna

Nagyon jól éreztem magam, még az unokatestvéreim is eljöttek. Szépek voltak a műsorok és sok mindent vásároltunk. Nem sajnáltuk a pénzt, mert ez az iskolának ment, remélem sok pénz összegyűlt. Minden nagyon tetszett és az étel is finom volt. Ráadásul az unokatestvéremmel még rajzversenyt is nyertünk. Sok programon részt vettünk, nagyon jó volt ez a  nap!

Rábai Orsolya
 

Egy műsorral kezdődött. A továbbiakban 1 perc és nyersz, sorverseny, darts és még mi minden volt! Játék után megebédeltünk: babgulyás és gulyásleves is főtt az üstökben. Ebédelés után újra kezdődhetett a játék, pl. rajz- és vízibombaverseny. Meglepetésünkre egy lovasszekér gurult be a pályára, és mentünk is vele egy kört a városban. Mire visszaértünk, már a lányok táncoltak. A templomban esküvő volt, és egy fehér limó hozta az ifjú párt, azt is megnéztük.

Gorzsás Benedek

 

Nagyon jó volt! A fiúkkal voltunk az ugrálóvárban, ahol sokat nevettünk. Volt egy csomó program. Délben babgulyást ettem, ami nagyon finom volt. Utána fel lehetett menni a toronyba. Nagyon jó volt, és szép volt a kilátás. Nagyon-nagyon jó volt az egész nap, egy örök emlék marad.

Juhász Marcell

Reggel, amikor odamentem a suliba, meglepődtem, hogy már sokan ott vannak. Volt sok finomság, vásár, vetélkedők, agyagozás, darts. A tornateremben játszhattunk, és volt bábelőadás is. Ingyen ehettünk bármit.

Kovács Balázs
 

Egy műsorral kezdődött, ami nagyon érdekes volt. Ezt követően volt a sorverseny, amin szinte az egész iskola részt vett, én is, és nagyon jó volt. Aztán volt Fele sem igaz és 1 perc és nyersz, ugrálóvár, meg lufikat lehetett darts-cal dobálni. Részt vettek tánccsoportok és Sas Ferenc is a zenekarával. Nagyon jó volt, hogy fel lehetett menni a templomtoronyba, és egyszerűen gyönyörű volt a kilátás. Lehetett látni az egész várost. Az egész nap nagyon jól telt, és ez köszönhető az összes bácsinak és néninek, aki ezen a napon értünk dolgozott. Köszönjük szépen!

Tóth Vanessza


Nagyon jó volt ez a nap. Szerintem az ugrálóvár volt a legsikeresebb. Egyébként volt 1 perc és nyersz, ami nagyon izgalmas volt és nyertem 2 cukrot. A kis ház mögött volt a darts-ozás, oda sokszor visszamentem. Voltunk szekerezni is és beültünk a tűzoltóautóba. Az ebéd nagyon finom volt. Nagyon ügyesek voltak a táncosok. A toronyból nagyon jó volt a kilátás. Ez volt a LEGJOBB GYERMEKNAPOM!

Pella Mandula
 

A május 26-i gyermeknapon sok program volt. Az elejét nem láttam, mert 10 óra körül érkeztem a szüleimmel és a testvéremmel. Sokat beszélgettünk. Kipróbáltam egy pár dolgot. Lehetett enni azokból a sütikből, amiket az osztálytársak hoztak. Nasi után is folytatódtak a programok.

Bagi Máté

Ez volt eddig a legjobb napom az iskolában, pedig már volt sok jó ezelőtt is. A kedvencem a sorverseny és az ugrálóvár, de még a darts is jó volt. Az "1 perc és nyersz"-ben minden feladatot teljesítettem. Sanyi bácsiék nagyon finomat főztek. Szeretném, ha ezután minden évben megrendezésre kerülne a GYERMEKNAP!

Rácz Imre Vince

 

 

Miért jó az Erőss Iskolába járni?

Mert itt kedvesebbek a tanító nénik és megyünk ide-oda. Az osztályban csak 13-an vagyunk és a tanító nénik mindenkit felszólítanak. Meg azért is, mert van egy legjobb barátnőm, és ővele játszok mindig és mindenhol együtt vagyunk. Ha sírok vagy nevetek, akkor is velem van. És van még sok jó barátnőm. És ha reggel jövök az iskolába, akkor mindig vidáman jövök, mert tudom, hogy jól fogom érezni magam.

Nemes Judit

Azért jó, mert sokat kirándulunk, kevesebben vagyunk az osztályban és aranyosabbak a tanító nénik. Van egy jó barátnőm, aki mindig velem van szünetben, csengetéskor és órán is. Amikor sírok, mindig megvigasztal. Azért is jó ez az iskola, mert megismerkedek az ötödikesekkel, a negyedikesekkel, a harmadikosokkal és az elsősökkel. És lesznek táborok is. Nagyon szeretem az iskolámat.

Kádár Nóra Csenge

Azért jó ide járni, mert jó barátaim vannak és áhítattal kezdünk hétfőn. 13-an vagyunk az osztályban és többet foglalkoznak velünk. A tanító nénik is nagyon kedvesek. Sokszor megyünk kirándulni, busszal utazunk. Vannak interaktív órák is. Óra elején szoktunk játszani.

Csanády Helga

Azért jó, mert vannak jó kinti játékok, jók a tantárgyak és kedvesebbek a tanító nénik.

Vad István

  

 

Másodikosok véleménye a Gyermeknapról

 

Nagyon jó volt a sorverseny, az ugrálóvár és a rendőrautó. 64.jpg
Nagyon jó volt a templom tetején lenni!

(Vad István)

Nekem azért tetszett, mert volt ugrálóvár, akadályverseny,  mese, lufidobálás, szekerezés meg toronylátogatás.

(Klenczner Zsolt)

Anyuval és a testvéreimmel jöttem el. Legjobban a sorverseny és az ugrálóvár tetszett. Nagyon jól éreztem magam!

(Varga Lívia)

Szép volt a vásár, szuper az ugrálóvár. A gyereknap felét Líviával töltöttem, a legjobb barátnőmmel. Jó volt a szekerezés és a toronylátogatás.

(Tóth Krisztina)

 

Elsősök írtákp5300617.jpg

Szeretek az iskolába járni. Szeretem a tanító néniket. Szívesen tanulok.

(Szabó Lázár)

Azért szeretem az iskolát, mert sokat tanulunk és én szeretek tanulni az iskolában. Sok barátom van. Jó, hogy sok szünet van és sokszor megyünk kirándulni.

(Sas Csenge)

Nagyon örültem, mikor először beléptem az Erőss Lajos Református Általános Iskolába. A kedvenc élményem az volt, amikor megtanultuk a kis írott a betűt. Szeretetm a matekot, a magyart és a testnevelést.

(Sulyák Tamás)

Jó az iskola, mert  sokat mentünk kirándulni. Jó, mert kertészkedünk. Sok jó barátom van.

(Ferenczy Regő)

Azért volt jó az első iskolai évem, mert nagyon sokat mentünk kirándulni. A gyereknapot is a tanító néniknek köszönhetjük. Sok jó barátot szereztem ebben az évben. Megtanultam írni, olvasni, számolni.

(Hegedűs Csenge)

Azért szeretem az iskolámat, mert kedvesek a tanító nénik és sok érdekes feladatot kapunk. Hajrá, Erőss Lajos Általános Iskola!

(Fülöp Bence)

 

 

A pompás gyermeknap28.jpg


Az agyagozás volt a legjobb és az ugrálóvár, egy vonatot csináltam agyagból. Beültem a tűzoltóautóba, meg a rendőrségi kocsiba is. Jó volt az Egy perc és nyersz, vízibombával is játszottunk. Szeretném, hogy jövőre is legyen ilyen.  (Fekete Zoltán 3.o.)

A nap elején bábelőadás és mesemondás volt,  volt  sorverseny is és másodikok lettünk. Volt agyagozás, kötélverés, mézeskalácsot is  lehetett díszíteni.  De az ugrálóvárat még meg se említettem! Lehetett szekerezni és lufit hajtogatni. Volt toronylátogatás, amit én a legjobban élveztem. Táncház is volt, moldvai táncokat lehetett táncolni. A nap végén hazamentünk és meséltük, hogy milyen jó volt ez a nap! (Vámosi Olivér 3.o.)

Nagyon jó volt az  Egy perc és nyersz, sokat nyertem abban a játékban. A lufidobálás is jó volt. Szerettem az ugrálóvárat is. Kaptam még karkötőt is, hajtogattam tulipánt. A gulyásleves is nagyon finom volt. A legjobb a templom tetején volt, szép volt a kilátás, sőt még a házunkat is láttam. Sokáig fent lettem volna. Ez a gyereknap volt a legjobb! (Csala Szabolcs 3.o.)

Nekem az ugrálóvár és a mese tetszett a legjobban. Remélem jövőre is fognak szervezni a tanító nénik gyereknapot. Szerintem ez a gyereknap volt a leges-leges legjobb gyereknap. (Rábai Réka 3.o.)

 

Ez a gyereknap nagyon jól sikerült. Finom volt az ennivaló, a versenyek is tetszettek. Amit én élveztem, az a vásár, az agyagozás és a karkötő fonás.  (Berényi Sándor 3.o.)


Szerintem nagyon jó volt a szombati gyermeknap. Nekem legjobban az ugrálóvár tetszett, de minden játékot szerettem. A legérdekesebb a lufidobás, a toronyba menetel volt, és a lufihajtogatás, meg a szekerezés is nagyon jó volt.  (Zagyva Szilvia 3.o.)


Nekem nagyon tetszett a szekerezés, meg a sorverseny, de a legeslegjobb, amikor felmentünk a toronyba. ( Karacs Lajos 3.o.)


Nagyon szeretek agyagozni, nagyon szép dolgokat lehetett vásárolni, de még jobban szerettem készíteni a mézeskalácsot. Szépek voltak a mesék is. Nagyon tetszett az Egy perc és nyersz játék is. Az ugrálóvár volt a meglepetés. Tetszett, ahogy a géppel megfonták a madzagot. Szóval az egész nap nagyon érdekes és vicces volt. (Pólyik Emilía 3.o.)


Nagyon tetszett az agyagozás és az ugrálóvár. Jó volt a lufidobálás, kaptam egy szép karkötőt. Volt sorverseny is. Fel lehetett menni a templomtoronyba. Voltak itt táncosok, nagyon szépek voltak. és ez volt a LEGJOBB GYEREKNAP! (Nagy Flóra 3.o.)

 


 

Miért szeretek ebbe az iskolába járni?gyerek4.jpg

 

   

 

„Én azt szeretem az iskolában, hogy megtanuljuk a betűket és az olvasást. Szeretem a padomat, mert jó kis pad. Sokat rajzolhatunk, játszhatunk.” 

 

(Pusztai Ákos 1. a)

 

 

    „Azért szeretem az iskolát, mert kedvesebbek a tanító nénik és a gyerekek. Meg azért, mert kevesebben vagyunk az osztályban.” 

 

(Kádár Nóra Csenge 2. a)

 

 

    „Az iskola azért jó, mert vannak jó barátaim, és sok mindent tanulunk. Vannak jó játékok, én főleg a focit szeretem. Azért is jó az iskola, mert izgalmas, játékos, bár néha nehéz. Itt mindenki barátságos. Ezt az iskolát kedvességre, szeretettségre is tervezték. Ez az iskola szuper.” 

 

(Berde Márton 3. a)

 

 

    „Ha lehetne egy kívánságom az iskolával kapcsolatban, az lenne, hogy minden jó gyerek ide jöjjön.” 

 

(Zoltai Liána 4. a)

 

 

    „Végre vannak szabályok. Tiszta az iskola, sokszor megyünk kirándulni és nagyon sok jó program van.” 

 

(Egri Zsolt 5. a)

   

 

    „Én azért szeretem ezt az iskolát, mert kedvesek a tanárok és a gyerekek. Az udvar is szép. Meg csak jóra tanítanak.”

(Nagy Dávid 5. a)

teacher-day-flowers.jpeg

"Azért szeretem az iskolát, mert szép a környezet és kedvesek a tanító nénik. Szeretem a rajz órát. Szeretem, hogy egyre többet tudok."

(Búrzán Máté 1. a)

 

"Mielőtt jöttem az iskolába, azt gondoltam, hogy szép lesz az iskola és mindenki kedves lesz. És igaz is lett."

(Molnár Levente 1. a)


"Szeretek új betűt tanulni, tornázni, számolni. Szeretem a barátaimat."

(Sulyák Tamás 1. a)

 

"Tetszenek az órák. Többet okosodom, mint az oviban. Sok barátot szereztem."

(Németh Balázs 1. a)


"Én azért szeretek ide járni, mert jó osztálytársaim vannak. Sokkal kedvesebbek és fegyelmezettebbek. Nagyon kedvesek a tanár nénik és a tanár bácsik is. Szeretem a hétkezdő áhítatokat."

(Tóth Vanessza 5. a)

 

"Én azért szeretek ebbe az iskolába járni, mert eddig itt a legjobbak a jegyeim és eddig ez a legjobb osztályom."

(Bagi Máté 5. a)

 

"Azért szeretek ebbe az iskolába járni, mert itt jobbak a gyerekek."

(Szőke Péter 5. a)

 

"Azért szeretek ebbe a suliba járni, mert ez sokkal jobb iskola, mint bármelyik. És azért is, mert hiszek a jó Istenben, és mert nagyon sok barátom van."

(Máthé Ferenc 5. a)

 

 

children-playing.jpg