Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Rólunk írták

 

2012. nyara van, lezártuk a 2011-2012-es tanévet és lassan itt állunk a következő kapujában. r-20kz-1.gif
Egy évvel ezelőtt nagy izgalommal és érdeklődéssel vártuk a tanévet, hiszen nagy döntést hoztunk mint szülők a saját, de legfőképp a lányunk életében, iskolát váltottunk!
Meghozni ezt a döntést nem kis feladat és felelősség volt. Hiszen nem az a típusú ember vagyok sem én, sem a férjem, hogy ha problémát látunk, megfutamodunk. De azt az elvet viszont vallom, ha látok egy jobb lehetőséget, akkor nem erőltetem a rosszat, választom a jobbat. Ez történt velünk 2011, tavaszán is, amikor a gyermekünk számára kedvezőbbnek láttuk, ha lépünk a református iskola felé. Négy évet töltöttünk a Petritelepi iskolában, igazán van viszonyítási alapunk. Az elmúlt egy év azt bizonyította, hogy jó döntést hoztunk! Mint szülő figyelemmel kísértem a tanévnyitótól (- okt.23. - Karácsony – farsang – márc.15. - anyák napja -madarak és fák napja -) a tanévzáróig az eseményeket. Pluszként a korcsolyapályát, a kirándulásokat, a felejthetetlen gyermeknapot az ugrálóvárral, vagy a saját termesztésű borsóból készült bográcsgulyást. Ezt mind kapta az én gyermekem és persze az odajáró összes többi. Nem utolsósorban szeretném megemlíteni a közösséget, mely olyan, mint egy nagy család. Nagyon szimpatikus a gyerekeknek a felnőttek felé irányuló tisztelete, az egymás iránti (kicsik és nagyok) szeretet. Hozzáteszem, a gyerekek itt is gyerekek, ki elevenebb, ki csendesebb. Itt is vannak problémák, melyet a pedagógusok a szülőkkel együtt közösen próbálnak megoldani. Nagyon sokat számít a hozzáállás a szülők és pedagógusok részéről.
Ezek az én tapasztalataim, de a mindennapos személyes élmények a lányoméi.
A héten beszélgettünk, hogy lassan vége lesz a nyárnak és újra iskola. Mit válaszolt?  
- Anya én már várom az iskolát!  

Ez a mondat mindent bizonyított. Ő is és mi is a férjemmel érezzük, hogy egy stabil és jó közösségben tanul... 

 

Farkasné Vígh Erika
édesanya

 

Mielőtt beirattuk kislányunkat az Erőss Lajos Református Általános Iskolába,iro-kez.gif megkérdeztük azokat az ismerőseinket, akiknek a gyermekei idejárnak, hogy mi a véleményük. Kivétel nélkül mindenki ezeket a kifejezéseket használta: nagyon jó, családias, nem fogjátok megbánni. A beiratkozás tényét mi már a tél folyamán eldöntöttük, de nem tudtuk, hogy a kifejezések mögött ténylegesen mi rejlik. A Gyermeknapi rendezvény, amelyre mi is meghívást kaptunk, mint beiratkozott óvodás és szülei, megvilágosította számunkra ezeknek a szavaknak a lényegét. Úgy fogadtak bennünket, mintha mi is mindig ide tartoztunk volna, régi ismerősként köszöntöttek a Pella család tagjai, a tanítók, az Igazgatónő és a szülők. Jó volt találkozni azokkal a családokkal, akikkel több éven keresztül bölcsődébe jártunk, akitől az óvoda elválasztott minket. Örömmel láttam, hogy a családok tagjai együtt játszanak, mindenki megtalálta azt a szórakozást, amely felejthetetlenné tette számára a napot. Ritkán van olyan rendezvényben részünk, ahol mind a gyerekek, mind a szülők felszabadultan és jókedvűen tölthetnek el együtt egy napot.  Most már tudom, mit jelent itt az, hogy „nagyon jó” egy iskola és mit jelent a családias környezet egy oktatási intézményben.  Számomra nagyon pozitív volt az, hogy a dolgozók nem érezték tehernek a rendezvényt a szombati nap ellenére. Aktívan, mosolygósan, jókedvűen vettek részt minden játékban. Mint pedagógus azt az elvet vallom, hogy csak akkor lehet jól tanítani, ha az életkornak megfelelő környezetet teremtünk a tanítványaink számára. Bár még nem vettem részt az iskola egyetlen  tanítási óráján sem és nem tudom, hogy milyen lesz a gyermekem véleménye az iskoláról, azt viszont már tudom, hogy ilyen motivált pedagógusokkal csak jó lehet.

 

 

A mosoly értéke

“Semmibe se kerül, de sokat ad.
Gazdagabbá teszi azokat, akik kapják, és mégsem juttatja koldusbotra azokat, akik adják.
Egy pillanatig él csak, de az emléke örökké megmarad.
Senki sem olyan gazdag, hogy meglehetne nélküle, és senki sem olyan szegény, hogy ne lenne gazdagabb tőle.
Boldoggá teszi az otthont, táplálja a jóakaratot az üzleti életben, és a barátság biztos jele.
Nyugalom a megfáradtnak, napfény a csüggedőnek, világosság a szomorkodónak, és a természet legjobb orvossága a bajok ellen.
Mégsem lehet megvenni, elkérni, kölcsönadni vagy ellopni, mert nem áru, csak önként lehet adni.
….
Mert senkinek sincs annyira szüksége a mosolyra, mint annak, aki maga már nem tud mosolyogni!

Ha tehát meg akarod szerettetni magadat az emberekkel, ez a második szabály: Mosolyogj!”

(Dale Carnegie: Sikerkalauz)

Köszönjük a lehetőséget, hogy részt vehettünk egy kicsit az iskola életében, szeptember előtt!

Tóth Anna és családja

 

 

Több, mint egy iskola

Iskolánkban meghitt, jó hangulatú, családias légkör uralkodik. Reggelente mosolygós, jókedvű gyerekeket fogadunk, akik nagyon szeretnek iskolába járni. Az összefogásnak máshol nem tapasztalt ereje figyelhető meg a szülők részéről is. A kollégák nevében is mondhatom, hogy örömmel jövünk dolgozni, és ugyanilyen vidáman távozunk délutánonként.

Az Erőss Lajos Református Általános Iskola több, mint egy átlagos iskola, de ezt igazán csak az tudja, aki velünk együtt éli hétköznapjait itt, intézményünk falai között. Egyszerűen jó érzés „Erőss”-nek lenni.

                                                                                  Kissné Bene Ágnes
                                                                                  pedagógus

 

A mi iskolánk biztonság, győzelmi dobogó. Célunk nemcsak a tanítás, hanem hogy mindenki érezze: „vagyok valaki”. Itt nemcsak a tanítás gyümölcse, a gyökere is édes. Olyan lesz a jövő, amilyen a ma iskolája. Nagyon fontos a nevelés is, amit családias hangulatban próbálunk megvalósítani.

                                                                                  Farkasné Gáll Edit
                                                                                  pedagógus

 

Mindenki törődik egymással, segítséget nyújt, ha baj van.

Ismerjük egymás tanítványait, szívesen vállalunk helyettesítést.

Munkánkon és életünkön állandóan érezhetjük Isten áldását.

A hétkezdő áhítatok célt mutatnak a gyerekeknek a hét minden napjára, erőt adnak a pedagógusoknak és a résztvevő szülőknek egyaránt.

Mindenki próbál békességben és szeretetben élni egymással.

Örülünk annak, hogy ebben az iskolában lehetünk.

                                                                                  Fekete Istvánné
                                                                                  pedagógus

 

Követendő normákat és értékeket közvetítő közösség, KÖZÖSSÉG, amelynek tagjai önzetlenül segítenek egymásnak, az egymás iránti szeretet és hit öleli át a gyerekeket és a pedagógusokat. Iskolánk biztonságot adó otthona az itt a tanulóknak.

                                                                                  Nagyné Faragó Hajnal
pedagógus

 

Több, mert a mai iskolák többsége nem tudja biztosítani az egységes nevelést, de azt gondolom, nekünk sikerül. A tiltások helyett meggyőzéssel, személyes példamutatással, következetességgel igyekszünk megmutatni a helyes utat gyermekeinknek. A gyerekekhez igazán közel álló programokat szervezünk, amelyekre a szülőket is meghívjuk. Folyamatosan együtt vagyunk a gyerekekkel, ezért sokkal közelebb kerülünk egymáshoz.

                                                                                  Faragó Katalin
                                                                                  pedagógus

 

Szorosabb, őszintébb a kapcsolat a nevelők, diákok, szülők között. Napjainkat nyugodt, családias légkörben töltjük. A tanulók őszinte odafigyelést, gondoskodást érezhetnek, éreznek a tanítóiktól. A diákok szeretnek itt lenni, jól érzik magukat, szívesen jönnek, nem jelent terhet számukra a tanulás, mert mindig érzik a segítő szándékot. A külső és belső környezet otthonos, esztétikus, nyugalmat áraszt.

                                                                                  Kissné Faragó Anikó
                                                                                  pedagógus

 

Az iskolában tanítják és fegyelemre nevelik a gyerekeket. Itt az Erőss Lajos Református Általános Iskolában a tanításon, nevelésen, felzárkóztatáson, tehetséggondozáson túl azt és olyan módon kapják gyermekeink, amitől mindig mosoly van az arcukon, amitől nincs feszült, gondterhelt kisdiák, amitől szeretnek megérkezni, és aminek okán szeretnek sokáig itt maradni. Amitől a szülők szívesen jönnek, és töltik velünk szabadidejük egy részét,amitől diák, pedagógus, szülő otthon érezheti magát itt. A szeretet, odafigyelés, törődés vezérli mindennapjainkat. Az Ige, amely iskolánk alapítása óta a fogadó falunkon van, a szívünket is betölti:

„Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!”

                                               Borsosné Lekvár Erika
                                               pedagógus

 Még több vélemény olvasásához kattints ide.

 

Menüpontok