Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Aktuális

Intézkedési terv a

2020/2021-es tanévben járványügyi

készenlét idején alkalmazandó eljárásrendről

 

 1. Az iskolánkban 7 órától van pedagógus ügyelet. A gyerekek lehetőség szerint 7:30 és 7:40 között érkezzenek. Az iskola folyosójára, a termekbe 7:40-kor mehetnek be a tanulók. Belépéskor kézfertőtlenítő használata kötelező!
 2. Az osztályok mozgásának szabályozása, a kijelölt bejáratok használata a csoportosulások elkerülésére:
  Árpád úti bejárat: 7. b és 8. a

1.bejárat (főbejárat): 2. a, 1. a, 7. a, 3. b

2.bejárat (konténer melletti): 3. a, 4. a, 6. a, 6. b

Gyülekezeti épület:

 • lelkészi iroda felől: 8. b
 • átjáró folyosó: 5. a

Gazdasági iroda épülete: 5. b
 

 1. Tisztelettel kérjük a szülőket, hogy beteg, lázas gyermeket semmiképp ne engedjenek iskolába!
 2. A szülők és más (az intézménnyel jogviszonyban nem álló) személyek az iskola épületébe, a tantermekbe nem léphetnek be!
 3. Kérjük, hogy a hivatalos ügyintézés céljából lehetőleg telefonon vagy e-mailben keressék a titkárságot. (Iskolatitkárság: 06-54-883-272) A hivatalos ügyet intézők csak előre egyeztetett időpontban, az intézményvezető engedélyével léphetnek be az épületbe, maszkban és kézfertőtlenítést követően.
 4. Amennyiben fertőzés gyanúja merül fel a tanulónál, a szülő kötelessége, hogy értesítse a gyermekorvost és az iskolát.
 5. Iskolánk gondoskodik a folyamatos fertőtlenítésről, szellőztetésről, a kézmosási szabályok és tüsszentési etikett megismertetéséről. Kérjük a szülőket is, hogy erősítsenek erre rá.
 6. A testnevelés órák időjárás függvényében az iskola sportpályáján lesznek megtartva, ezért a gyermekek számára váltóruha, illetve melegítő legyen a tornazsákban.
 7. Az őszi úszásoktatást felfüggesztettük, tavaszra vagy későbbi évfolyamokra ütemezzük át.
 8. A délutáni iskolai sportfoglalkozásokat és az énekkari próbákat átmenetileg nem tartjuk meg.
 9. Az őszre tervezett osztálykirándulásokat és a színházlátogatást elhalasztjuk.
 10. Kérjük, hogy a tízóraihoz minden gyermek saját kulacsban hozzon folyadékot, műanyag poharak használata kerülendő.
 11.  A kézmosásra különös figyelmet kell fordítani. A folyosón és a bejáratnál kihelyezett kézfertőtlenítők mellett a szappanos kézmosás és papírtörlő használata javasolt. (Saját kézfertőtlenítő is használható.)
 12. Az iskola közösségi tereiben (folyosón, mosdókban) kérjük az orrot és szájat takaró maszk használatát a tanulóktól és iskolánk valamennyi dolgozójától. A levett maszkot a tanulóknak a táskájukban, zacskóban kell tartani. Felhívjuk a figyelmet a mosható maszkok rendszeres tisztán tartására, fertőtlenítésére.
 13. Az étkezőben a gyermekek által használt evőeszközök, poharak, tányérok megfelelő hatásfokú fertőtlenítő mosogatására, az evőeszközök, a tízórai és uzsonna egyéni csomagolására fokozott figyelmet fordítunk.
 14.  Az iskolai szűrővizsgálatok megfelelő óvintézkedések mellett meg lesznek tartva.
 15.  Az a gyermek, tanuló vagy pedagógus, aki bármilyen betegség miatt otthon maradt, a háziorvos, kezelőorvos igazolásával vagy kórházi zárójelentéssel jöhet újra az intézménybe. Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni.
 16. Amennyiben a tanuló valamilyen tartós betegségben szenved, és erről orvosi igazolással rendelkezik, esetleges hiányzását igazoltnak tekintjük.
 17. A koronavírus-világjárvány által okozott fertőzés vagy fertőzött személyek megjelenése a nevelési-oktatási intézményben a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 30. § (5) bekezdése szerint megyére, fővárosra kiterjedő veszélyhelyzetnek minősül. Ennek megfelelően koronavírus érintettség esetén az adott intézményben vagy település intézményeiben csak az Oktatási Hivatal rendelhet el rendkívüli szünetet. A tantermen kívüli, digitális munkarend elrendelésére az Operatív Törzs jogosult.

 

Püspökladány, 2020. szeptember 14.

az Intézmény Vezetősége

 

Az alábbi linkre vagy képre kattintva elérhetik a Népmese Napja 2020 tájékoztatóját:
https://www.erossisk.hu/cikkek/nepmese-napja-2020/tajekoztato/

nepmese-napja-2020.png

 

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020.09. hónapra Püspökladány Város Gazdaságellátó Szervezete a számunkra biztosított ebéd nyersanyagnormáját 310 Ft + Áfában állapította meg. Ennek értelmében 2020 szeptemberében az alábbiak szerint alakulnak a fizetendő térítési díjak.   

A szülők által fizetendő térítési díjak iskolánkban 
2020. szeptember 1-től- 30-ig

(1 napi nyersanyagnorma + Áfa)

Alsó tagozat

nyersanyag norma + 27% Áfa   100% 

100 %

50 %

ebéd (310+84)

394 Ft

197 Ft

tízórai + ebéd (85+310+107)

502Ft

251 Ft

tízórai + ebéd + uzsonna (85+310+40+117)

552 Ft

276 Ft

 

Felső tagozat

 nyersanyag norma +27% Áfa    100%

100 %

50 %

ebéd (310+84)

394 Ft

197 Ft

tízórai + ebéd (95+310+109)

514 Ft

257 Ft

tízórai + ebéd + uzsonna (95+310+42+121)

 568 Ft

284 Ft

 

Ezen változások miatt a szeptember havi térítési díj befizetésére 2020.09.16-17én 7,30-10-ig és 14-16 óráig, valamint 23-án 7,30-10-ig és 14-16,30-ig lesz lehetőség.

A március havi túlfizetések ebben a hónapban kerülnek beszámításra.

Püspökladány, 2020.09.03.

                                                                            

       Borbélyné Grim Éva

gazdaságvezető

Kedves Szülők!

Iskolánkban a tankönyvosztás augusztus 26-án, szerdán és augusztus 27-én, csütörtökön lesz és 13 óra között.

A tankönyvosztással és a tanévkezdéssel kapcsolatos részletes információkat az osztályfőnökök teszik közzé augusztus 24-én, hétfőn az osztálycsoportokban, az elsős gyermekek szülei pedig e-mailben kapják meg.

Az első osztályban szükséges eszközök, felszerelések listáját az alábbi linkre kattintva találják meg:

https://www.erossisk.hu/cikkek/1.-osztalyban-szukseges-tanszerek/


Tanévnyitó ünnepség az első tanítási napon, szeptember 1-jén, kedden 8 órától lesz a református templomban.

 

 

2020. május 18-25. között zajlik iskolánkban az Erőss-hét.
Az alábbi képre vagy linkre kattintva elérhetik az Erőss-hét programjait és felhívásait:

https://www.erossisk.hu/cikkek/eross-het-2020/

eross-het.png

 

Kedves Szülők és Diákok!

 

 

A közelgő tavaszi szünettel kapcsolatos információkat szeretnénk megosztani Önökkel:

 •  A veszélyhelyzeti rendelet nem érintette a tanítási szüneteket, ezért április 9-14-ig a diákoknak tavaszi szünet lesz. Ez a mostani helyzetben azt jelenti, hogy ez időszak alatt a tanulók nem kapnak feladatokat, a pedagógusok pedig szabadságon vannak. 
 • Április 15-én, szerdán - a tanév helyi rendjének megfelelően - online nevelési értekezletet tartunk. A tanulók ezen a napon szintén nem kapnak leckét, a pedagógusok számára ez tanítás nélküli munkanapnak minősül.
 • A szünet utáni első tanítási nap, április 16. csütörtök. A tanulók ezen a napon - ismét  órarend szerint - kapják meg a Teams-csoportokban a tananyagot.

 

Három hét telt el a digitális munkarend bevezetése óta. Sokat haladtunk az egységes iskolai felület kialakításában. Ez nem sikerülhetett volna szülők, gyerekek és pedagógusok összefogása nélkül. Tudjuk, valamennyien nehéz helyzetben vagyunk, szokatlan és kimerítő feladatokat kell megoldani.

 

Ismételten megköszönjük, hogy az elmúlt időszakban a digitális oktatás megvalósításában segítségünkre voltak, hogy aktív partnereink ebben is. Bízunk benne, hogy továbbra is együtt teszünk azért, hogy gyermekeink tanítási-tanulási folyamata hatékony és eredményes legyen.

 

 

n.jpg

 

 

 Bár sok minden változott az oktatásban, és ezzel együtt mindannyiunk életében, s az előttünk álló Húsvét ünnepe is szokatlan lesz. Nem a tervezett, elképzelt módon tudunk majd együtt ünnepelni Szeretteinkkel.

 

Húsvét üzenete azonban állandó: Isten most is szeretettel szólít meg bennünket, hogy élő reménységet, erős hitet adjon.

 

Református énekeskönyvünk 185.dicséretének első soraival kívánunk minden kedves Családnak Istentől áldott, meghitt, örömteli Húsvéti Ünnepet:

 

 

 

Krisztus feltámadott, kit halál elragadott,

Örvendezzünk, vigadjunk, Krisztus lett a vigaszunk, Alleluja!

 

 

Püspökladány, 2020. április 07.

               

      az intézmény pedagógusai

 

 

 

 

Kedves érdeklődő Szülők, Nagyszülők!

Szeretettel tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2020/2021-es tanév beiskolázása a veszélyhelyzetre való tekintettel módosul.
Gyermekük iskolánkba történő beiratkozását az alábbi linkre kattintva tudják kezdeményezni.

https://tinyurl.hu/RXVj/

 Intézményünk az online jelentkezéseket 2020. április 6. és 2020. április 24. 12:00 óra közötti időszakban fogadja! A felvételi döntésről április 27-ig írásban értesítjük a gyermeket nevelő szülőt.
Emlékeztetjük Önöket arról is, hogy azokat a gyermekeket, akiket az előző tanévben már beírtunk, de az óvodában maradtak, újra be kell íratni.
Az elérhetőségeinken szívesen nyújtunk további információt Önök számára hétköznaponként 8 és 12 óra között.

fonix.pngElérhetőségeink: 
Telefonszám: 54/610-895                                                          
E-mail: erossisk@gmail.com
Honlap: www.erossisk.hu

 

 

 

Az egészségnapon nálunk járt a LadányTv:


https://www.youtube.com/watch?v=1GH6jWc7CSE&t=3s

 

 

 

Népmese Napja 2019 – „Tündérlányok és menyecskék”

Országos verseny és rajzpályázat

 

A Népmese Napja tiszteletére 2019. október 4-én rendeztük meg 14. alkalommal országos versenyünket, amelyen 43 csapat, 172 tanuló vett részt.

A versenyhez kapcsolódva rajzpályázatot is meghirdettünk, amelyre több mint 200 alkotás érkezett. Ebben a tanévben is szerte az országból és a határon túlról is érkeztek gyerekek. Szeretettel gratulálunk minden résztvevő tanulónak az eredményes felkészüléshez, valamint a versenyhez kapcsolódó színvonalas pályamunkákhoz és a szebbnél szebb rajzokhoz.

Tisztelettel megköszönjük a kedves szülőknek, nagyszülőknek, jelenlegi és nyugdíjas pedagógusainknak, a meghívott zsűritagoknak, az iskola valamennyi dolgozójának, hogy hozzájárultak a nagyszabású verseny sikeréhez és eredményességéhez.

A rendezvényt a Püspökladányi Református Egyházközség és a Református Pedagógiai Intézet is támogatta.

A Népmese Napján készült fotókat és a verseny eredményeit megtekinthetik a „Népmese Napja 2019” menüpontban.

Borsosné Lekvár Erika

intézményvezető

 

 

A képre kattintva megtekinthetik a rendezvényen készült fotókat:

dsc_0865.jpg

 

 

 

 

Akire büszkék vagyunk

Kedves Kollégánk, Keserű Attila tanár úr
2019. szeptember 28-án Budapesten vette át a Bozsik-program országos elismerését
a 2018/2019-es tanévben végzett eredményes és áldozatos munkájáért.

Szeretettel gratulálunk!

 

dsc_0539.jpg dsc_0542.jpg  dsc_0534.jpg