Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Járványügyi intézkedési terv

Intézkedési terv a

2020/2021-es tanévben járványügyi

készenlét idején alkalmazandó eljárásrendről

 

 1. Az iskolánkban 7 órától van pedagógus ügyelet. A gyerekek lehetőség szerint 7:30 és 7:40 között érkezzenek.
 2. A járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 431/2020. (IX. 18.) Korm. rendelet értelmében az intézménybe való belépéskor testhőmérséklet-mérés történik. A szülő a mérési pontig kísérheti el gyermekét a megfelelő óvintézkedések betartásával. Belépéskor továbbra is kérjük a kézfertőtlenítő használatát! 
 3. Az iskola dolgozója, illetve a tanuló csak akkor mehet az intézménybe, ha az érkezéskor mért testhőmérséklete nem haladja meg az országos tisztifőorvos által meghatározott mértéket (37,8 °C). Kiskorú tanuló, illetve gyermek esetén, ha testhőmérséklete az ismételt mérés alapján is eléri vagy meghaladja ezt a mértéket, a többi gyermektől, illetve tanulótól el kell különíteni és erről a szülőt vagy a törvényes képviselőt haladéktalanul tájékoztatjuk.
 4. Az osztályok mozgásának szabályozása, a kijelölt bejáratok használata a csoportosulások elkerülésére:
  Árpád úti bejárat: 7. b és 8. a

1.bejárat (főbejárat): 2. a, 1. a, 7. a, 3. b

2.bejárat (konténer melletti): 3. a, 4. a, 6. a, 6. b

Gyülekezeti épület:

 • lelkészi iroda felől: 8. b
 • átjáró folyosó: 5. a

Gazdasági iroda épülete: 5. b

 

 1. Tisztelettel kérjük a szülőket, hogy beteg, lázas gyermeket semmiképp ne engedjenek iskolába!
 2. A szülők és más (az intézménnyel jogviszonyban nem álló) személyek az iskola épületébe, a tantermekbe nem léphetnek be!
 3. Kérjük, hogy a hivatalos ügyintézés céljából lehetőleg telefonon vagy e-mailben keressék a titkárságot. (Iskolatitkárság: 06-54-883-272) A hivatalos ügyet intézők csak előre egyeztetett időpontban, az intézményvezető engedélyével léphetnek be az épületbe, maszkban és kézfertőtlenítést követően.
 4. Amennyiben fertőzés gyanúja merül fel a tanulónál, a szülő kötelessége, hogy értesítse a gyermekorvost és az iskolát.
 5. Iskolánk gondoskodik a folyamatos fertőtlenítésről, szellőztetésről, a kézmosási szabályok és tüsszentési etikett megismertetéséről. Kérjük a szülőket is, hogy erősítsenek erre rá.
 6. A testnevelés órák időjárás függvényében az iskola sportpályáján lesznek megtartva, ezért a gyermekek számára váltóruha, illetve melegítő legyen a tornazsákban.
 7. Az őszi úszásoktatást felfüggesztettük, tavaszra vagy későbbi évfolyamokra ütemezzük át.
 8. A délutáni iskolai sportfoglalkozásokat és az énekkari próbákat átmenetileg nem tartjuk meg.
 9. Az őszre tervezett osztálykirándulásokat és a színházlátogatást elhalasztjuk.
 10. Kérjük, hogy a tízóraihoz minden gyermek saját kulacsban hozzon folyadékot, műanyag poharak használata kerülendő.
 11.  A kézmosásra különös figyelmet kell fordítani. A folyosón és a bejáratnál kihelyezett kézfertőtlenítők mellett a szappanos kézmosás és papírtörlő használata javasolt. (Saját kézfertőtlenítő is használható.)
 12. Az iskola közösségi tereiben (folyosón, mosdókban) kérjük az orrot és szájat takaró maszk használatát a tanulóktól és iskolánk valamennyi dolgozójától. A levett maszkot a tanulóknak a táskájukban, zacskóban kell tartani. Felhívjuk a figyelmet a mosható maszkok rendszeres tisztán tartására, fertőtlenítésére.
 13.  A felső tagozatos tanulóktól és a pedagógusoktól kérjük, hogy a tanteremben is viseljenek orrot, szájat eltakaró maszkot. Kérjük a szülőket, gondoskodjanak arról, hogy a gyermekeknek legyen tiszta pótmaszk a táskájukban.
 14.  Az étkezőben a gyermekek által használt evőeszközök, poharak, tányérok megfelelő hatásfokú fertőtlenítő mosogatására, az evőeszközök, a tízórai és uzsonna egyéni csomagolására fokozott figyelmet fordítunk.
 15.  A tanuló a gyermekétkeztetést helyben, az iskola ebédlőjében veheti igénybe. Elvitelre csak betegség esetén van lehetőség. A hiányzó tanulók hozzátartozói 11:15-11:45 között vihetik el az étkező konyhájáról a gyermek ebédjét. Kérjük, a járványhelyzetre való tekintettel, ne lépjenek be az étkezőbe, a konyhát a hátsó ajtó felől közelítsék meg. Más indokkal – az étkező területéről – ételt kivinni nem lehet. Abban az esetben, ha a gyermek nem kíván élni az intézményben nyújtott közétkeztetés lehetőségével, a háztartásban készült étel melegítésére – a járványhelyzetre való tekintettel – nincs lehetőség. Hideg élelem elfogyasztására továbbra is van mód az iskola étkezőjében. A fenti szabály alól csak a speciálisan étkező tanulók kivételek.
 16.  Az iskolai szűrővizsgálatok megfelelő óvintézkedések mellett meg lesznek tartva.
 17.  Az a gyermek, tanuló vagy pedagógus, aki bármilyen betegség miatt otthon maradt, a háziorvos, kezelőorvos igazolásával vagy kórházi zárójelentéssel jöhet újra az intézménybe. Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni.
 18.  Amennyiben a tanuló valamilyen tartós betegségben szenved, és erről orvosi igazolással rendelkezik, esetleges hiányzását igazoltnak tekintjük.
 19.  A koronavírus-világjárvány által okozott fertőzés vagy fertőzött személyek megjelenése a nevelési-oktatási intézményben a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 30. § (5) bekezdése szerint megyére, fővárosra kiterjedő veszélyhelyzetnek minősül. Ennek megfelelően koronavírus érintettség esetén az adott intézményben vagy település intézményeiben csak az Oktatási Hivatal rendelhet el rendkívüli szünetet. A tantermen kívüli, digitális munkarend elrendelésére az Operatív Törzs jogosult.

 

 

Püspökladány, 2021. január 08.

 

az Intézmény Vezetősége