Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Korábbi évek

 

 

 

Ha iskolánkkal kapcsolatban kérdéseik merülnének fel, szíves figyelmükbe ajánljuk Gyakran ismételt kérdések elnevezésű menüpontunkat.

 

                                                                                                      

.....................................................................................................................................................................................................

 

Befejeződött a beiratkozás az Erőss Lajos Református Általános és Alapfokú Művészeti Iskolába

 

Közel egy éves beiratkozási szakasz fejeződött be 2013. március 5-én iskolánkban.
A következő, 2013/2014-es tanévre már 2012. tavaszán megérkeztek az első szándéknyilatkozatok, így tudatosan, közvetlenül a szülőket és gyermekeiket megszólítva hívtuk és vártuk leendő kis elsőseinket közös programjainkra. Igyekeztünk az iskola életét valóban a mindennapjainkba bepillantva megmutatni számukra. A nyílt napot kivéve, melyen csaknem 50 szülő, és ugyanennyi gyermek jelent meg, iskolánk tanulóival közös programokon fogadtuk az ovisokat. Fontos számunkra, hogy a szülők ne ígérgetések, kirakat-rendezvények, hanem felelős és tudatos döntés eredményeként írassák hozzánk gyermekeiket, lássák, tapasztalják, és ne csak hallják az itt folyó munkát.
A hosszú felkészülési folyamat alatt minden érdeklődő és szándéknyilatkozó szülőnek lehetősége volt gyermekével együtt arra, hogy megismerje, milyen környezetben, milyen oktatási és nevelési módszerekkel tanítunk. Megtekinthették a leendő osztálytermeket, megismerhették az itt tanító tapasztalt és nagy szaktudással rendelkező pedagógusokat. Sok lehetőség adódott a kis óvodásoknak és szüleiknek az egymással való megismerkedésre, barátkozásra is.  Szépen lassan iskolánk tagjaivá váltak a családok, így nem volt számukra kérdés, hogy miért választják az Erőss Lajos Református Iskolát. Szándékukat februárban jelentkezési lappal erősítették meg, így a beiratkozásra már személyes meghívót is kaptak a gyermekek.
Ezúton is megköszönjük azt a bizalmat, amely alapján gyermeküket hozzánk íratták.
Sajnos korlátozott lehetőségeink miatt nem tudtunk minden hozzánk jelentkező gyermeket felvenni, de igyekeztünk mindazoknak lehetőséget biztosítani, akik valóban mindent megtettek a tudatos és felelősségteljes választásért.
Két első osztályunkba több mint 60 tanuló jelentkezett, akik közül 52 gyermeket tudtunk felvenni.
Alig fejeződött be a beiratkozás, máris megérkeztek az első szándéknyilatkozatok a 2014/2015-ös tanévre, így már elkezdtük a készülődést a másfél év múlva induló tanévre is.
A most beíratott kedves kis tanulóinkat pedig továbbra is várjuk rendezvényeinkre, amelyekről a személyes meghívó mellett iskolánk honlapjáról is tájékozódhatnak.
Borsosné Lekvár Erika
igazgató

 

Kérjük Önöket, hogy a szeptemberi iskolakezdésig továbbra is látogassanak el hozzánk, vegyenek részt rendezvényeinken, olvassák honlapunkat!

 

 

További tájékoztatással szívesen állunk rendelkezésükre az alábbi elérhetőségeken:

www.erossreformatusiskola.eoldal.hu/cikkek/gyakran-ismetelt-kerdesek/

e-mailben: erossisk@gmail.com

telefonon: 06 - 54 / 610 - 498 (igazgató),

06 - 54 / 451 - 332 (lelkészi hivatal)

 

Kérjük a szülőket, hogy a beíratkozásra hozzák magukkal:

  • a leendő kisiskolás születési anyakönyvi kivonatát,
  • az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást,
  • a gyermek TAJ-számát igazoló kártyát,
  • a szülő lakcímkártyáját.
     

A beíratkozásnál nem feltétel, hogy a leendő kisiskolás
meg legyen keresztelve.
Tandíjat nem szedünk és nem is tervezzük azt bevezetni
.

A beíratkozásig továbbra is várjuk a szándéknyilatkozatokat, illetve a jelentkezési lapokat, amelyeket a református lelkészi hivatalban, valamint az iskolában is lehet kérni.