Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AKTUÁLIS archív

 Kedves Anyukák, Apukák!

Önök szerint / szerintetek szükség van a arra, hogy a gyermekek tanuljanak a nyári szünetben? Tovább...

 

Kedves Gyerekek!

Reméljük, hogy jól érzitek magatokat, vidáman és hasznosan telik tabor.jpgszámotokra is a szünidő. Szeretnénk, ha beszámolnátok élményeitekről: merre jártatok, milyen kellemes élményekben volt részetek eddig a nyári vakáció alatt. Élménybeszámolóitokat nagy szeretettel várjuk és szívesen közzé tennénk honlapunkon. Ide küldjétek: erossisk@gmail.com (Kérjétek szüleitek segítségét!) Ha van fotótok, ami megörökíti az élményeket, azt is csatoljátok a levélhez!

 

Olimpiai hírek:

2012. augusztus 6. hétfő:
Sidi Péter 6. helyen végzett kisöbű szabadpuska 3×40-ben. Gratulálunk!


2012. augusztus 5. vasárnap

pars.jpgPARS KRISZTIÁN KALAPÁCSVETÉSBEN ÚJABB ARANNYAL GAZDAGÍTOTTA OLIMPIAI CSAPATUNK ÉREMGYŰJTEMÉNYÉT!  GRATULÁLUNK!

 

lolenges.jpg

MEGVAN A HARMADIK MAGYAR ARANYÉREM: BERKI KRISZTIÁN OLIMPIAI BAJNOK LÓLENGÉSBEN, Hidvégi Vid pedig 8. helyezést ért el ugyanott! Módos Péter kötöttfogású birkózónk bronzérmet szerzett az 55 kg-osok mezőnyében. Gratulálunk!

2012. augusztus 4. szombat:
Ötödik helyen ért célba férfi 4X100-as vegyesváltónk, melynek tagjai: Cseh László, Gyurta Dániel, Pulai Bence, Kozma Dominik. Gratulálunk a fiúknak!

 

egyutt1.jpgItt a legújabb élménybeszámoló, amit a Nyári élmények című mappában olvashattok! Remélem, ez meghozza a kedveteket, és ti is írtok! Érdeklődve és nagy szeretettel várjuk rövid összefoglalótokat nyári élményeitekről.
A Bükkben táborozó gyerekek élményeiről készült írásokat továbbra is megtalálhatjátok a Képgalériában a Bükki tábor mappában.

 

 

Igaz, hogy a Gyermekkönyvtár szabadság miatt még aug. 10.-ig zárva tart, ti azért csak olvaskonyvjelzo1.pngsatok szorgalmasan és jó kedvvel továbbra is. Akik beneveztek a Könyvjelző pályázatra, azok pedig folyamatosan és figyelmesen töltögessék a feladatlapot. Ha szükségetek lenne újabb könyvre a folytatáshoz, keressétek a gazdasági irodában Bihari Lilla nénit, ugyanis a Középső és a Tündérboszorkány című könyvből tudunk 1-1 magánpéldányt kölcsön adni. Ajánljuk, hogy olvassatok bele Könyvajánlónkba is, ahol ismét van egy-két új könyv...

 

 

Olimpiai hírek:olimpiai-k-ep-001-.jpg

Joó Abigél cselgáncsozónő nemes küzdelemben, sérülten mérkőzve az 5. helyet szerezte meg a 78 kg-osok mezőnyében. Bognár Richárd sportlövő dupla trap lövészetben 6. helyen végzett. Cseh Laci két remek amerikai úszó mögött célba érve bronzérmet szerzett 200 m vegyesúszásban. Gratulálunk!

 

csaladellato-logo.jpgErről minél több családnak tudnia kell!
A Magyar Családellátók weboldalán: csaladellato.hu azonnal megrendelheti a kívánt 100%-os gyümölcs- és zöldséglevet, számos vidéki minőségű élelmet, kozmetikumot és egyéb, a háztartásához szükséges termékeket. Mindenki, aki a Magyar Családellátók termékeit vásárolja, magyar emberek, gazdák, feldolgozók megélhetését segíti. (A Debrecen Tv riportja: www.youtube.com/watch)

Könyvajánlónk is bővült egy ide illő darabbal, érdemes beleolvasni. Címe: A leves hazudik.

 

Olimpiai hírek:

Kis hazánk olimpiai csapata a pontversenyben a 215 résztvevő nemzet közül az előkelő 12. helyen áll!   Ez igen!   Hajrá magyarok!

gyurta.jpg
Megható pillanatoknak lehettünk tanúi ismét... Gyurta Dániel úszónk világcsúccsal  nyerte a 200 méteres mellúszás döntőjét, s ezzel megszerezte a magyar csapat második olimpiai aranyát Londonban.

20120726-thome-szivdobbanas.jpgSzép eredményt értek el a következő sportolóink is:
Hosszú Katinka 4. hely 400 m vegyesúszásban, Karakas Hedvig 5. helyezés cselgáncsban (könnyűsúlyban), Kis Gergő 400 m gyorson, ill. Csonka Zsófia sportlövészet, női sportpisztolyban 6. helyezést ért el.
Jakabos Zsuzsanna a hetedik helyen végzett 200 méteres pillangóúszásban. Hosszú Katinka a 200 méteres vegyesúszás döntőjében nyolcadik lett, szintén nyolcadik helyen végzett a Kozma Dominik, Bernek Péter, Cseh László, Kis Gergő összeállítású 4x200-as magyar gyorsváltó. olimpia.origo.hu/london/magyarcsapat/index.html

 

 

FIGYELEM!sh_1339776974.jpg

EZEN A HÉTEN TUDJUK MÉG FOGADNI A SEGÍTENI SZÁNDÉKOZÓK CSOMAGJAIT, MELYET RÁSZORULÓ ISKOLÁS GYERMEMEKNEK JUTTATUNK EL MÉG A TANÉV MEGKEZDÉSE ELŐTT.
HA VAN MEGUNT, DE MÉG HASZNÁLHATÓ ISKOLATÁSKÁTOK, ABBA PAKOLJATOK RUHANEMŰT VAGY TANSZEREKET, ÍRÓSZEREKET. HA NINCS ISKOLATÁSKA, BÁRMILYEN ERŐSEBB SZATYOR MEGTESZI. A SZÁNDÉK A FONTOS!

 

Kedves Gyerekek!
Szabadság miatt augusztus 13. után továbbra is mindenkit vár nagy szeretettel Tünde néni, Eszter néni és a Könyvjelző olvasópályázat a Városi Gyermekkönyvtárban!

Bővebben: www.tunderkonyvtar.hu

 

Olimpiai hírek (júl. 29. vasárnap):

szilagyi-aron_02.jpgGyurta Dániel a 4. helyen végzett 100 m-es mellúszásban, Ungvári Miklós cselgáncsozó ezüstérmet szerzett, Szilágyi Áron kardvívó pedig aranyat! Szép volt, fiúk!

Gyerekek! Ugye figyelitek a sportolók mezén látható 3 betűből álló "kódokat"? Tudjátok-e, hogy mit jelent pl.: HUN, ITA, GEO?

 

Mennyi munkával, koránkeléssel, lemondással és áldozattal jár, amíg egy gyermekbőlcsernovszky_2.jpg.ashx.jpg élsportoló lesz és kijuthat az olimpiára, hogy ott méltóképpen képviselhesse hazáját...
Gratulálunk Csernoviczki Éva cselgáncsozónak, aki a Londoni Olimpia első napján megszerezte a magyarok első érmét (bronz). Örüljünk együtt a magyar sportolók sikereinek!

Van még valami nagyon fontos: El ne felejtsetek ám ti is sportolni a közvetítések között! Menjetek ki az udvarra és focizzatok, bicajozzatok, görkorizzatok, futkározzatok sokat!

 

Igaz, már dr-papp-lajos.jpgmagunk mögött hagytuk, mégis hírt adunk a VI. Bükkszentkereszti Gyógynövénynapokról. A szubalpin klímájú falucska hazánk második legmagasabban fekvő települése. Vonzerejét tiszta levegőjének, a gyógyítónak titulált köveknek, a Lófő tisztáson felállított emlékműnek, valamint Gyuri bácsinak, a bükki füvesembernek köszönheti. Ismerjék meg önök is, ti is és  látogassatok el minél többen ebbe a szép kis faluba!
Bővebben: gyorgytea.hu/vi-bukkszentkereszti-gyogynovenynapok-julius-21-22

 

Bízunk benne, hogy emlékeztek még arra a több fordulós 24040_bigger.jpg
TOTÓ-ra, amit az elmúlt tanévben szerveztünk nektek. Így talán azt is tudjátok, hogy pénteken (július 27.) este a megnyitó ünnepséggel Londonban kezdetét veszi a XXX. Nyári Olimpiai Játékok. Ha már nem jutunk el a versenyek helyszínére, legalább a televíziók előtt szurkoljunk a magyar csapat tagjainak. Hajrá, magyarok!
Az OLIMPIAI TOTÓ folytatását tervezzük az új tanévben, ezért aztán kövessétek az eseményeket, figyelmesen nézzétek a versenyszámokat!

 

Megmutatjukborovi-fenyobol-keszultek-az-uj-ajtok.jpg honlapunk kedves látogatóinak, hogyan halad a felújítás iskolánkban. Készülnek a fotók az archiválás és azok kedvéért, akik nem járnak felénk...
Képek: www.erossreformatusiskola.eoldal.hu/fenykepek/iskolafelujitas--a-kezdet/

 

Néhány fiú gondolt egyet, és megszerveztek egy foci.jpg
focimeccset
az isko
la udvarára. Jöttek testvérek, apukák és anyukák, előkerültek a tollasütők is és mindenki önfeledten játszott vagy jókedvűen beszélgetett...  Azt hiszem, ennek lesz még folytatása!

 

Bízunk benne, hogy szívesen rajzolgattok otthon a szünidő alatt, akárcsak az iskolában. Ha ez így van, olvassatok tovább! Rajzolni, festeni szerető gyerekeknek ajánljuk az alábbi pályázatot: HULLADÉKMÁGIA

Hulladékmágia - FKF Zrt. Gyermekrajz-pályázataFeladat: 
Rajzold le, hogy Te mit varázsolnál a hulladékból? Milyen formában hasznosítanád újra a fémet, a műanyagot, a papírt és az üveget?

Az elkészült alkotásokat közösen adjuk postára, s akár még az iskolában is dolgozhattok rajta.
Beküldési határidő: 2012. szeptember 30.

Bővebben: sulihalo.hu/pedagogus/oktatas-iskola-palyazat/6573-hulladekmagia-fkf-zrt-gyermekrajz-palyazata

 

 

42479.jpgHurrá! Megkezdődött a nyílászárók cseréje iskolánkban! Aki arra jár, nyugodtan nézze meg, hogy halad a munka. Sőt, ha van egy kis szabadideje, szívesen látjuk akár az iskolakertben is, ott is elkél a segítő kéz...

 

 

Egyik legszorgalmasabb kis kertészünk, Vámosi oli4.jpg
Olivér "birtokán" beérett a karalábé és a vöröshagyma.
Milyen gyönyörű szép a termés! Nézzétek meg a róla
készült képeket!
Gratulálunk, Olivér!

 

tvo_logo.png

A tudatos és az értékeket előtérbe helyező televíziózást és internetezést szeretnénk elsősorban gyermekeink, de az őket felelősséggel nevelő szülők figyelmébe is ajánlani.

Egy új, gyermekbarát műsorajánló, útmutató a tudatos tévézéshez, netezéshez: www.tevezzokosan.hu/

 

 

Ismét ajánljuk kedves olvasóink figyelmébe a Mai ige című      mai_ige_borito_jul-sep_139px.jpg
weboldalt www.maiige.hu, ahol  minden napra egy-egy igéhez kapcsolódó rövid, hétköznapi történet elolvasásával gazdagodhat lelkünk.  Az ingyenes kiadvány nyomtatott formában is megrendelhető, kiadása önkéntesen támogatható a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány bankszámlájára történő banki átutalással vagy befizetéssel:
10701300-48853703-51100005 (CIB Bank)

 

A Bükki tábor 7.jpgképeinek mappájában olvashatjátok a táborozó gyerekek véleményét a táborról. Íme, egy kis ízelítő:
"Szép a termés
zet és csodaszép helyen van a szállás. Minden nap sokat túráztunk, barangoltunk. Egy szobában négyen voltunk, egyedül pakoltam mindig, erre büszke vagyok. Nagyon nehéz volt felmenni a kilátóba, de megérte. Minden nagyon tetszett, pl. a Kocsi Múzeum, Erdészeti Múzeum, Lipicai ménes, a Kerek templom, utazás a kisvasúttal, a mindennapi fürdőzés, a pincében a mozizás. Szívesen maradtam volna még." Nagy Flóra 3.o.
Még több:
www.erossreformatusiskola.eoldal.hu/fenykepek/bukki-tabor/

 

Szeretettel ajánljuk mindenki figyelmébe a p_0004.jpg
Püspökladány anno, avagy
ahogy mi emlékszünk
című
weboldalt, ahol sok érde
kességet tudhatnak
meg a látogatók településün
k múltjáról. 
www.puspokl
adanya
nno.hu

 

 

jurta.jpg

2012. július 9-én hétfőn indul a XVII. Székely-Magyar Honismereti Tábor, melyen iskolánkból is sok tanuló vesz részt. Gyülekező a Farkasszigeti Arborétum bejáratánál (székelykapu) 1300 - 1330 között. Mindenkinek sok szép élményt, vidámságot és jó társaságot kívánunk!

 

Rengeteg felejthetetlen élménnyel gazdagodva 4.jpg
szerencsésen hazaérkezett Szilvásváradról
iskolánk táborozó csapata
. Hamarosan
olvashatjátok élménybeszámolójukat és
láthatjátok az általuk készített fotókat
a Képgalériában és az Anikó néni közösségi oldalán.

 

Július 2-án, hétszallas-szilvasvarad-17003.jpgfőn reggel indul a busz Szilvásváradra a táborozókkal. Minden részt vevőt szeretettel vár Anikó néni és Hajni néni. Kívánjuk, hogy érezzétek jól magatokat és sok szép élményben legyen részetek! Nagyon várjuk képes élménybeszámolótokat!

 

Meghitt hangulatú családi délutánnal zárult az idei Nyári Bibliatábor, melyen p6190774.jpgmintegy 80 (óvodás és iskolás) gyermek vett részt. A hét során arra kerestük a választ, hogy milyen a mi Istenünk? Köszönjük a szülőknek, hogy ránk bízták gyermekeiket ezen a héten! Hisszük, hogy az elhangzott igék üzenete eljutott a szívükhöz és tovább formálja életüket.
Jézus mondja: "Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne tiltsátok el tőlem őket, mert ilyeneké az Isten országa."  (Márk 10:12)

 

2012. június 25-én szerda délután számháborúzni mentünk a Farkasszigetbe. Izgalmas csata folyt a két csapat között a piros zászló megszerzéséért.
dscn3858.jpgEste 7 órától Moldvai Táncházba vártuk az érdeklődőket, ahol fergeteges volt a hangulat. Sas Ferenc és zenésztársai húzták a talpalávalót, miközben három profi táncos tanította a különféle lépéseket. Köszönjük a különleges élményeket és a szép napot!

Pénteken délután 6 órai kezdettel Családi délutánra várjuk a Bibliatáborban részt vevő gyermekek családjait.

 

Hurrá! p6180913.jpg

Elkezdődött a NYÁRI BIBLIATÁBOR!
Témája: Milyen vagy, Istenem?

 

 

Első tanévünk méltó lezárása volt a mai Istentisztelet. Istennek hála, hogy megélhettük ezt a történelmi napot is. Igazgatónő évértékelő beszámolóját hamarosan olvashatják a Kezdőlapon.

 

ÜNNEPÉLYES TANÉVZÁRÓ ISTENTISZTELET

a templomban: június 24. vasárnap 1/4 10-től,

majd utána a tantermekben bizonyítványosztás.

 

Ne feledjétek: jövő hétfőtől péntekig mindenkit vár
a NYÁRI BIBLIATÁBOR!
Kezdés délelőtt 900-kor a templomban.

 

Kedves Gtunderkonyvtar.jpgyerekek!

Ha ellátogattok a tunderkonyvtar.hu/ oldalra, a Városi Gyermekkönyvtár nyári táborairól olvashattok információkat. Ajánljuk szíves figyelmetekbe, azzal együtt, hogy olvassatok sokat és örömmel a nyári szünidőben! Hamarosan frissítjük Könyvajánló rovatunkat, de addig is vár benneteket a Könyvtár!

Talán még nem késő jelentkeznetek a Könyvjelző nevű pályázatra; jó szívvel ajánljuk minden gyereknek. Két kategóriában versenyezhettek: 3-4. és 5-6. osztályosok mezőnye. A nevezési díj 400 Ft, ezért megkapjátok a feladatlapot is.

 

Amit meguntál, másnak öröm lehet!sh_1339776974.jpg

A MAGYAR REFORMÁTUS SZERETETSZOLGÁLAT felhívását ajánljuk szíves figyelmetekbe: www.jobbadni.hu/hir/amit_meguntal__masnak_orom_lehet_

Július végéig várjuk az általatok már nem használt, de még használható iskolai eszközöket: iskolatáska, tornabatyu, tanszerek, füzetek, író- és rajzeszközök, színes ceruzák, vagy olyan gyermekruhák, amelyek beleférnek a táskába. Segítségeteket jelképes ajándékkal köszönjük meg a rászoruló gyermekek és szüleik nevében. "A jókedvű adakozót szereti az Isten." (2 Kor. 9.7.)

 

karacs_erenc_muzeum.jpgTisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

Többen is jelentkeztetek iskolánkból a Karacs Ferenc Múzeum által szervezett XVII. Székely-Magyar Honismereti Táborba, melynek részleteiről itt olvashattok: www.erossreformatusiskola.eoldal.hu/cikkek/taborok--uj-/

 

Ötödikesek figyelmébe! bvar.jpg

Csütörtökön (2012. június 21.) utazunk
Budapestre
vonattal.

Gyülekező reggel 650-kor az állomáson,
hazaérkezés 1957-kor.

 

 

p6070838.jpg

Remekül sikerült az iskolakirándulás, melyről
szeretettel várjuk a fotókat és az élmény-
beszámolókat
az iskola e-mail címére:
erossisk@gmail.com, vagy személyesen is
leadhatjátok a titkárságon vagy a nevelői szobában.

 

 

kerekparozas-sisak-nelkul-soha.jpg

"Vakáció" Balesetvédelmi kampányra szeretnénk

felhívni a szülők, illetve rajtuk keresztül a diákok figyelmét,

amit a következő linkre kattintva érhettek el:

kerdoiv.kti.hu/Survey.aspx. A célcsoport a 10-14 éves

korosztály, a verseny értékes nyereményekért folyik.

 

  

 Aki még nem jelentkezett a szünidei Bibliatáborra, de szeretne, az még megteheti a tanító nénijénél, de jöhettek előzetes jelentkezés nélkül is. Az elmúlt  évekhez hasonlóan szeretettel várjuk óvodások és iskolások jelentkezését is! Bővebben: www.erossreformatusiskola.eoldal.hu/cikkek/taborok--uj-/

 

2012. június 15-én pénteken:

ISKOLAKIRÁNDULÁS

Eger-Szilvásváradra.

Reggel a templom előtti parkolóba 650-re kell érkezni.

További információk a kirándulásról néhány sorral lejjebb olvashatók.

 

 

Csütörtökön az ebéd után hazamehetnek a tanulók, naplo_tobb.gif
mert délután lesz a tanév végi osztályozó értekezlet. Kérjük a tisztelt szülők megértését! Köszönjük!

 

 

Ökoiskola lettünk

2012.  június  okoiskola_logo-nyirjes-300x200.jpg9-én Budapesten  ünnepélyes keretek között vehette át iskolánk az „ÖKOISKOLA” cím birtokosait megillető díszoklevelet.

A kitüntető címet azoknak az oktatási intézményeknek adományozza az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium, amelyek kiemelkedő munkát végeznek a környezeti nevelés és a fenntartható fejlődés érdekében, akik környezetük, nevelő munkájuk, programjaik kialakításában és szervezésében az előbb említett célokat tartják szem előtt.

A minisztériumok nevében dr. Gloviczki Zoltán oktatásért felelős helyettes államtitkár adta át a díszoklevelet iskolánk igazgatónőjének. www.ofi.hu/okoiskola

 

 

Hétfő reggel 7:40-től hétkezdő áhítat lesz, ebben a tanévben az utolsó. Kérünk mindenkit, érkezzen időben, kezdjük együtt a templomban az utolsó hetet is!

Mint azt bizonyára minden szülő tudja már, szilvasvarad-szalajka-volgy.jpgpénteken, az utolsó tanítási napon, 2012. június 15-én iskolakirándulásra kerül sor:  Eger-Szilvásváradra utazunk. Többek között látogatást teszünk az Egertej Kft. üzemébe, ahonnan az iskolatejet és különböző tejtermékeket kapják diákjaink. Indulás reggel 7 órakor a templom előtti parkolóból, érkezés este 20:00 körül ugyanide. Egész napi hideg élelmet és innivalót csomagolni szükséges! Érdemes egy esőkabátot is odatenni.

Kívánjuk, hogy az utolsó tanítási hét is ugyanolyan szép és jó legyen diákjaink, családtagjaik és dolgozóink számára, mint a tanév többi része volt!

 

Érdemes elolvasni: tiszantul.reformatus.hu/hirek/keruleti/a-lelkuletetol-valik-egy-iskola-reformatussa

 

Örömmel fogp5300616.jpgalmazták meg a diákok, miért szeretik iskolánkat. Íme, egy kis ízelítő a véleményekből. Hamarosan folytatjuk!

www.erossreformatusiskola.eoldal.hu/cikkek/diakok-irtak--uj-/

 

 

Látni kellett volna, mennyire várták a gyerekek a csütörtöki rendhagyó uzsonnát! Amíg a p5300635.jpgnapköziben elkészítették a házi feladataikat, addig az iskola udvarán Faragó Sándor bácsi és fia megfőzték számukra a gyakorlókertben termett zöldborsót. A lecke elkészültével szaladtak tányérjukat, kanalukat fogva az udvarra, hogy megkóstolják Sanyi bácsi finom levesét. A gyerekek nevében köszönjük ezt a finom és különleges uzsonnát!

 

Kedden délutblokus-09.jpgán az ötödikesek matematika szakkörének meghívott vendége volt Palya Tamás tanár úr, hogy ízelítőt adjon diákjaink számára a logikai játékok kimeríthetetlen tárházából. Megismerkedhettünk többek között  a Blokus, a Set és  a Pentago játékkal.  Hamar elröpült az idő, jó lett volna még maradni és játszani tovább! Ezúton is köszönjük tanár úrnak és fiának ezt a szép délutánt!

 

Hétfő délután borsót szüreteltünk az iskolai gyakorlókertben, p5270633.jpgamit aztán közösen ki is fosztottunk. A gyerekeknek nagyon ízlett a zsenge zöldség, de szerencsére nem ették meg az összeset nyersen. Ami megmaradt, azt  hamarosan megfőzi számunkra bográcsban az egyik kedves nagypapa, aki  egyúttal gyülekezetünk  presbitere is.

 

p5270620.jpg

Szeretettel ajánjuk elolvasásra 3. osztályos tanulóink véleményét a Gyermeknapról: 
www.erossreformatusiskola.eoldal.hu/cikkek/diakok-irtak--uj-/ valamint a Nemzeti összetartozás napja alkalmából megrendezett vetélkedőről készült fotókat: www.erossreformatusiskola.eoldal.hu/fenykepek/nemzeti-osszetartozas-napja/

 

1920. június 4-én Budapesten és országszerte trianonplakat.jpg
megkondultak a harangok. Ezen a napon budapesti idő szerint 16:32-kor írták alá a Nagy-Trianon kastélyban azt a szerződést, melyet Magyarország történelmének legnagyobb tragédiájaként tartanak számon.
Ezért június negyedike környékén évről évre egyre több megemlékezés, felvonulás, előadás és koncert emlékezteti a magyarságot és a világ népeit e gyászos eseményre.
Iskolánk tanítói és tanárai vetélkedőt szerveztek diákjainknak erre a napra emlékezve. Az 1-2. tanítási óra meg lesz tartva.

Ne felejtsétek el: holnap, vagyis hétfő reggel (2012. június 4.) szokás szerint hétkezdő áhítat 7:40-től a templomban! Szeretnénk, ha senki sem késne el!

 

punkosdhetfo.jpg

Áldott Pünkösdi ünnepet kívánunk iskolánk minden tanulójának, családjuknak, dolgozóinknak, gyülekezetünk tagjainak!

 

 

Felejthetetlen, boldog nap van mögöttünk. Iskolánk első gyermeknapi rendezvénye sok-sok élménnyel és emlékkel,  önfeledt kacagással, szívet és lelket melengető programmal tette gazdagabbá kicsik és nagyok hétvégéjét.
Szeretettel várjuk az élménybeszámolókat és fotókat az iskola e-mail címére.

 

20.jpg

 

Ezúton is köszönjük azt  a sok segítséget, amellyel a szülők, nagyszülők, gyülekezeti tagok és a felkért előadók hozzájárultak rendezvényünk sikeréhez.

 

olimpia2012.jpg

Az utolsó OLIMPIAI TOTÓ beadási határideje május 25. péntek. Ne felejtsétek el, ne maradjatok le róla!
Sorsolás a SZERDAI hétkezdő áhítaton.

 

  

Ebédjegyek még vásárolhatók a tanító néniknél vagy a gazdasági irodában 300 Ft/db áron a Gyermeknapra.

GYERMEKNAPI PROGRAM

2012. MÁJUS 26.

9:00 Megnyitó. Polgármester Asszony és Igazgató Asszony köszöntője

 9:10 A búzaszem című mese bábelőadása

 9:30 Mesemondás

         Biró Dominik 1. osztályos tanuló előadása (A pletykás asszonyok)

Csanády Helga 2. osztályos tanuló előadása (Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack)

Máthé Ferenc 5. osztályos tanuló Wass Albert: A vers című költeményének előadása

10:00 „Vásári forgatag” az egész délelőtt folyamán

MEGLEPETÉS!

Vetélkedők:   -  Fele sem igazfestekes-sziv.jpg

-         Egy perc és nyersz

-        Sorversenyek

Kézműves foglalkozások:

-         Nemezelés Fábiné Szabó Judittal

-         Agyagozás, korongozás Bárczi Imrével

-         Kötélverés Kissné Balla Krisztinával

-         Mézeskalács díszítés Ráczné Kövesi Klárával

-         Pünkösdirózsa készítés Ferenczyné Csáki Annamáriával

Vöröskeresztes szervezet  vetélkedője Turcsányiné Bene Irénnel

Lufihajtogatás Baranyainé Szabó Juliannával

13:00 Ebéd

14:00 Lolita táncstúdió előadása

14:10 Hair - a 4.a osztályosok táncos produkciója

14:15 „Add a kezed” Nagycsaládosok Egyesülete Sport és tánccsoport
          előadása

14:25  Hastánc-bemutató

14:35 - Táncház Sas Ferenc, Agárdi Péter, Lévay Ágnes zenekarával,
Nagy Katalin és Hevesi Fanni táncosokkal

- Szekerezés a Lovas Egyesület jóvoltából

- Toronylátogatás

- Tűzoltóság bemutatója

- Közlekedési vetélkedő Mészáros Tamás iskolarendőr és Szilágyi Erika rendőr őrnagy közreműködésével

16:00 Programzárás

 

Mint azt bizonyára már minden jelenlegi és leendő iskolásunk és családjuk tudja, szombaton, 2012. május 26-án egész napos gyermeknapi rendezvényt tartunk iskolánkban, melyre  nagy szeretettel várunk mindenkit! A részletes programot hamarosan közzé tesszük itt a honlapon.

 


Május 17-én csütörtökön az 1., 2., és 3. évfolyamnak, május 18-án pénteken a 4. és 5. évfolyamnak fényképezés lesz. A képeket az iskolaévkönyvhöz készítjük. Kérjükeross-lajos-siremleke-a-puspokladanyi-koztemetoben.jpg a Kedves Szülőket, hogy ezen a napon fehér (ünneplő) ingben/ blúzban engedjék el gyermekeiket iskolába, ha lehet, váltópólót tegyenek oda, hogy egész nap ne kelljen a tanulóknak ünneplőben lenni.
Május 22-én kedden lesz iskolánk alapításának első  évford
ulója, amelynek megünneplésére készülünk. Ezen a napon 3 harminc perces óra lesz megtartva, majd 10 órakor együtt sétálunk ki a temetőbe és megkoszorúzzuk Erőss Lajos sírját. Az iskola folyosóján Erőss Lajos munkáiból, valamint iskolatörténeti relikviákból kiállítást készítünk. A temetői megemlékezésre, valamint a kiállítás megtekintésére is szeretettel várjuk a Kedves Szülőket és családtagokat, érdeklődőket is.

 

2012. május 7-jovunk-jovore-is-.jpgén hétfőn a reggeli áhítat után az egész iskola felkerekedett, és egy önzetlen felajánlásnak köszönhetően busszal kiment a Farkasszigetbe a Természetvédelmi napra. A tanító nénik 13 állomáson fogadták feladatokkal a csapatokat, melyeket 1-5. osztályos diákok vegyesen alkottak. Csiha Imre, az ERTI vezetőjének előadását is meghallgatták a gyerekek, miközben a szülők osztályonként ízletes ebédet főztek számukra. Az esős idő sem szegte kedvüket, mindenki remekül érezte magát. Hazafelé a szülők segítségével utazott a csapat. Köszönjük a gazdag programot és a sok szép élményt a szervezőknek, segítőknek! 

 www.erossreformatusiskola.eoldal.hu/fenykepek/kornyezetvedelmi-nap/

 

 

Köszönjük a gyerekeknek, a felkészítő pedagógusoknak és lelkésznőnek a szívet feriekjo.jpgmelengető Istentiszteletet!
Isten áldja meg az édesanyákat, nagymamákat, keresztanyákat!

Az Anyák napi Istentiszteleten készült fotók felkerültek a Képgalériába. Szeretettel várjuk a szülők által készített fotókat is az iskola e-mail címére!
www.erossreformatusiskola.eoldal.hu/fenykepek/anyak-napja/

 

 

olimpiai-k-ep-001-.jpg

 Öt osztály - öt karika az olimpia jegyében
www.erossreformatusiskola.eoldal.hu/fenykepek/ilyenek-vagyunk/osztalyaink/

 

Reméljük,ontozokanna.jpg szépen fejlődnek az elvetett magokból kikelt növénykéitek! Locsoljátok őket rendszeresen, lehetőleg reggel, iskolába indulás előtt, vagy estefelé, a hűvösben. Ne felejtkezzetek el a gyomlálásról sem, szülői irányítással pedig a kapálással is próbálkozhattok!
Kellemes időtöltést és szép kiskertet kívánunk mindenkinek!

 

2012. május 6-án vasárnap anyak_napja.jpg1/4 10-től
Anyáknapi Ünnep
séget tartunk
a református templomban. A gyerekek
közös műsora után az osztálytermekben folytatódik az anyák napi műsor: az édesanyák személyes köszöntése és az ajándékok átadása.

 

thumb_orgonavirag.jpgÁprilis 30-án és május 1-én (hétfőn és kedden) tanítási szünet lesz országszerte, így iskolánkban is. A hosszú hétvége utáni első tanítási nap: május 2. szerda, amit szokásaink szerint hétkezdő áhítattal nyitunk.

A IV. OLIMPIAI TOTÓ eredményhirdetésére és a nyertesek kisorsolására a  szerdai hétkezdő áhítaton kerül sor. Az V. OLIMPIAI TOTÓ kérdéseit pedig már megtalálhatjátok a honlapon. Témája: nyári olimpiai sportágak. Várjuk megoldásaitokat!

 
Április 26-án csütörtökön délután láttuk vendégül Miklya Luzsányi Mónika írónőt-szerkesztőt, aki gyülekezetünk meghívására érkezett közénk. Nagyon tartalmas előadásokat hallhattunk tőle, melynek rögzített anyaga DVD-n megtekinthető.
Köszönjük megtisztelő érdeklődésüket!

 

A kedves szülők, de elsősorban diákjaink figyelmétszalonna.jpg
szeretnénk felhívni egy remek
nyári táborra, melyről részletesebben a Táborok menüpont alatt olvashatnak.
 

 

Csütörtökön, április 26-án délután 16, illetve 18 órai kezdettel kerül sor Miklya Luzsányi Mónika beszélgetéssel, könyvvásárlással és dedikálással egybekötött előadására, melyre minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk.

 

Az elmúlt héten rendben megtartottuk a szülői értekezleteket, melyeken az osztályok tanulmányi munkájáról, magatartásáról, valamint az előttünk  álló hetek programjairól volt szó.
Köszönjük a szülők értékes ötleteit, javaslatait!

 

Köszönjük a kedves szülők érdeklődését, nagy létszámú részvételét Nyílt napunkon!

Kérjük, hogy ha tehetik, legközelebb is tiszteljenek meg bennünket látogatásukkal!

 

 

balamber.jpgSzülői értekezletek időpontjai:
1. a:  április 19. csütörtök 1630-tól

2. a:  április 18. szerda 1630-tól

3. a:  április 17. kedd 1630-tól

4. a:  április 19. csütörtök 1630-tól

5. a:  április 20. péntek 1630-tól

 

 

Április 17. kedden Nyílt napot tartunk valamennyi osztályunkban
az 1-4. órán, melyre szeretettel várjuk a hozzánk járó gyermekek szüleit, leendő elsőseinket és szüleiket, illetve minden kedves érdeklődőt.

 

Programelőzetes:

április 26. csütörtök: Miklya Luzsányi Mónika írónő beszélgetéssel egybekötött előadása délután 4 órától Az e-korszak gyermekei, avagy a byte-agyú gyermekek címmel, majd 6 órától szülőknek: Család a 21. században, avagy mi a a baj a családokkal? címmel.
Az 5 gyermekes írónőnek több könyve jelent meg, férje is többkötetes szerző, közös könyvük is van. Részletesebben tájékozódni lehet róluk a www.miklya.eoldal.hu/-n.
Néhány könyvükről rövid ismertetőt olvashatnak a Könyvajánló menüpontban. Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk az előadásokra.
www.erossreformatusiskola.eoldal.hu/cikkek/konyvajanlo--uj-/
Lehetőség lesz a szerző könyveinek megvásárlására és dedikáltatására.

május 6. vasárnap: Anyák napi műsor a templomban

május 7. hétfő: Környezetvédelmi nap akadályversennyel

május 8. kedd: iskolai színházlátogatás a debreceni Csokonai Színházba

 

 

Első osztályos kisdiákjaink I. félévi olvasásfelmérésének eredmaz-en-abc-m.gifényéről adunk most hírt. Az Apáczai Kiadó Az én ábécém című tankönyvéhez készített felmérő lapját töltötték ki, akárcsak szerte az országban az 1. osztályosok. Nagyon szép eredményt ért el a mi kis közösségünk, ugyanis 94,5 %-os teljesítménnyel  végeztek az országos felmérésben.
Gratulálunk a gyerekeknek és tanítóiknak!

 

kerti_nota.jpgA tavaszi szünet előtti napokban nagy munka folyt a gyakorlókertben. Szorgos kis kezek szórták a vetőmagokat, dugdosták a hagymát és locsoltak. A veteményezésről készült fotókat hamarosan feltöltjük a Gyakorlókertünk című mappába. A kerti munkákhoz szükségünk lenne még néhány szerszámra,  eszközre pl.:  gereblye, kapa,  lapát, ásó, villa, locsolókanna és locsolótömlő, vödrök, ...
Kérjük, hogy aki tud, támogasson bennünket felajánlásával vagy kétkezi munkájával! A gyerekek nevében nagyon köszönjük!

 

Kedves Diákok!

Kedd reggel mindenkit szeretettel vár az iskola! A szokásos időben  (740-től) hétkezdő áhítatot tartunk a templomban. Induljatok el otthonról időben, hogy ne késsetek el! 

 

husv.jpg

 

Tavaszi szünet: április 5-9. (csütörtök-hétfő)tavasz.jpg

a szünet előtti utolsó tanítási nap: április 4. szerda
(az alsó tagozatosok ebéd után hazamennek,
az 5. osztálynak közös programja van)

a szünet utáni első tanítási nap: április 10. kedd

 

 

Március 31barany.jpgn, szombat délután 4 órára szeretettel várunk minden kedves tanulónkat szüleikkel, testvéreikkel együtt CSALÁDI DÉLUTÁN-ra. A közösen töltött idő alatt a gyermekeket különböző, a Húsvéthoz kapcsolódó kézműves tevékenység várja, közben a szülőket az 1. osztályosok tantermében Mit ünnepelünk Húsvétkor címmel előadásra és utána kötetlen beszélgetésre várjuk.

 

Szeretettel várjuk az iskolánkba készülő nagycsoportos óvodás gyermekeket és szüleiket a beíratkozásra március  28 - 30-án 
800 - 1700
között! boldog-iskola-580x435.jpg

www.erossreformatusiskola.eoldal.hu/cikkek/beiratkozas--uj-/

www.erossreformatusiskola.eoldal.hu/cikkek/rolunk-irtak--uj-/

www.erossreformatusiskola.eoldal.hu/cikkek/diakok-irtak/

 

 

Március 28-án szerdán délután Nádudvarra utazunk az Alapműveletiamv.jpg Matematikaverseny körzeti fordulójára 4. és 5. osztályos diákjainkkal. Előre is köszönjük a szülők segítségét a fuvarozásban! Bővebb információval Mártika néni és Erika néni szolgál.

                

 

A Diákönkormányzat 2256416667.jpg
Húsvéti tojásfestő-díszítő versenyt
szervez az iskola diákjainak. 

 

Részvételi feltételek: 

- egy gyermek maximum 2 tojással nevezhet be,

- a díszítés kifújt tojásokra történjen,

- a neveteket ne a tojásra írjátok rá, hanem készítsetek egy kis zászlót fogpiszkálóból és papírból, amit szúrjatok a tojás tetején lévő lyukba!

Nevezési határidő: 2012. március 30. (péntek)
A tojásokat a nevelői szobába adjátok le!
Eredményhirdetés a tavaszi szünet után.

Jó munkát kívánunk!

 

no_matraccal.jpg

 

 Szerdánként 18 órától iskolánk tornatermében
női tornát
tart Kövesiné Gali Éva.
Szeretettel várjuk a mozogni vágyó anyukákat!

 

 

Az  adóbevallások  beadása  kapcsán  kérjük  Önöket,  hogy 1szazalek.png
támogassák a 
Magyarországi Református Egyházat személyi jövedelemadójuk 1 %-ának felajánlásával a 0066 számú kódon, illetve a Püspökladányi Református Egyházközség alapítványát a 18541973-1-09 adószámon! Támogatásukat tisztelettel megköszönjük!

 

 

gyerek4.jpgMárcius 24-én szombaton tanítás nélküli munkanap lesz iskolánkban. A gyerekeknek nem kell iskolába jönni ezen a napon, a pedagógusok továbbképzésen vesznek részt.

 

 

Bizonyára sokan töltötték szabadidejüket a kertben a hét végén.
Talán a
"Vesjohetnek-a-magok.jpgd bele - magok" is a földbe kerültek már és talán eközben néhány fotó is készült a kis kertészekről. Ha így van, kérjük,  küldjék el iskolánk e-mail címére a legjobb képeket! Ha viszont még előtte állnak a munkának, kérjük a kedves szülőket, hogy örökítsék meg gyermeküket veteményezés közben, valamint az ezután elvégzendő kerti munka közben! Köszönjük!

 

Március 19-én hétfőn két versenyen is részt vesznek diákjaink. Délelőtt 10 órától  az  5.-esek te72logok2002.gifrmében a Kenguru Nemzetközi Matematikaverseny kerül megrendezésre, melyen a már előre benevezett 3-5. osztályos diákjaink mérik  össze matematikatudásukat és logikájukat. A reggeli áhítaton és az 1-2. tanítási órán ők is részt vesznek, majd 10 órától  60 percen át dolgozhatnak a kisebbek, ill. 75 percig az ötödikesek. A kódlapok beadása után a versenyző diákok csatlakoznak osztályaikhoz. A másik megmérettetés a mezei futóverseny lesz délután 15 órától a focipályán. Erről bővebben a tanító nénik adnak felvilágosítást.

 

 

Március 16-án édesapák, nagypapák, presbiterek iskolakerteszek-0130.jpg
igazi szép tavaszi időben folytatták
gyakorlókertünk rendbetételét.
A  föld készen
áll a veteményezésre.
Hálásan köszönjük önzetlen munkájukat!

 

 

Március 14-én délelőtt iskolánk apraj3949_-4225-_az1848_49_es_forradalom_es_szabadsagharc_emlekmuve_puspokladany_gyorfi_lajos_1998_3.jpga-nagyja akadályversennyel emlékezett az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeire, dicső alakjaira, majd a Hősök terén osztályonként megkoszorúzták Győrfi Lajos lovasszobrát és közösen elszavalták a Nemzeti dalt.

 

Kedves leendő elsősök, kedves szülők!kisiskolasok.jpg

Köszönjük az érdeklődéseteket, amivel megtiszteltétek iskolánkat és ellátogattatok hozzánk nyílt napra. 

Szeretettel várunk benneteket a beíratkozáskor is!

az Intézmény elsősei és a tanító nénik

 

 

Örömmel adjuk az érintettek és az érdeklődők tudomására, hogy elkezdődött iskolánk gyakorlimg_9387.jpgókertjének kialakítása. Szeretettel várjuk a segítőkész szülők, gyülekezeti tagok és jószándékú emberek támogatását. Amennyiben szeretnének segíteni, keressék igazgatónőt személyesen vagy telefonon (06 70 - 77 56 097), illetve elérhetőségük megadásával jelentkezhetnek az iskola titkárságán (06 54 - 541 332). Tanulóink nevében is köszönjük önzetlen segítségüket!

 

 

 olimpia2012.jpgMeghosszabbítottuk egy héttel a III. OLIMPIAI TOTÓ beadási határidejét. Az új időpont: március 16. péntek. Kérjétek szüleitek segítségét, nézzetek utána közösen a feladatoknak! Ne csússzatok le a határidőről!

Sikeres megfejtést, valamint a sorsoláshoz sok szerencsét  kívánunk mindenkinek! www.erossreformatusiskola.eoldal.hu/cikkek/olimpia-2012--uj-/

 

 

A mai napon (március 5-én) megérkeztek azok a vetőmagcsomagok, vesdbelemagad490a.jpg
amelyeket a Vesd bele magad! program keretén belül kapnak tanulóink. 

A vetőmagcsomagokért fizetni továbbra sem kell, viszont dokumentálni kell az átvételét a szülői nyilatkozat aláírásával, amit vissza kell küldenünk a szervezőknek március 31-ig. Ezért kérjük a szülőket, hogy keressék a tanító néniket az aláírás miatt a jövő héttől!

A nyilatkozat csak az átvételt és azt igazolja, hogy a szülő tudomással bír arról, hogy a gyermeke milyen célból kapta a csomagot. Természetes módon semmiféle kötelezést nem tartalmaz a nyilatkozat, bízunk abban, hogy a vetőmagokat a céljának megfeleően használják majd fel a családok.  www.vesdbelemagad.hu/

 

 

Az iskolai mesemondóverseny néhány résztvevője február 29-én, puspokladany.jpg
szerda délután a Református Egyház Idősek Otthonában vidámította a lakók életét a meséik előadásával. Az idősek nevében köszönjük a gyerekek, szülők és a felkészítő pedagógusok munkáját!

 

 

Köszötronkr.gifnjük mindazok érdeklődését, akik elfogadták meghívásunkat és eljöttek  iskolánkba Fábiné Szabó Judit előadására.
Vannak
olyan dolgok, amelyek észrevétlenül válnak életünk részévé és így nem  is  tudatosul bennünk, hogy jelenlétükkel mekkora kincs van a birtokunkban. A ma délutáni előadás JELEN-LÉT A MAGYAR NYELVBEN ( avagy tudunk-e magyarul) ezt a felismerést hozta el az érdeklődőknek. Ezúton is köszönjük Judit értékes gondolatait! Az előadás vázlatát megtekinthetik a Prezentációk menüpont alatt. Az előadássorozat hamarosan folytatódik, melynek időpontját itt a honlapon tesszük közzé.

„ ... Új, jeles felfedezésem van, miszerint egyetlen egy nyelv van, s az a magyar.” … „Amennyiben nem Ady teremtő nyelvén ismertem volna meg a világot, akkor aligha vittem volna többre egy átlagos középiskolai tanárnál.”

(Teller Ede)

 

 

Új fotókat töltöttünk fel a Képgalériába utólag a p1050807.jpg
korcsolyázásról, farsangról, az iskolakirándulásról...
Örömteli nézegetést kívánunk mindenkinek:

www.erossreformatusiskola.eoldal.hu/fenykepek/

 

 

 

Február 23-án2008-10-16-087.jpg csütörtökön délután  az osztályok kiszebábjainak elégetésével, énekszóval,  nagy  csörömpöléssel, kolompolással és ostorcsattogtatással jelképesen elbúcsúztattuk a telet. Köszönjük a  sok finom fánkot és valamennyi segítő szülő, gyülekezeti tag közreműködését! Bízunk benne, hogy sikeres volt a télűzésünk, és hamarosan már a tavaszt köszönthetjük!


      

bugyuta.jpg


Február 20-án rendeztük meg a mesemondó verseny iskolai fordulóját, melyről a legügyesebb gyerekek tovább jutnak a Mesél a Sárrét Megyei Népmesemon Versenyre. Ideje, helye: 2012. március 10. szombat 9 óra Petritelepi Tagintézmény. www.petrisuli.eoldal.hu/cikkek/aktualis-hireink/

 

 

 

 

Fergeteges hangulatban telt iskolánk első farsangja, farsang-a-torok-csaszar-es-egy-cica.jpgmelyen diákjaink, családtagjaik és pedagógusaink együtt ünnepeltek. Hamarosan részletesen is beszámolunk az eseményekről. A fotókat már nézegethetitek a képgalériában.

 

 

 

Az időjárás enyhülése miatt jégpályánk minősége nagyon megrobonequinho-de-neve-com-passaro.jpgmlott; a korcsolyázás emiatt szünetel. Szomorkodás helyett gondoljunk arra, hogy 16 napon át hódolhattunk ennek a remek téli sportnak. Ezúton is köszönjük mindenkinek a sok segítséget: a pálya folyamatos öntését, karbantartását, a hét végi ügyeleteket, a meleg teát, zsíroskenyeret, a szép fotókat, a sok közös élményt, boldog perceket!

 

 

Hírül adplakat_aladin_gorbes.jpgjuk, hogy tanulóink kedden délután a Dorogi Márton Művelődési Házban megtekintették az Aladdin című zenés darabot A Sárrétért Táncművészeti Alapítvány táncosainak előadásában.

Köszönjük a szép előadást a szereplő gyerekeknek és tanáruknak!

 

 

  

Önkéntes fotóriportereink jóvoltából szép képek készültek elsos-fiuk.jpga vidám korcsolyázókról. Nézegessék képgalériánkat, ahol közel 100 kép várja a látogatókat.
www.erossreformatusiskola.eoldal.hu/fenykepek/hurra--korcsolyazunk-/

Ezúton is nagyon köszönjük a fényképeket készítő lelkes apukák és anyukák munkáját!
   


  

Kedves Szülők, Gyerekek, Érdeklődők!                                                               

Hétimages.jpg közben du. 4 - 7 óra között, hét végén 3 - 7 óra között szeretettel vár minden korcsolyázni vágyó gyereket és felnőttet a korcsolyapálya.
Kérünk benneteket, hogy vigyázzatok magatokra és egymásra! Tartsátok be a balesetvédelmi szabályokat és a Házirendet! Gyertek és sportoljatok velünk; örüljünk együtt ennek a csodálatos ajándéknak!

 

 Kérjük, hogy aki készített fotókat a korcsolyázásról és szívesen megosztaná azokat a honlap látogatóival,
küldje el iskolánk e-mail címére: erossisk@gmail.com

Nagyon köszönjük!

 

Mint azt sokan látták és hallották, szerdán (február 1-én)
a gyerekek birtokba vehették a
korcsolyapályát.
 

Köszönjük a segítőkész édesapák és gyülekezeti tagok önzetlen munkáját!

 

 

Miért jó korcsolyázni?

Fittségünk, egészségünk szempontjából a korcsolyázás rendkívül jó hatással bír. A korcsolyázás fokozza a stresszel szembeni ellenállóképességünket egyrészt azzal, hogy a szabad levegőn végzett intenzív testmozgás serkenti a vérkeringést, a légzőrendszert és az immunrendszert, másrészt emlékezetes élményt, társas kikapcsolódást nyújt. Ha a kezdeti tapasztalatok és a jótékony utóhatások rendszeres korcsolyázásra ösztökélnek és fokozatosan haladunk mind a terhelés, mind a technikai elemek elsajátítása tekintetében, akkor edzettebbé és egészségesebbekké válhatunk a korcsolyázással. Na meg persze gazdagabbakká; mármint nem anyagilag, hanem olyan emlékekkel, élményekkel töltekezve, amelyeket csak azok élhetnek át, akiknek van merszük kipróbálni, és ki is tartanak, hogy ezt a remek érzést megtapasztalják. Aki egyszer átadja magát a siklás örömének, az hamar beleszeret, ugyanis mozgása a gyakorlás révén látványos fejlődésen megy keresztül, és a kezdeti nehézségek is hamar megtérülnek, a befektetett munka meghozza gyümölcsét, a megnövekedett önbizalmat és a könnyed mozgás örömét. (forrás: www.haromfold.hu, www.vitaminsziget.hu)

 

  

Lezajlottak a félévi szülői értekezletek és az SZMK- gyűlés. Köszönjük a szülők érdeklődő, aktív és támogató részvételét, remek javaslatait, ötleteit, melyekre továbbra is számítunk!

 

   

Békés, boldog, Istentől megáldott új esztendőt kívánunk mindenkinek!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

jomrezwr - yazawmnjsymy

cialis for women <a href=http://cialistores.com/>cheap cialis generic online</a> buy tadalafil 20mg price

JamesEdige - medical drug 398 mg

Hello there! <a href=http://www.onlinepharmacycanadaus.com/>canadian pharmacies that ship us</a> online compounding pharmacy <a href=http://www.onlinepharmacycanadaus.com/>online canadian drugstore</a>

aresgrb.se - bra massage stallen stockholm aresgrb.se


It's actually very difficult in this full of activity life to listen news on TV, therefore I only use the web for that purpose, and obtain the hottest news. chaiho.aresgrb.se/music/bra-massage-staellen-stockholm.php bra massage stallen stockholm

WilliamRes - canadien pharmacy cialis 390 mg

Hello! <a href=http://pnnpharmacy.com/>discount pharmacy online</a> brand cialis us pharmacy</a>

Variprusia - true amateurs blonde allie porn

<a href=https://sites.google.com/view/sex1marthabullles/>marthabullles</a>
<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=Best+Cure+For+Covid+19+(Coronavirus)+Thick+Cock+In+creampie+keeps+riding>rex porn amateur cheating porntube
</a>
<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=Best+Cure+For+Covid+19+(Coronavirus)+Thick+Cock+In+creampie+surprise>serbian amateur porn geolock tube
</a>
<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=Best+Cure+For+Covid+19+(Coronavirus)+Thick+Cock+In+crying>sex at school amateur porn
</a>
<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=Best+Cure+For+Covid+19+(Coronavirus)+Thick+Cock+In+crying+anal>russian amateurs 1080p porn tube
</a>
<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=Best+Cure+For+Covid+19+(Coronavirus)+Thick+Cock+In+crying+teen>scyther redhead porn amateur shower
</a>
<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=Best+Cure+For+Covid+19+(Coronavirus)+Thick+Cock+In+cum+2+minutes>selfie teen porn pics amateur
</a>
<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=Best+Cure+For+Covid+19+(Coronavirus)+Thick+Cock+In+cum+competition>sensual amateur ffm threesome porn
</a>
<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=Best+Cure+For+Covid+19+(Coronavirus)+Thick+Cock+In+cum+countdown>sensual amateur threesome pegging porn
</a>
<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=Best+Cure+For+Covid+19+(Coronavirus)+Thick+Cock+In+cum+dislike>sex for drugs porn amateur
</a>
<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=Best+Cure+For+Covid+19+(Coronavirus)+Thick+Cock+In+cum+for+me+encouragement>stockings amateur cosplay over porn
</a>
.
.
.

Huge Cock Porn В» Popular Videos В» Page 1. Huge Cock Porn. ... Gym hottie Katrina Jade receives oily massage and a huge cock in her tight pussy. Tags ... XXXDan. part 2 sexmania.by - . huge black dick ripped girl. Tags: amateur, anal, big cock, big tits, black, blonde, hardcore. 55 days ago. 8:10. VideoSection. yam-sized fuck-stick for nice ...
teen indonesian in blue. teen, amateur, homemade, uniform ... 14:03. Asian Teen Kiki from Asianhunter.club Sucks &_ gets Fucked is her School Uniform. teen, fucking, amateur, suck, fuck, uniform. 5:04. HOT RICH BITCH IN UNIFORM SEDUCES HER SCHOOL FRIEND. teen, hardcore, sexy ... private school uniforms for girls sex; cop uniforms; hot girls ...
121 75% I Am Indonesian Girl Who Likes To Tear School Uniforms For Lust-Preview 1:19 642.03K 74% Big Booty Chinese Girl in School Uniform Doggystyle Fuck 52:40 HD 9.80K 83% School uniforms hanging play 01 4:05 HD

Variprusia - gay fucking bareback dressing room voyeur amateur

<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=Has+Her+Pussy+Eaten+Out+Awesome+Kissing+Sweet+Lips+real+hooker+anal>multiple real orgasms in amateur bound missionary fuck
</a>
<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=Has+Her+Pussy+Eaten+Out+Awesome+Kissing+Sweet+Lips+real+riding+orgasm+cock>mature amateur wife first time fucked with strap-on
</a>
<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=Has+Her+Pussy+Eaten+Out+Awesome+Kissing+Sweet+Lips+real+sex>porn tubes still fucking divorced wife amateur homemade
</a>
<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=Has+Her+Pussy+Eaten+Out+Awesome+Kissing+Sweet+Lips+real+stepdaughter>pusslike pusslike public amateurs fucking. swirling color effect.
</a>
<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=Has+Her+Pussy+Eaten+Out+Awesome+Kissing+Sweet+Lips+real+stepdaughter+amateur>real homemade amateur skinny teen fuck video
</a>
<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=Has+Her+Pussy+Eaten+Out+Awesome+Kissing+Sweet+Lips+real+teen+sextapes>real amateur wife caught fucking boyfriend and joins
</a>
<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=Has+Her+Pussy+Eaten+Out+Awesome+Kissing+Sweet+Lips+real+wife+double+penetration>real amateur wife sucking fucking strangers compilation
</a>
<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=Has+Her+Pussy+Eaten+Out+Awesome+Kissing+Sweet+Lips+really+horny+girl>real amateur women fucking older men in car
</a>
<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=Has+Her+Pussy+Eaten+Out+Awesome+Kissing+Sweet+Lips+really+hot+college+girl>redhead fucked by older guy amateur stripper pole
</a>
<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=Has+Her+Pussy+Eaten+Out+Awesome+Kissing+Sweet+Lips+red+light+green+light>fucking babysitter while wife away real amateur
</a>
.
.
.

Watch Teen Hooker Tears Up For Cash In The Hotel Room Video. Secretly recording teen slut fucked in a hotel room on spy glasses.
Watch Teen Hooker I Fucked tube sex video for free on xHamster, with the sexiest collection of Romanian Free Xxx Teen & Hooker Tube porn movie scenes!
Bbw Gets Fucked By Stranger Free Gets Fucked Porn Video 9c. ass, anal, amateur, bbw, stranger. ... Amateur Teen Fucks Stranger Rough German Fremdfick Mit. rough, german, stranger, amateur teen. Fucking Gfwith A Stranger Free Fucking Free Hd Porn 75. hd, fucking, stranger, russian, amateur.

damp_wilson - New Dani Daniels blog

Read August Ames new post https://images.google.co.ug/url?q=https://augustames.fun/august-ames-adult-video-hot-brunette-august-ames-strips-ass-naked-and-gags-as-she-sucks-a-cock/ - Here
Read Mia Khalifa new post http://forum.brg8.com/ext.php?ref=https://miakhalifa.fun/mia-khalifas-reddit-summertime-sexy/ - Here
Read Eva Notty new post https://www.telltrail.com/profile/leaving-our-protection?url=https://evanotty.fun/eva-notty-official-twitter-channel-you-could-be-my-newest-subscriber-at/ - Here
Read Alexis Texas new post http://images.google.com.cu/url?q=https://alexistexas.fun/alexis-texas-adult-video-alexis-texas-gets-her-mouth-filled-with-thick/ - Here
Read Julia Ann new post http://www.google.bf/url?cd=1&ei=7_1uulysepdnsgag7oc4aw&q=root+megemon+delay+viagra&rct=j&sa=t&source=web&url=https://juliaann.fun/julia-ann-reddit-channel-shes-so-beautiful/&usg=afqjcne&ved=0cceqfjaa - Here
Read Nikki Benz new post http://www.google.cd/url?cad=rja&cd=7&ei=bhH2VKj1EcvzUI3PgOAC&esrc=s&q=&rct=j&sa=t&source=web&uact=8&url=https://nikkibenz.fun/nikki-benz-official-youtube-channel-interview-with-nikki-benz/&usg=AFQjCNF_UPhquai&ved=0CEIQFjAG - Here
Read Dillion Harper new post https://images.google.co.ve/url?q=https://dillionharper.fun/dillion-harper-reddit-channel-summer-fun-with-dillion-harper/ - Here
Read Ava Addams new post http://maps.google.at/url?q=https://avaaddams.fun/ava-addams-official-facebook-channel-dont-ever-let-anyone-dull-your-sparkle-xoxo/ - Here

dazzl_brynn - New Julia Ann blog

Read Gina Gerson new post http://www.dearreader.co.nz/ra.asp?url=https://ginagerson.fun/gina-gerson-official-youtube-channel-me-no-makeup-just-waked-up/ - Here
Read Sasha Grey new post http://www.zalec.si/desk/common/OpenLink.asp?url=https://sashagrey.fun/sasha-grey-official-instagram-channel-%e2%80%aarip-the-maestro-ennio-morricone-he-truly-helped-define-the-language-of-cinema-%f0%9f%8c%b9-%e2%80%ac/ - Here
Read Hitomi Tanaka new post http://www.aliburns.com/searchpoint/redir.asp?lid=1&reg_id=ptypes&sname=%2Fsearchpoint%2Fsearch.asp&sponsor=bus&url=https://hitomitanaka.fun/hitomi-tanaka-adult-video-hitomi-tanaka-master-class-karate-hitomi-tanaka-master-class-karate/ - Here
Read Mia Malkova new post http://robdailynews.com/Redirect.asp?LinkID=37&Linkurl=https://miamalkova.fun/mia-malkova-official-youtube-channel-mia-malkova-opens-gifts-from-fans-and-continues-playing-the-witcher-3-twitch-highlights/&SubSectionID=19&UID=55679523 - Here
Read Peta Jensen new post http://www.andrewdavisct.com/searchpoint/redir.asp?lid=1&reg_id=ptypes&sname=%2Fsearchpoint%2Fsearch.asp&sponsor=com&url=https://petajensen.fun/peta-jensen-adult-video-peta-jensen-gets-doggie-fucked-by-the-dominant-stud-peta-jensen/ - Here
Read Mia Khalifa new post https://liderpiara.biz/urlgo.php?url=https://miakhalifa.fun/mia-khalifa-adult-video-teen-gagging-gangbang-mia-khalifa-popped-a-devotees/ - Here
Read Tori Black new post http://li137-108.members.linode.com/redirect/?url=https://toriblack.fun/tori-black-reddit-channel-tori-black-as-catwoman/ - Here
Read Gina Gerson new post http://www.gleneggers.com/searchpoint/redir.asp?lid=1&reg_id=ptypes&sname=%2Fsearchpoint%2Fsearch.asp&sponsor=lea&url=https://ginagerson.fun/gina-gerson-official-twitter-channel-get-one-right-now%f0%9f%92%8b%f0%9f%92%af%f0%9f%98%88%f0%9f%8e%b0%f0%9f%91%89/ - Here

moder_haley - New Alexis Texas blog

Read Ava Addams new post https://fleetperformance.ft-dm.com/420/index_https.php?urlfrom=https://avaaddams.fun/ava-addams-official-twitter-channel-i-was-hoping-to-sleep-in-today-i-should-know-better-by-know-woke-up-so-hungry-making-breakfast-tacos-whats-your-fave-breakfast/ - Here
Read Brandi Love new post http://www.patriciaaguerorealtor.com/SearchPoint/redir.asp?lid=0&reg_id=pTypes&sname=%2Fsearchpoint%2Fsearch.asp&sponsor=BUS&url=https://brandilove.fun/brandi-love-adult-video-puremature-milf-brandi-love-spreads-legs-wide-for-big-dick/ - Here
Read Rebeca Linares new post https://www.sambastore.com.br/en/mandeparaumamigo.php?url=https://rebecalinares.fun/rebeca-linares-adult-video-rebeca-linares-aceitado/ - Here
Read Alexis Texas new post https://www.nbmain.com/NetBooking.Reservations.Server.Servlets.Availability.SiteAvailabilityMainR?backpage=https://alexistexas.fun/alexis-texas-official-youtube-channel-james-the-beast-wilson-s01-ep17-full-episode/&bg=&day=1&formname=rdetail&ik=0&ikback=&innkey=mcdaniel&month=October&months=3&pcode=&s=BookMark&year=2019 - Here
Read Alexis Texas new post https://www.medicalsupports.in/catalog/view/theme/_ajax_view-product.php?product_href=https://alexistexas.fun/alexis-texas-facebook-channel-teamtexas-fans-%f0%9f%98%98%f0%9f%98%98%f0%9f%98%98/ - Here
Read Romi Rain new post http://www.ssnote.net/link?q=https://romirain.fun/romi-rain-official-channel-reena-sky-watches-romi-rain-having-sex/ - Here
Read Piper Perri new post https://images.google.cf/url?q=https://piperperri.fun/piper-perri-adult-video-piper-perri-gets-her-cunt-filled/ - Here
Read Nikita Bellucci new post https://www.google.co.il/url?q=https://nikitabellucci.fun/nikita-bellucci-youtube-channel-intro-pour-obscurity/ - Here

Variprusia - amateur wife lesbian husband films

[url=https://www.pornhub.com/video/search?search=my+ass+for+so+long+its+very+good+for+my+orgasm+wife+swap+foursome]amateur submissive lesbian hotel
[/url]
[url=https://www.pornhub.com/video/search?search=my+ass+for+so+long+its+very+good+for+my+orgasm+wife+tricked]first time amateur granny lesbians
[/url]
[url=https://www.pornhub.com/video/search?search=my+ass+for+so+long+its+very+good+for+my+orgasm+worlds+best+blowjob]real amateur lesbians licking orgasms
[/url]
[url=https://www.pornhub.com/video/search?search=my+ass+for+so+long+its+very+good+for+my+orgasm+worlds+biggest+cock]real amateur wife first lesbian
[/url]
[url=https://www.pornhub.com/video/search?search=my+ass+for+so+long+its+very+good+for+my+orgasm+worlds+biggest+dick]amateur lesbian ass vporn
[/url]
[url=https://www.pornhub.com/video/search?search=my+ass+for+so+long+its+very+good+for+my+orgasm+wrong+hole]amateur lesbian bathroom oral
[/url]
[url=https://www.pornhub.com/video/search?search=my+ass+for+so+long+its+very+good+for+my+orgasm+yeah+fuck+me]amateur lesbian fisting threesome homemade
[/url]
[url=https://www.pornhub.com/video/search?search=my+ass+for+so+long+its+very+good+for+my+orgasm+young+amateur+couple]amateur lesbian orgasms compilations
[/url]
[url=https://www.pornhub.com/video/search?search=my+ass+for+so+long+its+very+good+for+my+orgasm+young+amateur+teen+couple]amateur lesbian strapon dildo
[/url]
[url=https://www.pornhub.com/video/search?search=my+ass+for+so+long+its+very+good+for+my+orgasm+young+amateur+teen+couple+hd]amateur lesbians on ohine video
[/url]
.
.
.

Shaved Thai pussy gets thick creampie; 12:19 Busty Thai hottie sucks cock and gets creampied good; 06:12 100% Post Op Ladyboy Teen Pov Pussy Drill; 06:27 Tiny Thai spinner gets big pussy creampie; 05:36 100% Asian Thai Sucks Cock Then Fucked; 06:27 Thai babe loves POV sex; 06:44 Huge Titted Thai Slut Fucked; 10:35 Busty Young Asian Hooker ...
Watch Real Busty Thai Amateur Gets Creampied xnxx porn videos for free. Download them to your mobile phone and watch xxx movies nonstop.
Tons of free Amateur Big Tits College porn videos and XXX movies are waiting for you on Redtube. Find the best Amateur Big Tits College videos right here and discover why our sex tube is visited by millions of porn lovers daily. Nothing but the highest quality Amateur Big Tits College porn on Redtube!

thous_richard - New Alexis Texas blog

Read Gianna Michaels new post http://j-page.biz/https://giannamichaels.fun/gianna-michaels-adult-video-gianna-michaels-put-his-dick-by-the-window//info/tgirlshemale.com/ - Here
Read Susy Gala new post http://www.google.com.uy/url?q=https://susygala.fun/susy-gala-adult-video-tanned-chicks-with-fantastic-asses-enjoying-their-time-with-a-big-cock-albertoapoloniasusy-gala/ - Here
Read Kimmy Granger new post http://maps.google.com.ai/url?q=https://kimmygranger.fun/kimmy-granger-adult-video-two-perfect-teens-ella-hughes-and-kimmy-granger-share-digital-playground/ - Here
Read Romi Rain new post http://klickverdienst.net/out.php?url=https://romirain.fun/romi-rain-official-channel-hottest-pornstar-romi-rain-in-best-blowjob-tattoos-porn-scene-romi-rain/ - Here
Read Kendra Lust new post https://www.google.com.gh/url?cad=rja&cd=1&esrc=s&q=&rct=j&sa=t&source=web&url=https://kendralust.fun/kendra-lust-official-instagram-channel-its-one-of-those-days-humpday-wcw-happyhumpday-humpdayvibes-do-u-have-a-crush-i-have-a-couple%f0%9f%98%bb/&ved=0CEUQFjAA - Here
Read Dillion Harper new post http://joyworks.net/redirect.php?target=https://dillionharper.fun/dillion-harper-adult-video-dillion-harper-rubs-her-perfect-pussy/ - Here
Read Hitomi Tanaka new post https://www.google.me/url?q=https://hitomitanaka.fun/hitomi-tanaka-adult-video-hitomi-tanaka-softcore-1-of-4/ - Here
Read Lisa Ann new post http://images.google.com.gh/url?q=https://lisaann.fun/lisa-ann-official-instagram-channel-tomorrow-morning-i-will-be-making-a-virtual-visit-to-barstoolbreakfast-siriusxm-ch-85-barstoolbreakfast%f0%9f%8d%b3/ - Here

Variprusia - cum on tits gif amateur pale

<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=BRINGS+THEM+SUCH+A+PLEASURE+romantic+couple>girlfriend begs for cum amateur
</a>
<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=BRINGS+THEM+SUCH+A+PLEASURE+romantic+fuck>African Bull Cum Inside amateur Wife
</a>
<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=BRINGS+THEM+SUCH+A+PLEASURE+romantic+love+making>he cums too fast amateur
</a>
<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=BRINGS+THEM+SUCH+A+PLEASURE+romantic+love+sex>Hot amateur deepthroat cum swallow
</a>
<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=BRINGS+THEM+SUCH+A+PLEASURE+romantic+morning+sex>asian amateur cum covered tumblr
</a>
<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=BRINGS+THEM+SUCH+A+PLEASURE+romantic+sex>Cass Woodland's Cum Dazed Amateurs
</a>
<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=BRINGS+THEM+SUCH+A+PLEASURE+rough+crying+anal>cum in mouth amateur teen compilation
</a>
<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=BRINGS+THEM+SUCH+A+PLEASURE+rough+riding>cum inside me amateur homeade
</a>
<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=BRINGS+THEM+SUCH+A+PLEASURE+rough+riding+hard+fast>cum covered amateur teens tumblrs
</a>
<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=BRINGS+THEM+SUCH+A+PLEASURE+screaming+more>massive amateur mouth cum compilation
</a>
.
.
.

Watch Homemade Amateur Teen Lesbians Experimenting video on xHamster - the ultimate collection of free Skinny & Fingering hardcore porn tube movies! ... Homemade Amateur Lesbian ; Homemade Lesbian ... Lesbian college girls kiss and lick pussy in dorm. 404,127. 97%. 05:21. 2 Amateur Lesbians in Bathroom. 175,241. 99%. 23:41. Amazing Homemade ...
Watch Lesbian Student Experimenting video on xHamster, the biggest sex tube site with tons of free American Dad Lesbian & Student Tube porn movies!
Nipple Fucking Lesbians Compilation. Delicious lesbian tit sucking. Sarah Jessie sits on Lauren Phillips'face. Nikki Sweet nipple fucks a big tit amateur. Lesbians slap tits suck tits pinch tits and talk dirty. Busty and insatiable Kyra Hot and Viola eating pussy like the Pros!

unimp_olive - New Gina Gerson blog

Read Nicolette Shea new post https://images.google.cv/url?q=https://nicoletteshea.fun/nicolette-shea-adult-video-nicolette-shea-fucking-a-fan/ - Here
Read Alexis Fawx new post http://lbsextube.com/crtr/cgi/out.cgi?c=1&s=68&tag=th_114&u=https://alexisfawx.fun/alexis-fawx-official-twitter-channel-its-milfmonday-%e2%ad%90%ef%b8%8f-alexisfawx-%f0%9f%94%9e-milfofthemonth-my-champion-of-desire-%f0%9f%94%9e-supermilf/ - Here
Read Nicolette Shea new post http://ime.nu/www.https://nicoletteshea.fun/nicolette-shea-facebook-channel-i-was-born-without-nipples-%f0%9f%93%b8-gstate_warrior// - Here
Read Apolonia Lapiedra new post http://theredish.com/showimg?img=https://apolonialapiedra.fun/apolonia-lapiedra-adult-video-afrodisiaco-apolonia-lapiedra-recibe-castor-arado/&org=&ti=Image&v=N - Here
Read Mia Malkova new post https://feedroll.com/rssviewer/feed2js.php?src=https://miamalkova.fun/mia-malkova-facebook-channel-%e2%99%a5%ef%b8%8f/ - Here
Read Little Caprice new post http://www.derf.net/redirect/www.https://littlecaprice.fun/little-caprice-adult-video-threesome-lesbian-livesexshow-erotica-festival-little-caprice//www-yehfun-com.html - Here
Read Asa Akira new post http://zbozi.oko.cz/page/click-redir.aspx?id=7866183&url=https://asaakira.fun/asa-akira-reddit-channel-facial/ - Here
Read Ava Addams new post http://www.google.st/url?q=https://avaaddams.fun/ava-addams-official-instagram-channel-bringing-all-the-humps-for-hump-day-%f0%9f%98%9d/ - Here

ashy_ayla - New Abella Danger blog

Read Nicolette Shea new post [url=http://www.dematte.org/ct.ashx?id=fc025361-7450-4f98-89d9-cb3bd9fac108&url=https://nicoletteshea.fun/nicolette-shea-official-instagram-channel-bobbing-for-apples%f0%9f%8d%8e-llnkinblo%f0%9f%92%a6/]Here[/url]
Read Gina Valentina new post [url=https://m.behr.com/h5/mobile/en_us/unsupported?page_url=https://ginavalentina.fun/gina-valentina-official-twitter-channel-fyi-%f0%9f%98%b1%f0%9f%98%ab%f0%9f%a5%ba%f0%9f%a4%8d%e2%9c%a8-this-is-how-i-like-to-cuddle-at-night-cumming-to-you-tomorrow-night-%f0%9f%98%ab%e2%9c%a8b/]Here[/url]
Read Elsa Jean new post [url=http://www.dcrealty.biz/SearchPoint/redir.asp?lid=0&reg_id=pTypes&sname=%2Fsearchpoint%2Fsearch.asp&sponsor=COM&url=https://elsajean.fun/elsa-jean-adult-video-elsa-jean-in-my-brothers-girlfriend-scene-1-wicked/]Here[/url]
Read Lana Rhoades new post [url=http://3zfe6.7ba.info/out.php?url=https://lanarhoades.space/lana-rhoades-official-youtube-channel-halloween-try-on-haul-ft-maddy-belle/]Here[/url]
Read Kimmy Granger new post [url=http://haocha121.com/home/link.php?url=https://kimmygranger.fun/kimmy-granger-official-twitter-channel-in-case-you-wonder-what-theabbytatum-and-i-do-in-our-free-time-last-night-i-watched-her-pull-her-dissolvable-stitches-out-then-she-handed-the-st/]Here[/url]
Read Gina Gerson new post [url=http://images.google.ie/url?q=https://ginagerson.fun/gina-gerson-reddit-channel-in-deep/]Here[/url]
Read Ava Addams new post [url=https://images.google.sh/url?q=https://avaaddams.fun/ava-addams-official-facebook-channel-sweet-dreams/]Here[/url]
Read Anissa Kate new post [url=http://www.google.kz/url?cd=14&ei=Azv6U5qJKKvmyQOl4YCgBQ&esrc=s&q=&rct=j&sa=t&source=web&url=https://anissakate.fun/anissa-kate-official-twitter-channel-new-exclusive-joi-video-in-english-only-on-my-onlyfans-%f0%9f%98%98%f0%9f%98%98%f0%9f%98%98/&usg=AFQjCNGzCqqy7p&ved=0CD0QFjADOAo]Here[/url]

aresgrb.se - hur nyttigt ar agg aresgrb.se


First off I would like to say terrific blog! I had a quick question in which I'd like to ask if you do not mind. I was interested to find out how you center yourself and clear your head prior to writing. I have had difficulty clearing my thoughts in getting my thoughts out there. I truly do enjoy writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes tend to be wasted simply just trying to figure out how to begin. Any suggestions or hints? Kudos! dingn.aresgrb.se/beautiful-things/hur-nyttigt-aer-aegg.php hur nyttigt ar agg

Variprusia - amateur solo forced orgasm

<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=BRINGS+THEM+SUCH+A+PLEASURE+ex+girlfriend>girl begs for orgasm amateur porn
</a>
<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=BRINGS+THEM+SUCH+A+PLEASURE+ex+girlfriend+anal>amateur wild orgasm porn
</a>
<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=BRINGS+THEM+SUCH+A+PLEASURE+ex+girlfriend+blowjob>xnxx amateur orgasm compilation
</a>
<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=BRINGS+THEM+SUCH+A+PLEASURE+ex+girlfriend+homemade>real amateur black orgasms
</a>
<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=BRINGS+THEM+SUCH+A+PLEASURE+exploited+college+girls>loud amateur female moaning orgasm
</a>
<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=BRINGS+THEM+SUCH+A+PLEASURE+female+edging>begs for orgasm amateur porn
</a>
<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=BRINGS+THEM+SUCH+A+PLEASURE+female+orgasm+denial>best amateur orgasm during sex
</a>
<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=BRINGS+THEM+SUCH+A+PLEASURE+female+orgasm+torture>Best Amateur Webcam Orgasm Compilation On FreeBestCams
</a>
<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=BRINGS+THEM+SUCH+A+PLEASURE+first+anal+crying>orgasm amateur bath faucet
</a>
<a href=https://www.pornhub.com/video/search?search=BRINGS+THEM+SUCH+A+PLEASURE+first+anal+money>tumblr amateur orgasm goo
</a>
.
.
.

ReVay's free videos, free photos, biography and porn sites with ReVay.
The Loving Joy Power Bullet, Tracey Cox Supersex Bullet, Ann Summers revay amateur porn film Moregasm Plus Bullet Vibrator and the Rocks Off RO-80 bullet vibe.Select a Page: Northeast Times., dawn giannini lesbian porn, shower and fucked mature pussy, huge black cock tight asian pussy, real lesbians sucking cock pics, non nude teen upskirt pics
Revay Porn Videos. Related tags: Ebony, Interracial, Dick, Mature, Big Cock, Amateur, White, Tits, Fucking, Booty, Ass, Boobs, Nympho, Big Ass, African, Sex

KennethDof - Maid service rates nyc

Cleaning up cottages or homes is a popular solution among proprietors of country houses. Maintaining their tidiness is often fairly frustrating and also challenging, since it is a big area of the facilities and the surrounding location, there are numerous shower rooms and also spaces for various functions. Self-care for a lodge can be rather challenging, considering that the procedure calls for the schedule of very different home chemicals, devices as well as takes a great deal of time.

SWIFTLY AND ALSO EFFECTIVELY
We make every effort not to lose time, yet at the same time do not rush to the hinderance of the outcome. Our group contains specialists of the highest level in all locations.

SINCERE PRICES WITHOUT HIDDEN SUPPLEMENTS

Our rates are repaired and also depend just on the area. We ensure the safety and security of the cost as much as a cent.

TIME PLAYS ROLE

We appreciate the moment as well as understand a whole lot about the benefits. We agree on the phone as well as come promptly to clean.

Business already have all the necessary cleaning equipment, cleaning products of European high quality and knowledgeable personnel that can easily manage even the most tough discolorations. Prior to entering into a agreement, the supervisor and the client establish the entire bundle of services, whether it is simply basic or detailed cleaning, whether added home window cleaning or upholstered furnishings is called for. Leave a request, and our supervisor will address inquiries, motivate you on a set of services and compute the expense of cleaning for free. We welcome you to work together.

In house cleaning company - perfect
<a href=https://maidsmanhattan.club/maids-downtown/>Maids Downtown</a>
- it's easy, handy and budget-friendly with our firm.
Count on the tidiness innovators to property cleaning Brooklyn! Our team use professional cleaning agents and technological equipment of international producers in our work as well as carry out a superb work along with cleaning of any kind of complexity.

<a href=https://maidsmanhattan.club/><size>8]Residential housekeeping services manhattan</size></a>

Cooperation with the firm is the guarantor of an exquisite, lucrative as well as effective cleaning of qualified residence cleansing and also encompassing places. Presently, property cleaning services coming from our provider are used in New Jersey. Value as well as you the real benefits and practical perks of our business proposition.

Through signing a long-lasting service contract along with our team, you are going to be able to desert the necessity to maintain a large personnel of specialized workers, which, in turn, will optimize costs. The price of the facility, daily, overall house cleaning of Staten Isle, performed by our workers, will certainly constantly be actually less than the expense of incomes for cleaners, the purchase of cleaning products and tools.

<size>6]Maid provider ny</size>

Leave a request on the internet site, specify your title or even firm title, contact phone number and date of desired cleansing, leave your dreams and demands in a notification to the supervisor if essential, after that our expert is going to call you in the least time and also specify the time, time and place of work!

CliffLah - новинки военные фильмы смотреть в хорошем качестве

Приветствую всех! интересный у вас сайт!
Нашел класную базу кино: <a href=http://kinoklan.net/>фильмы 2020 смотреть хорошем бесплатно онлайн фантастика</a>
Здесь: <a href=http://kinoklan.net/melodrama/>смотреть драмы мелодрамы лучшие</a> мелодрамы 2020 новинки смотреть в хорошем качестве рейтинг 2020
Тут: http://kinoklan.net/12470-predstavlen-dlinnyy-spisok-nominantov-na-premiyu-kinonews-2017.html Представлен длинный список номинантов на премию "KinoNews 2017"
Тут: смотреть Заказчик / Директор / The Principal (Сезон 1) (2015-2016) онлайн бесплатно <a href=http://kinoklan.net/12059-zakazchik-direktor-the-principal-sezon-1-2015-2016.html> смотреть Заказчик / Директор / The Principal (Сезон 1) (2015-2016) онлайн бесплатно </a>

GlennaLOg - Mad cleaning services Lower East Side

<b><a href=https://www.cleaning-master.com>housemaid</a></b>
Service Cleaning Staten Island was created in 2012 with a clear task: to perform a highly professional cleaning services in friendly manner that is not only which not just delights and satisfies all ours client! With deep cleaning, our employees cleansing elements refrigerator in the house . Competent employees "Cleaning Service" always ready decide varied problem, associated with guidance order. You always can call in "Cleaning Service" - our employees to the conscience cope with the work of any volume. Our Created Cleaning the holding located give you any help and solve this a problem! Our firm we carry out cleaning services(MAIDS DOWNTOWN) exclusively by means of eco-means, they absolutely safe and not even litter environment atmosphere. This the specialized company Williamsburg presents large set service on cleaning, you left only to choose the right, appropriate to you type of cleaning, and contact to our company for professional help. In our the company hourly work employee. This a highly large cleaning , that will leave your family hearth spotless . Regardless on , moving you or not Clean Master can be there to help to bring your personal old or new house exemplary appearance.We have involved only qualified masters, having the required practical experience. CLEANING MASTER Bococa apply excellent, not harmful detergents and scouring materials, reliable, professional and high quality equipment.Our organization provides services for cleaning - professional (industrial) cleaning. Cleaning famous company Clinton Hill- carries out production activity on cleaning.

goodprizwomen.com - dolce gabbana one edp goodprizwomen.com


Hi, I think your website might be having browser compatibility issues. When I look at your blog site in Firefox, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, terrific blog! sispir.goodprizwomen.com/skin-care/dolce-gabbana-one-edp.php dolce gabbana one edp