Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Honismereti tábor

Tájékoztató (friss)

FONTOS!!! Aki még nem diktálta be az útlevelének vagy a személyi igazolványának a számát, feltétlenül hívja fel a Múzeumot vagy Klári nénit! Magdi néni jún. 25-én köti meg a csoportos balesetbiztosítást, melynek kedvezményes költsége 1.180 Ft. Ehhez szükséges az előbb említett útlevél vagy személyi igazolvány szám, valamint a születési idő megadása.

Költőpénznek elegendő kb. 3.000 - 5.000 Ft-nak megfelelő lei-t váltani (pl. Kun-Mediator Utazási Iroda, Hajdúszoboszló, Debrecen). Vásárláskor fizetni Romániában lei-ben kell. Néhány helyen elfogadják a forintot is.

Indulás: 2013. július 1. hétfő reggel 600 órakor a Karacs Ferenc Múzeum elől.
Gyülekezés és bepakolás az autóbuszba kb. 530-tól.

Az ÚTLEVÉL, illetve a SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY az autóbusz utasterében legyen beszálláskor!

Mi legyen a hátizsákban?

Felszerelések:

 • hálózsák
 • kispárna
 • tisztálkodószerek (fogkefe, fogkrém, szappan, fésű, törölköző, ...)
 • papírszalvéta, kéztörlő, WC-papír (kérjük beadni a múzeumba)
 • 1 cs. papírzsebkendő
 • 1/2 literes üdítős flakon, ivópohár (hátizsákba)
 • szükség esetén hányinger elleni gyógyszer és nylonzacskó (szintén a hátizsákba), lázcsillapító, hasfogó, sebtapasz, kullancskiszedő csipesz lesz a táborban

Ruházat:

 • meleg és hideg időjárásnak megfelelő ruházat 1 hétre
 • esőkabát, mindig benne a hátizsák egyik "fiókjában"
 • túrázásra való kényelmes cipő
 • váltócipő (ha elázik az egyik és nem szárad meg másnapra, tudjon mit felvenni)
 • papucs (feltétlenül legyen, mert a szállásra, ill. a szobákba csak tiszta papuccsal lehet bemenni)
 • fürdőruha

Egyebek:
Minden gyerek csak egy utazótáskát hozhat magával! Az autóbusz utasterébe csak egy kézitáska, ill. kis hátizsák vihető fel. Ebbe kell belekészíteni az egész napra való hideg élelmet és innivalót, ill. az útiokmányt. Az esőkabát is kerülhet ebbe a táskába, mivel nem tudjuk, hogy útközben a kiszállások alkalmával nem lesz-e rá szükség.
Minden gyerek csak egy utazótáskát hozhat magával!

Fontos! A tábor vezetősége a gyerekek értéktárgyaiért (telefon, fényképezőgép, fülbevaló, ...) semmiféle fellősséget nem vállal! Kérjük, hogy mindenki vigyázzon a saját holmijára!

Lehet hozni focilabdát, tollast, kártyát, ...

A hazaérkezés tervezett időpontja:
2013. július 7. vasárnap kb. 2000 körül a Karacs Ferenc Múzeum elé. (A határ átlépésekor néhány szülőt telefonon értesítünk, akik aztán majd láncszerűen értesítik a többieket.)

--------------------------------------------------------------------------------------------

A Püspökladányi Karacs Ferenc Múzeum a korábbi évekhez hasonlóan azerdely_tordai_hasadek.jpg idén is megszervezi az immár XVIII. Székely-magyar honismereti táborát 10 éven felüli gyermekek részére. Ebben az évben hagyományaikhoz híven Erdélyben rendezik meg méltán népszerű táborukat. 
A tábor helyszíne: Trei Sate (Hármasfalu)

A tábor tervezett időpontja: 2013. július 1-7. (hétfő-vasárnap)

A tábor vezetője: Dr. Nagy Attila

A tábor koordinátora: Ráczné Gali Magdolna (Karacs Ferenc Múzeum) 

 A tábor költsége: 22 000 Ft, amely tartalmazza az utazási költséget, az étkezéseket, a szállás és a kirándulások díját.

Jelentkezni május 31-ig lehet az iskolában Ráczné Kövesi Klára tanár néninél 5 000 Ft előleg befizetésével.

Minden jelentkezőt szeretettel várnak a tábor szervezői!

 Fontos tudnivaló!

A magyar-román határ átlépésekor mindenkinek igazolnia kell a személyazonosságát vagy a saját útlevelével vagy a személyi igazolványával. Aki még nem rendelkezik ezen okmányok egyikével sem, az minél előbb csináltassa meg valamelyiket, ne hagyja az utolsó pillanatra. Ettől függetlenül adja le a jelentkezési lapját, mert nagyon telik a létszám.

 

A XVIII. Székely-magyar honismereti tábor tervezett programja
2013. július 1-7.
 
1. nap (2013. július 1. hétfő)
Indulás reggel 6 órakor a Karacs Ferenc Múzeum elől busszal. A Tordai hasadék bejárása, este megérkezés Hármasfaluba, szállásfoglalás, vacsora, ismerkedés.
 
2. nap (július 2. kedd)
Ismerkedés Hármasfalu történelmével, nevezetességeivel. Meleg ebéd, majd gyalogtúra a közeli hegyekbe. Délután játék, szabadprogram.
 
3. nap (július 3. szerda)
Hosszú buszos túra: Gyergyószárhegy, Lázár kastély, Gyilkos-tó, Békás-szoros, Gyergyószentmiklós és visszafelé Bucsin-tető, Pongrác-tető, Küküllő-forrás. Este meleg vacsora.
 
4. nap (július 4. csütörtök)
Szovátára autóbusszal, gyalogtúra a Sóvidéken a sós tavak érintésével, délután ebéd. 15 órától fürdőzés a sós tavak egyikében, este szabadprogram.
 
5. nap (július 5. péntek)
Reggel indulás busszal Segesvárra, Európa egyik legépebb állapotban megmaradt középkori lovagvárába. Fehéregyháza, Petőfi Múzeum koszorúzás.  Ebéd Hármasfaluban. Délután Farkaslaka, Tamási Áron Emlékház, szabadprogram Korondon, este játék.
 
6. nap (július 6. szombat)
Ismerkedés Makfalva történelmével és nevezetességeivel (múzeum, képtár, Küküllő-part, stb.) Ebéd Hármasfaluban, délután vetélkedő, este szalonnasütés, rókavadászat, eredményhirdetés, táborzárás.
 

7. nap (július 7. vasárnap)
Indulás hazafelé, Tordai sóbánya, séta Ótordán, református templom, Körösfői templom megtekintése, vásárlás Körösfőn, megállás Királyhágón. Érkezés Püspökladányba 20 óra körül a Karacs Ferenc Múzeum elé.