Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Járványügyi intézkedési terv

Intézkedési terv a 

2020/2021-es tanévben járványügyi  

készenlét idején alkalmazandó eljárásrendről 

 

 1. Az iskolánkban 7 órától van pedagógus ügyelet. A gyerekek lehetőség szerint 7:30 és 7:40 között érkezzenek 
 1. A járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 431/2020. (IX. 18.) Korm. rendelet értelmében az intézménybe való belépéskor testhőmérséklet-mérés történik. A szülő a mérési pontig kísérheti el gyermekét a megfelelő óvintézkedések betartásával. Belépéskor továbbra is kérjük a kézfertőtlenítő használatát!   
 1. Az iskola dolgozója, illetve a tanuló csak akkor mehet az intézménybe, ha az érkezéskor mért testhőmérséklete nem haladja meg az országos tisztifőorvos által meghatározott mértéket (37,8 °C). Kiskorú tanuló, illetve gyermek esetén, ha testhőmérséklete az ismételt mérés alapján is eléri vagy meghaladja ezt a mértéket, a többi gyermektől, illetve tanulótól el kell különíteni és erről a szülőt vagy a törvényes képviselőt haladéktalanul tájékoztatjuk. 
 1. Az osztályok mozgásának szabályozása, a kijelölt bejáratok használata a csoportosulások elkerülésére: 
  Árpád úti bejárat: 7. b és 8. a

  1. bejárat (főbejárat): 2. a, 1. a, 7. a, 3. b 
  2. bejárat (konténer melletti): 3. a, 4. a, 6. a, 6. b 
  Gyülekezeti épület:  
  - lelkészi iroda felől: 8. b 
  - átjáró folyosó: 5. a 
  Gazdasági iroda épülete: 5. b 
 1. Tisztelettel kérjük a szülőket, hogy beteg, lázas gyermeket semmiképp ne engedjenek iskolába! 
 1. A szülők és más (az intézménnyel jogviszonyban nem álló) személyek az iskola épületébe, a tantermekbe nem léphetnek be! 
 1. Kérjük, hogy a hivatalos ügyintézés céljából lehetőleg telefonon vagy e-mailben keressék a titkárságot. (Iskolatitkárság: 06-54-883-272) A hivatalos ügyet intézők csak előre egyeztetett időpontban, az intézményvezető engedélyével léphetnek be az épületbe, maszkban és kézfertőtlenítést követően. 
 1. Amennyiben fertőzés gyanúja merül fel a tanulónál, a szülő kötelessége, hogy értesítse a gyermekorvost és az iskolát. 
 1. Iskolánk gondoskodik a folyamatos fertőtlenítésről, szellőztetésről, a kézmosási szabályok és tüsszentési etikett megismertetéséről. Kérjük a szülőket is, hogy erősítsenek erre rá. 
 1. A testnevelés órák időjárás függvényében az iskola sportpályáján lesznek megtartva, ezért a gyermekek számára váltóruha, illetve melegítő legyen a tornazsákban. 
 1. Az őszi úszásoktatást felfüggesztettük, tavaszra vagy későbbi évfolyamokra ütemezzük át. 
 1. A délutáni iskolai sportfoglalkozásokat és az énekkari próbákat átmenetileg nem tartjuk meg. 
 1. Az őszre tervezett osztálykirándulásokat és a színházlátogatást elhalasztjuk. 
 1. Kérjük, hogy a tízóraihoz minden gyermek saját kulacsban hozzon folyadékot, műanyag poharak használata kerülendő. 
 1.  A kézmosásra különös figyelmet kell fordítani. A folyosón és a bejáratnál kihelyezett kézfertőtlenítők mellett a szappanos kézmosás és papírtörlő használata javasolt. (Saját kézfertőtlenítő is használható.) 
 1. Az iskola közösségi tereiben (folyosón, mosdókban) kérjük az orrot és szájat takaró maszk használatát a tanulóktól és iskolánk valamennyi dolgozójától. A levett maszkot a tanulóknak a táskájukban, zacskóban kell tartani. Felhívjuk a figyelmet a mosható maszkok rendszeres tisztán tartására, fertőtlenítésére.  
 1.  A felső tagozatos tanulóktól és a pedagógusoktól kérjük, hogy a tanteremben is viseljenek orrot, szájat eltakaró maszkot. Kérjük a szülőket, gondoskodjanak arról, hogy a gyermekeknél legyen tiszta pótmaszk a táskájukban. 
 1. Az étkezőben a gyermekek által használt evőeszközök, poharak, tányérok megfelelő hatásfokú fertőtlenítő mosogatására, az evőeszközök, a tízórai és uzsonna egyéni csomagolására fokozott figyelmet fordítunk. 
 1.  Az iskolai szűrővizsgálatok megfelelő óvintézkedések mellett meg lesznek tartva. 
 1.  Az a gyermek, tanuló vagy pedagógus, aki bármilyen betegség miatt otthon maradt, a háziorvos, kezelőorvos igazolásával vagy kórházi zárójelentéssel jöhet újra az intézménybe. Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni. 
 1. Amennyiben a tanuló valamilyen tartós betegségben szenved, és erről orvosi igazolással rendelkezik, esetleges hiányzását igazoltnak tekintjük. 
 1. A koronavírus-világjárvány által okozott fertőzés vagy fertőzött személyek megjelenése a nevelési-oktatási intézményben a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 30. § (5) bekezdése szerint megyére, fővárosra kiterjedő veszélyhelyzetnek minősül. Ennek megfelelően koronavírus érintettség esetén az adott intézményben vagy település intézményeiben csak az Oktatási Hivatal rendelhet el rendkívüli szünetet. A tantermen kívüli, digitális munkarend elrendelésére az Operatív Törzs jogosult.  

 

 

Püspökladány, 2020. november 11.

az Intézmény Vezetősége