Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Tájékoztató a digitális munkarendről 2021

Tisztelt Szülők! 

 

Az emberi erőforrások minisztere 17/2021. (III.5.) EMMI határozata a köznevelési intézmények működését érintő egyes veszélyhelyzeti intézkedésekről alapján 2021. március 8-tól 2021. március 31-éig a nevelés-oktatás tantermen kívüldigitális munkarendben lesz. A tavaszi szünet április 1-től április 7-ig tart. Április 7. (szerda) iskolánkban tanítás nélküli munkanap, ezen a napon nevelőtestületi értekezlet lesz, a tanulóknak pedig tanítási szünet. A tavaszi szünet utáni első tanítási nap április 8. (csütörtök). 

Az iskola továbbra is elérhető telefonon munkaidőben, az intézményvezető vagy a helyettesek ügyeletet tartanak munkanapokon. 

A digitális munkarend ideje alatt a tanulók egyedi (csökkentett) órarend szerint, a már megszokott iskolai Teams felületen kapják majd a tananyagot, a feladatokat. A pedagógusokat a Teams csevegésben, illetve az iskolai honlaponszülőknek/fogadóóra menüpontban megadott e-mailcímeken érhetik el munkaidőben (8:00-16:00).  Ha valamelyik tanulónak probléma adódna a Teams-be való belépéssel, jelezzék minél hamarabb az osztályfőnöknek.  

Március 8-tól március 31-ig ismét a digitális iskolai házirend lép érvénybe, ez a dokumentum a házirend mellékleteként megtalálható iskolánk honlapján (www.erossisk.hu)A házirend betartása minden tanuló és pedagógus számára kötelező. 

A nevelőtestület módosította az online órák tartásával kapcsolatos szabályokat, az alábbiak szerint: 

  • A tantárgyi online órák idejét a digitális órarend szerinti idősávban szervezzük.  

  • Az online órákon kötelező részt venni, ezekről az órákról való távolmaradás igazolatlan órával egyenértékű, amennyiben nem tudja igazolni a tanuló a hiányzását.  

  • Az online órákon kötelező a kamera és a mikrofon használata minden tanuló számára. A mikrofon be-, illetve kikapcsolására a pedagógus az aktuális feladatnak megfelelően ad utasítást. Amennyiben nem kapcsol kamerát, mikrofont a tanuló, a jelenlétét nem tekintjük igazoltnak. 

Azok a szülők, akik igényeltek iskolai laptopotmárcius 8-án, hétfőn 8:00 és 10:00 óra között vehetik át a gazdasági ügyintézőnél átvételi elismervény aláírásával. 

A digitális oktatásban résztvevőknek jár az ingyenes (vezetékes) internetszolgáltatás. Az előfizető jelzi a szolgáltató felé ezt az igényét, a kedvezmény vonatkozik a fennálló és az újonnan kötött szerződésekre is. 

Akik ebédet igényeltek gyermekük számáramárcius 9-től, keddtől vihetik el a Kollégium konyhájáról.  

Az elmaradt térítési díjakat előre egyeztetett időpontban - iskolánkban, a gazdasági ügyintézőnél fizethetik be.  

A most érvénybe lépő korlátozások betartása mindannyiunk számára komoly kihívást jelent. Kérjük a szülőket és a tanulókat, hogy támogatásukkal segítsék elő ezeknek az intézkedéseknek a hatékony megvalósulását, ezért a pedagógusok is mindent megtesznek. 

Sok erőt, türelmet, jó egészséget kívánunk a családoknak! 

Bölccsé teszlek és megtanítalak, melyik úton kell járnod. Tanácsot adok, rajtad lesz a szemem.   

(Zsoltárok könyve 32:8) 

 

Püspökladány, 2021. március 06. 

Áldáskívánással: 

az Intézmény Vezetősége