Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

AKTUÁLIS archív

 Kedves Anyukák, Apukák!

Önök szerint / szerintetek szükség van a arra, hogy a gyermekek tanuljanak a nyári szünetben? Tovább...

 

Kedves Gyerekek!

Reméljük, hogy jól érzitek magatokat, vidáman és hasznosan telik tabor.jpgszámotokra is a szünidő. Szeretnénk, ha beszámolnátok élményeitekről: merre jártatok, milyen kellemes élményekben volt részetek eddig a nyári vakáció alatt. Élménybeszámolóitokat nagy szeretettel várjuk és szívesen közzé tennénk honlapunkon. Ide küldjétek: erossisk@gmail.com (Kérjétek szüleitek segítségét!) Ha van fotótok, ami megörökíti az élményeket, azt is csatoljátok a levélhez!

 

Olimpiai hírek:

2012. augusztus 6. hétfő:
Sidi Péter 6. helyen végzett kisöbű szabadpuska 3×40-ben. Gratulálunk!


2012. augusztus 5. vasárnap

pars.jpgPARS KRISZTIÁN KALAPÁCSVETÉSBEN ÚJABB ARANNYAL GAZDAGÍTOTTA OLIMPIAI CSAPATUNK ÉREMGYŰJTEMÉNYÉT!  GRATULÁLUNK!

 

lolenges.jpg

MEGVAN A HARMADIK MAGYAR ARANYÉREM: BERKI KRISZTIÁN OLIMPIAI BAJNOK LÓLENGÉSBEN, Hidvégi Vid pedig 8. helyezést ért el ugyanott! Módos Péter kötöttfogású birkózónk bronzérmet szerzett az 55 kg-osok mezőnyében. Gratulálunk!

2012. augusztus 4. szombat:
Ötödik helyen ért célba férfi 4X100-as vegyesváltónk, melynek tagjai: Cseh László, Gyurta Dániel, Pulai Bence, Kozma Dominik. Gratulálunk a fiúknak!

 

egyutt1.jpgItt a legújabb élménybeszámoló, amit a Nyári élmények című mappában olvashattok! Remélem, ez meghozza a kedveteket, és ti is írtok! Érdeklődve és nagy szeretettel várjuk rövid összefoglalótokat nyári élményeitekről.
A Bükkben táborozó gyerekek élményeiről készült írásokat továbbra is megtalálhatjátok a Képgalériában a Bükki tábor mappában.

 

 

Igaz, hogy a Gyermekkönyvtár szabadság miatt még aug. 10.-ig zárva tart, ti azért csak olvaskonyvjelzo1.pngsatok szorgalmasan és jó kedvvel továbbra is. Akik beneveztek a Könyvjelző pályázatra, azok pedig folyamatosan és figyelmesen töltögessék a feladatlapot. Ha szükségetek lenne újabb könyvre a folytatáshoz, keressétek a gazdasági irodában Bihari Lilla nénit, ugyanis a Középső és a Tündérboszorkány című könyvből tudunk 1-1 magánpéldányt kölcsön adni. Ajánljuk, hogy olvassatok bele Könyvajánlónkba is, ahol ismét van egy-két új könyv...

 

 

Olimpiai hírek:olimpiai-k-ep-001-.jpg

Joó Abigél cselgáncsozónő nemes küzdelemben, sérülten mérkőzve az 5. helyet szerezte meg a 78 kg-osok mezőnyében. Bognár Richárd sportlövő dupla trap lövészetben 6. helyen végzett. Cseh Laci két remek amerikai úszó mögött célba érve bronzérmet szerzett 200 m vegyesúszásban. Gratulálunk!

 

csaladellato-logo.jpgErről minél több családnak tudnia kell!
A Magyar Családellátók weboldalán: csaladellato.hu azonnal megrendelheti a kívánt 100%-os gyümölcs- és zöldséglevet, számos vidéki minőségű élelmet, kozmetikumot és egyéb, a háztartásához szükséges termékeket. Mindenki, aki a Magyar Családellátók termékeit vásárolja, magyar emberek, gazdák, feldolgozók megélhetését segíti. (A Debrecen Tv riportja: www.youtube.com/watch)

Könyvajánlónk is bővült egy ide illő darabbal, érdemes beleolvasni. Címe: A leves hazudik.

 

Olimpiai hírek:

Kis hazánk olimpiai csapata a pontversenyben a 215 résztvevő nemzet közül az előkelő 12. helyen áll!   Ez igen!   Hajrá magyarok!

gyurta.jpg
Megható pillanatoknak lehettünk tanúi ismét... Gyurta Dániel úszónk világcsúccsal  nyerte a 200 méteres mellúszás döntőjét, s ezzel megszerezte a magyar csapat második olimpiai aranyát Londonban.

20120726-thome-szivdobbanas.jpgSzép eredményt értek el a következő sportolóink is:
Hosszú Katinka 4. hely 400 m vegyesúszásban, Karakas Hedvig 5. helyezés cselgáncsban (könnyűsúlyban), Kis Gergő 400 m gyorson, ill. Csonka Zsófia sportlövészet, női sportpisztolyban 6. helyezést ért el.
Jakabos Zsuzsanna a hetedik helyen végzett 200 méteres pillangóúszásban. Hosszú Katinka a 200 méteres vegyesúszás döntőjében nyolcadik lett, szintén nyolcadik helyen végzett a Kozma Dominik, Bernek Péter, Cseh László, Kis Gergő összeállítású 4x200-as magyar gyorsváltó. olimpia.origo.hu/london/magyarcsapat/index.html

 

 

FIGYELEM!sh_1339776974.jpg

EZEN A HÉTEN TUDJUK MÉG FOGADNI A SEGÍTENI SZÁNDÉKOZÓK CSOMAGJAIT, MELYET RÁSZORULÓ ISKOLÁS GYERMEMEKNEK JUTTATUNK EL MÉG A TANÉV MEGKEZDÉSE ELŐTT.
HA VAN MEGUNT, DE MÉG HASZNÁLHATÓ ISKOLATÁSKÁTOK, ABBA PAKOLJATOK RUHANEMŰT VAGY TANSZEREKET, ÍRÓSZEREKET. HA NINCS ISKOLATÁSKA, BÁRMILYEN ERŐSEBB SZATYOR MEGTESZI. A SZÁNDÉK A FONTOS!

 

Kedves Gyerekek!
Szabadság miatt augusztus 13. után továbbra is mindenkit vár nagy szeretettel Tünde néni, Eszter néni és a Könyvjelző olvasópályázat a Városi Gyermekkönyvtárban!

Bővebben: www.tunderkonyvtar.hu

 

Olimpiai hírek (júl. 29. vasárnap):

szilagyi-aron_02.jpgGyurta Dániel a 4. helyen végzett 100 m-es mellúszásban, Ungvári Miklós cselgáncsozó ezüstérmet szerzett, Szilágyi Áron kardvívó pedig aranyat! Szép volt, fiúk!

Gyerekek! Ugye figyelitek a sportolók mezén látható 3 betűből álló "kódokat"? Tudjátok-e, hogy mit jelent pl.: HUN, ITA, GEO?

 

Mennyi munkával, koránkeléssel, lemondással és áldozattal jár, amíg egy gyermekbőlcsernovszky_2.jpg.ashx.jpg élsportoló lesz és kijuthat az olimpiára, hogy ott méltóképpen képviselhesse hazáját...
Gratulálunk Csernoviczki Éva cselgáncsozónak, aki a Londoni Olimpia első napján megszerezte a magyarok első érmét (bronz). Örüljünk együtt a magyar sportolók sikereinek!

Van még valami nagyon fontos: El ne felejtsetek ám ti is sportolni a közvetítések között! Menjetek ki az udvarra és focizzatok, bicajozzatok, görkorizzatok, futkározzatok sokat!

 

Igaz, már dr-papp-lajos.jpgmagunk mögött hagytuk, mégis hírt adunk a VI. Bükkszentkereszti Gyógynövénynapokról. A szubalpin klímájú falucska hazánk második legmagasabban fekvő települése. Vonzerejét tiszta levegőjének, a gyógyítónak titulált köveknek, a Lófő tisztáson felállított emlékműnek, valamint Gyuri bácsinak, a bükki füvesembernek köszönheti. Ismerjék meg önök is, ti is és  látogassatok el minél többen ebbe a szép kis faluba!
Bővebben: gyorgytea.hu/vi-bukkszentkereszti-gyogynovenynapok-julius-21-22

 

Bízunk benne, hogy emlékeztek még arra a több fordulós 24040_bigger.jpg
TOTÓ-ra, amit az elmúlt tanévben szerveztünk nektek. Így talán azt is tudjátok, hogy pénteken (július 27.) este a megnyitó ünnepséggel Londonban kezdetét veszi a XXX. Nyári Olimpiai Játékok. Ha már nem jutunk el a versenyek helyszínére, legalább a televíziók előtt szurkoljunk a magyar csapat tagjainak. Hajrá, magyarok!
Az OLIMPIAI TOTÓ folytatását tervezzük az új tanévben, ezért aztán kövessétek az eseményeket, figyelmesen nézzétek a versenyszámokat!

 

Megmutatjukborovi-fenyobol-keszultek-az-uj-ajtok.jpg honlapunk kedves látogatóinak, hogyan halad a felújítás iskolánkban. Készülnek a fotók az archiválás és azok kedvéért, akik nem járnak felénk...
Képek: www.erossreformatusiskola.eoldal.hu/fenykepek/iskolafelujitas--a-kezdet/

 

Néhány fiú gondolt egyet, és megszerveztek egy foci.jpg
focimeccset
az isko
la udvarára. Jöttek testvérek, apukák és anyukák, előkerültek a tollasütők is és mindenki önfeledten játszott vagy jókedvűen beszélgetett...  Azt hiszem, ennek lesz még folytatása!

 

Bízunk benne, hogy szívesen rajzolgattok otthon a szünidő alatt, akárcsak az iskolában. Ha ez így van, olvassatok tovább! Rajzolni, festeni szerető gyerekeknek ajánljuk az alábbi pályázatot: HULLADÉKMÁGIA

Hulladékmágia - FKF Zrt. Gyermekrajz-pályázataFeladat: 
Rajzold le, hogy Te mit varázsolnál a hulladékból? Milyen formában hasznosítanád újra a fémet, a műanyagot, a papírt és az üveget?

Az elkészült alkotásokat közösen adjuk postára, s akár még az iskolában is dolgozhattok rajta.
Beküldési határidő: 2012. szeptember 30.

Bővebben: sulihalo.hu/pedagogus/oktatas-iskola-palyazat/6573-hulladekmagia-fkf-zrt-gyermekrajz-palyazata

 

 

42479.jpgHurrá! Megkezdődött a nyílászárók cseréje iskolánkban! Aki arra jár, nyugodtan nézze meg, hogy halad a munka. Sőt, ha van egy kis szabadideje, szívesen látjuk akár az iskolakertben is, ott is elkél a segítő kéz...

 

 

Egyik legszorgalmasabb kis kertészünk, Vámosi oli4.jpg
Olivér "birtokán" beérett a karalábé és a vöröshagyma.
Milyen gyönyörű szép a termés! Nézzétek meg a róla
készült képeket!
Gratulálunk, Olivér!

 

tvo_logo.png

A tudatos és az értékeket előtérbe helyező televíziózást és internetezést szeretnénk elsősorban gyermekeink, de az őket felelősséggel nevelő szülők figyelmébe is ajánlani.

Egy új, gyermekbarát műsorajánló, útmutató a tudatos tévézéshez, netezéshez: www.tevezzokosan.hu/

 

 

Ismét ajánljuk kedves olvasóink figyelmébe a Mai ige című      mai_ige_borito_jul-sep_139px.jpg
weboldalt www.maiige.hu, ahol  minden napra egy-egy igéhez kapcsolódó rövid, hétköznapi történet elolvasásával gazdagodhat lelkünk.  Az ingyenes kiadvány nyomtatott formában is megrendelhető, kiadása önkéntesen támogatható a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány bankszámlájára történő banki átutalással vagy befizetéssel:
10701300-48853703-51100005 (CIB Bank)

 

A Bükki tábor 7.jpgképeinek mappájában olvashatjátok a táborozó gyerekek véleményét a táborról. Íme, egy kis ízelítő:
"Szép a termés
zet és csodaszép helyen van a szállás. Minden nap sokat túráztunk, barangoltunk. Egy szobában négyen voltunk, egyedül pakoltam mindig, erre büszke vagyok. Nagyon nehéz volt felmenni a kilátóba, de megérte. Minden nagyon tetszett, pl. a Kocsi Múzeum, Erdészeti Múzeum, Lipicai ménes, a Kerek templom, utazás a kisvasúttal, a mindennapi fürdőzés, a pincében a mozizás. Szívesen maradtam volna még." Nagy Flóra 3.o.
Még több:
www.erossreformatusiskola.eoldal.hu/fenykepek/bukki-tabor/

 

Szeretettel ajánljuk mindenki figyelmébe a p_0004.jpg
Püspökladány anno, avagy
ahogy mi emlékszünk
című
weboldalt, ahol sok érde
kességet tudhatnak
meg a látogatók településün
k múltjáról. 
www.puspokl
adanya
nno.hu

 

 

jurta.jpg

2012. július 9-én hétfőn indul a XVII. Székely-Magyar Honismereti Tábor, melyen iskolánkból is sok tanuló vesz részt. Gyülekező a Farkasszigeti Arborétum bejáratánál (székelykapu) 1300 - 1330 között. Mindenkinek sok szép élményt, vidámságot és jó társaságot kívánunk!

 

Rengeteg felejthetetlen élménnyel gazdagodva 4.jpg
szerencsésen hazaérkezett Szilvásváradról
iskolánk táborozó csapata
. Hamarosan
olvashatjátok élménybeszámolójukat és
láthatjátok az általuk készített fotókat
a Képgalériában és az Anikó néni közösségi oldalán.

 

Július 2-án, hétszallas-szilvasvarad-17003.jpgfőn reggel indul a busz Szilvásváradra a táborozókkal. Minden részt vevőt szeretettel vár Anikó néni és Hajni néni. Kívánjuk, hogy érezzétek jól magatokat és sok szép élményben legyen részetek! Nagyon várjuk képes élménybeszámolótokat!

 

Meghitt hangulatú családi délutánnal zárult az idei Nyári Bibliatábor, melyen p6190774.jpgmintegy 80 (óvodás és iskolás) gyermek vett részt. A hét során arra kerestük a választ, hogy milyen a mi Istenünk? Köszönjük a szülőknek, hogy ránk bízták gyermekeiket ezen a héten! Hisszük, hogy az elhangzott igék üzenete eljutott a szívükhöz és tovább formálja életüket.
Jézus mondja: "Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne tiltsátok el tőlem őket, mert ilyeneké az Isten országa."  (Márk 10:12)

 

2012. június 25-én szerda délután számháborúzni mentünk a Farkasszigetbe. Izgalmas csata folyt a két csapat között a piros zászló megszerzéséért.
dscn3858.jpgEste 7 órától Moldvai Táncházba vártuk az érdeklődőket, ahol fergeteges volt a hangulat. Sas Ferenc és zenésztársai húzták a talpalávalót, miközben három profi táncos tanította a különféle lépéseket. Köszönjük a különleges élményeket és a szép napot!

Pénteken délután 6 órai kezdettel Családi délutánra várjuk a Bibliatáborban részt vevő gyermekek családjait.

 

Hurrá! p6180913.jpg

Elkezdődött a NYÁRI BIBLIATÁBOR!
Témája: Milyen vagy, Istenem?

 

 

Első tanévünk méltó lezárása volt a mai Istentisztelet. Istennek hála, hogy megélhettük ezt a történelmi napot is. Igazgatónő évértékelő beszámolóját hamarosan olvashatják a Kezdőlapon.

 

ÜNNEPÉLYES TANÉVZÁRÓ ISTENTISZTELET

a templomban: június 24. vasárnap 1/4 10-től,

majd utána a tantermekben bizonyítványosztás.

 

Ne feledjétek: jövő hétfőtől péntekig mindenkit vár
a NYÁRI BIBLIATÁBOR!
Kezdés délelőtt 900-kor a templomban.

 

Kedves Gtunderkonyvtar.jpgyerekek!

Ha ellátogattok a tunderkonyvtar.hu/ oldalra, a Városi Gyermekkönyvtár nyári táborairól olvashattok információkat. Ajánljuk szíves figyelmetekbe, azzal együtt, hogy olvassatok sokat és örömmel a nyári szünidőben! Hamarosan frissítjük Könyvajánló rovatunkat, de addig is vár benneteket a Könyvtár!

Talán még nem késő jelentkeznetek a Könyvjelző nevű pályázatra; jó szívvel ajánljuk minden gyereknek. Két kategóriában versenyezhettek: 3-4. és 5-6. osztályosok mezőnye. A nevezési díj 400 Ft, ezért megkapjátok a feladatlapot is.

 

Amit meguntál, másnak öröm lehet!sh_1339776974.jpg

A MAGYAR REFORMÁTUS SZERETETSZOLGÁLAT felhívását ajánljuk szíves figyelmetekbe: www.jobbadni.hu/hir/amit_meguntal__masnak_orom_lehet_

Július végéig várjuk az általatok már nem használt, de még használható iskolai eszközöket: iskolatáska, tornabatyu, tanszerek, füzetek, író- és rajzeszközök, színes ceruzák, vagy olyan gyermekruhák, amelyek beleférnek a táskába. Segítségeteket jelképes ajándékkal köszönjük meg a rászoruló gyermekek és szüleik nevében. "A jókedvű adakozót szereti az Isten." (2 Kor. 9.7.)

 

karacs_erenc_muzeum.jpgTisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

Többen is jelentkeztetek iskolánkból a Karacs Ferenc Múzeum által szervezett XVII. Székely-Magyar Honismereti Táborba, melynek részleteiről itt olvashattok: www.erossreformatusiskola.eoldal.hu/cikkek/taborok--uj-/

 

Ötödikesek figyelmébe! bvar.jpg

Csütörtökön (2012. június 21.) utazunk
Budapestre
vonattal.

Gyülekező reggel 650-kor az állomáson,
hazaérkezés 1957-kor.

 

 

p6070838.jpg

Remekül sikerült az iskolakirándulás, melyről
szeretettel várjuk a fotókat és az élmény-
beszámolókat
az iskola e-mail címére:
erossisk@gmail.com, vagy személyesen is
leadhatjátok a titkárságon vagy a nevelői szobában.

 

 

kerekparozas-sisak-nelkul-soha.jpg

"Vakáció" Balesetvédelmi kampányra szeretnénk

felhívni a szülők, illetve rajtuk keresztül a diákok figyelmét,

amit a következő linkre kattintva érhettek el:

kerdoiv.kti.hu/Survey.aspx. A célcsoport a 10-14 éves

korosztály, a verseny értékes nyereményekért folyik.

 

  

 Aki még nem jelentkezett a szünidei Bibliatáborra, de szeretne, az még megteheti a tanító nénijénél, de jöhettek előzetes jelentkezés nélkül is. Az elmúlt  évekhez hasonlóan szeretettel várjuk óvodások és iskolások jelentkezését is! Bővebben: www.erossreformatusiskola.eoldal.hu/cikkek/taborok--uj-/

 

2012. június 15-én pénteken:

ISKOLAKIRÁNDULÁS

Eger-Szilvásváradra.

Reggel a templom előtti parkolóba 650-re kell érkezni.

További információk a kirándulásról néhány sorral lejjebb olvashatók.

 

 

Csütörtökön az ebéd után hazamehetnek a tanulók, naplo_tobb.gif
mert délután lesz a tanév végi osztályozó értekezlet. Kérjük a tisztelt szülők megértését! Köszönjük!

 

 

Ökoiskola lettünk

2012.  június  okoiskola_logo-nyirjes-300x200.jpg9-én Budapesten  ünnepélyes keretek között vehette át iskolánk az „ÖKOISKOLA” cím birtokosait megillető díszoklevelet.

A kitüntető címet azoknak az oktatási intézményeknek adományozza az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium, amelyek kiemelkedő munkát végeznek a környezeti nevelés és a fenntartható fejlődés érdekében, akik környezetük, nevelő munkájuk, programjaik kialakításában és szervezésében az előbb említett célokat tartják szem előtt.

A minisztériumok nevében dr. Gloviczki Zoltán oktatásért felelős helyettes államtitkár adta át a díszoklevelet iskolánk igazgatónőjének. www.ofi.hu/okoiskola

 

 

Hétfő reggel 7:40-től hétkezdő áhítat lesz, ebben a tanévben az utolsó. Kérünk mindenkit, érkezzen időben, kezdjük együtt a templomban az utolsó hetet is!

Mint azt bizonyára minden szülő tudja már, szilvasvarad-szalajka-volgy.jpgpénteken, az utolsó tanítási napon, 2012. június 15-én iskolakirándulásra kerül sor:  Eger-Szilvásváradra utazunk. Többek között látogatást teszünk az Egertej Kft. üzemébe, ahonnan az iskolatejet és különböző tejtermékeket kapják diákjaink. Indulás reggel 7 órakor a templom előtti parkolóból, érkezés este 20:00 körül ugyanide. Egész napi hideg élelmet és innivalót csomagolni szükséges! Érdemes egy esőkabátot is odatenni.

Kívánjuk, hogy az utolsó tanítási hét is ugyanolyan szép és jó legyen diákjaink, családtagjaik és dolgozóink számára, mint a tanév többi része volt!

 

Érdemes elolvasni: tiszantul.reformatus.hu/hirek/keruleti/a-lelkuletetol-valik-egy-iskola-reformatussa

 

Örömmel fogp5300616.jpgalmazták meg a diákok, miért szeretik iskolánkat. Íme, egy kis ízelítő a véleményekből. Hamarosan folytatjuk!

www.erossreformatusiskola.eoldal.hu/cikkek/diakok-irtak--uj-/

 

 

Látni kellett volna, mennyire várták a gyerekek a csütörtöki rendhagyó uzsonnát! Amíg a p5300635.jpgnapköziben elkészítették a házi feladataikat, addig az iskola udvarán Faragó Sándor bácsi és fia megfőzték számukra a gyakorlókertben termett zöldborsót. A lecke elkészültével szaladtak tányérjukat, kanalukat fogva az udvarra, hogy megkóstolják Sanyi bácsi finom levesét. A gyerekek nevében köszönjük ezt a finom és különleges uzsonnát!

 

Kedden délutblokus-09.jpgán az ötödikesek matematika szakkörének meghívott vendége volt Palya Tamás tanár úr, hogy ízelítőt adjon diákjaink számára a logikai játékok kimeríthetetlen tárházából. Megismerkedhettünk többek között  a Blokus, a Set és  a Pentago játékkal.  Hamar elröpült az idő, jó lett volna még maradni és játszani tovább! Ezúton is köszönjük tanár úrnak és fiának ezt a szép délutánt!

 

Hétfő délután borsót szüreteltünk az iskolai gyakorlókertben, p5270633.jpgamit aztán közösen ki is fosztottunk. A gyerekeknek nagyon ízlett a zsenge zöldség, de szerencsére nem ették meg az összeset nyersen. Ami megmaradt, azt  hamarosan megfőzi számunkra bográcsban az egyik kedves nagypapa, aki  egyúttal gyülekezetünk  presbitere is.

 

p5270620.jpg

Szeretettel ajánjuk elolvasásra 3. osztályos tanulóink véleményét a Gyermeknapról: 
www.erossreformatusiskola.eoldal.hu/cikkek/diakok-irtak--uj-/ valamint a Nemzeti összetartozás napja alkalmából megrendezett vetélkedőről készült fotókat: www.erossreformatusiskola.eoldal.hu/fenykepek/nemzeti-osszetartozas-napja/

 

1920. június 4-én Budapesten és országszerte trianonplakat.jpg
megkondultak a harangok. Ezen a napon budapesti idő szerint 16:32-kor írták alá a Nagy-Trianon kastélyban azt a szerződést, melyet Magyarország történelmének legnagyobb tragédiájaként tartanak számon.
Ezért június negyedike környékén évről évre egyre több megemlékezés, felvonulás, előadás és koncert emlékezteti a magyarságot és a világ népeit e gyászos eseményre.
Iskolánk tanítói és tanárai vetélkedőt szerveztek diákjainknak erre a napra emlékezve. Az 1-2. tanítási óra meg lesz tartva.

Ne felejtsétek el: holnap, vagyis hétfő reggel (2012. június 4.) szokás szerint hétkezdő áhítat 7:40-től a templomban! Szeretnénk, ha senki sem késne el!

 

punkosdhetfo.jpg

Áldott Pünkösdi ünnepet kívánunk iskolánk minden tanulójának, családjuknak, dolgozóinknak, gyülekezetünk tagjainak!

 

 

Felejthetetlen, boldog nap van mögöttünk. Iskolánk első gyermeknapi rendezvénye sok-sok élménnyel és emlékkel,  önfeledt kacagással, szívet és lelket melengető programmal tette gazdagabbá kicsik és nagyok hétvégéjét.
Szeretettel várjuk az élménybeszámolókat és fotókat az iskola e-mail címére.

 

20.jpg

 

Ezúton is köszönjük azt  a sok segítséget, amellyel a szülők, nagyszülők, gyülekezeti tagok és a felkért előadók hozzájárultak rendezvényünk sikeréhez.

 

olimpia2012.jpg

Az utolsó OLIMPIAI TOTÓ beadási határideje május 25. péntek. Ne felejtsétek el, ne maradjatok le róla!
Sorsolás a SZERDAI hétkezdő áhítaton.

 

  

Ebédjegyek még vásárolhatók a tanító néniknél vagy a gazdasági irodában 300 Ft/db áron a Gyermeknapra.

GYERMEKNAPI PROGRAM

2012. MÁJUS 26.

9:00 Megnyitó. Polgármester Asszony és Igazgató Asszony köszöntője

 9:10 A búzaszem című mese bábelőadása

 9:30 Mesemondás

         Biró Dominik 1. osztályos tanuló előadása (A pletykás asszonyok)

Csanády Helga 2. osztályos tanuló előadása (Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack)

Máthé Ferenc 5. osztályos tanuló Wass Albert: A vers című költeményének előadása

10:00 „Vásári forgatag” az egész délelőtt folyamán

MEGLEPETÉS!

Vetélkedők:   -  Fele sem igazfestekes-sziv.jpg

-         Egy perc és nyersz

-        Sorversenyek

Kézműves foglalkozások:

-         Nemezelés Fábiné Szabó Judittal

-         Agyagozás, korongozás Bárczi Imrével

-         Kötélverés Kissné Balla Krisztinával

-         Mézeskalács díszítés Ráczné Kövesi Klárával

-         Pünkösdirózsa készítés Ferenczyné Csáki Annamáriával

Vöröskeresztes szervezet  vetélkedője Turcsányiné Bene Irénnel

Lufihajtogatás Baranyainé Szabó Juliannával

13:00 Ebéd

14:00 Lolita táncstúdió előadása

14:10 Hair - a 4.a osztályosok táncos produkciója

14:15 „Add a kezed” Nagycsaládosok Egyesülete Sport és tánccsoport
          előadása

14:25  Hastánc-bemutató

14:35 - Táncház Sas Ferenc, Agárdi Péter, Lévay Ágnes zenekarával,
Nagy Katalin és Hevesi Fanni táncosokkal

- Szekerezés a Lovas Egyesület jóvoltából

- Toronylátogatás

- Tűzoltóság bemutatója

- Közlekedési vetélkedő Mészáros Tamás iskolarendőr és Szilágyi Erika rendőr őrnagy közreműködésével

16:00 Programzárás

 

Mint azt bizonyára már minden jelenlegi és leendő iskolásunk és családjuk tudja, szombaton, 2012. május 26-án egész napos gyermeknapi rendezvényt tartunk iskolánkban, melyre  nagy szeretettel várunk mindenkit! A részletes programot hamarosan közzé tesszük itt a honlapon.

 


Május 17-én csütörtökön az 1., 2., és 3. évfolyamnak, május 18-án pénteken a 4. és 5. évfolyamnak fényképezés lesz. A képeket az iskolaévkönyvhöz készítjük. Kérjükeross-lajos-siremleke-a-puspokladanyi-koztemetoben.jpg a Kedves Szülőket, hogy ezen a napon fehér (ünneplő) ingben/ blúzban engedjék el gyermekeiket iskolába, ha lehet, váltópólót tegyenek oda, hogy egész nap ne kelljen a tanulóknak ünneplőben lenni.
Május 22-én kedden lesz iskolánk alapításának első  évford
ulója, amelynek megünneplésére készülünk. Ezen a napon 3 harminc perces óra lesz megtartva, majd 10 órakor együtt sétálunk ki a temetőbe és megkoszorúzzuk Erőss Lajos sírját. Az iskola folyosóján Erőss Lajos munkáiból, valamint iskolatörténeti relikviákból kiállítást készítünk. A temetői megemlékezésre, valamint a kiállítás megtekintésére is szeretettel várjuk a Kedves Szülőket és családtagokat, érdeklődőket is.

 

2012. május 7-jovunk-jovore-is-.jpgén hétfőn a reggeli áhítat után az egész iskola felkerekedett, és egy önzetlen felajánlásnak köszönhetően busszal kiment a Farkasszigetbe a Természetvédelmi napra. A tanító nénik 13 állomáson fogadták feladatokkal a csapatokat, melyeket 1-5. osztályos diákok vegyesen alkottak. Csiha Imre, az ERTI vezetőjének előadását is meghallgatták a gyerekek, miközben a szülők osztályonként ízletes ebédet főztek számukra. Az esős idő sem szegte kedvüket, mindenki remekül érezte magát. Hazafelé a szülők segítségével utazott a csapat. Köszönjük a gazdag programot és a sok szép élményt a szervezőknek, segítőknek! 

 www.erossreformatusiskola.eoldal.hu/fenykepek/kornyezetvedelmi-nap/

 

 

Köszönjük a gyerekeknek, a felkészítő pedagógusoknak és lelkésznőnek a szívet feriekjo.jpgmelengető Istentiszteletet!
Isten áldja meg az édesanyákat, nagymamákat, keresztanyákat!

Az Anyák napi Istentiszteleten készült fotók felkerültek a Képgalériába. Szeretettel várjuk a szülők által készített fotókat is az iskola e-mail címére!
www.erossreformatusiskola.eoldal.hu/fenykepek/anyak-napja/

 

 

olimpiai-k-ep-001-.jpg

 Öt osztály - öt karika az olimpia jegyében
www.erossreformatusiskola.eoldal.hu/fenykepek/ilyenek-vagyunk/osztalyaink/

 

Reméljük,ontozokanna.jpg szépen fejlődnek az elvetett magokból kikelt növénykéitek! Locsoljátok őket rendszeresen, lehetőleg reggel, iskolába indulás előtt, vagy estefelé, a hűvösben. Ne felejtkezzetek el a gyomlálásról sem, szülői irányítással pedig a kapálással is próbálkozhattok!
Kellemes időtöltést és szép kiskertet kívánunk mindenkinek!

 

2012. május 6-án vasárnap anyak_napja.jpg1/4 10-től
Anyáknapi Ünnep
séget tartunk
a református templomban. A gyerekek
közös műsora után az osztálytermekben folytatódik az anyák napi műsor: az édesanyák személyes köszöntése és az ajándékok átadása.

 

thumb_orgonavirag.jpgÁprilis 30-án és május 1-én (hétfőn és kedden) tanítási szünet lesz országszerte, így iskolánkban is. A hosszú hétvége utáni első tanítási nap: május 2. szerda, amit szokásaink szerint hétkezdő áhítattal nyitunk.

A IV. OLIMPIAI TOTÓ eredményhirdetésére és a nyertesek kisorsolására a  szerdai hétkezdő áhítaton kerül sor. Az V. OLIMPIAI TOTÓ kérdéseit pedig már megtalálhatjátok a honlapon. Témája: nyári olimpiai sportágak. Várjuk megoldásaitokat!

 
Április 26-án csütörtökön délután láttuk vendégül Miklya Luzsányi Mónika írónőt-szerkesztőt, aki gyülekezetünk meghívására érkezett közénk. Nagyon tartalmas előadásokat hallhattunk tőle, melynek rögzített anyaga DVD-n megtekinthető.
Köszönjük megtisztelő érdeklődésüket!

 

A kedves szülők, de elsősorban diákjaink figyelmétszalonna.jpg
szeretnénk felhívni egy remek
nyári táborra, melyről részletesebben a Táborok menüpont alatt olvashatnak.
 

 

Csütörtökön, április 26-án délután 16, illetve 18 órai kezdettel kerül sor Miklya Luzsányi Mónika beszélgetéssel, könyvvásárlással és dedikálással egybekötött előadására, melyre minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk.

 

Az elmúlt héten rendben megtartottuk a szülői értekezleteket, melyeken az osztályok tanulmányi munkájáról, magatartásáról, valamint az előttünk  álló hetek programjairól volt szó.
Köszönjük a szülők értékes ötleteit, javaslatait!

 

Köszönjük a kedves szülők érdeklődését, nagy létszámú részvételét Nyílt napunkon!

Kérjük, hogy ha tehetik, legközelebb is tiszteljenek meg bennünket látogatásukkal!

 

 

balamber.jpgSzülői értekezletek időpontjai:
1. a:  április 19. csütörtök 1630-tól

2. a:  április 18. szerda 1630-tól

3. a:  április 17. kedd 1630-tól

4. a:  április 19. csütörtök 1630-tól

5. a:  április 20. péntek 1630-tól

 

 

Április 17. kedden Nyílt napot tartunk valamennyi osztályunkban
az 1-4. órán, melyre szeretettel várjuk a hozzánk járó gyermekek szüleit, leendő elsőseinket és szüleiket, illetve minden kedves érdeklődőt.

 

Programelőzetes:

április 26. csütörtök: Miklya Luzsányi Mónika írónő beszélgetéssel egybekötött előadása délután 4 órától Az e-korszak gyermekei, avagy a byte-agyú gyermekek címmel, majd 6 órától szülőknek: Család a 21. században, avagy mi a a baj a családokkal? címmel.
Az 5 gyermekes írónőnek több könyve jelent meg, férje is többkötetes szerző, közös könyvük is van. Részletesebben tájékozódni lehet róluk a www.miklya.eoldal.hu/-n.
Néhány könyvükről rövid ismertetőt olvashatnak a Könyvajánló menüpontban. Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk az előadásokra.
www.erossreformatusiskola.eoldal.hu/cikkek/konyvajanlo--uj-/
Lehetőség lesz a szerző könyveinek megvásárlására és dedikáltatására.

május 6. vasárnap: Anyák napi műsor a templomban

május 7. hétfő: Környezetvédelmi nap akadályversennyel

május 8. kedd: iskolai színházlátogatás a debreceni Csokonai Színházba

 

 

Első osztályos kisdiákjaink I. félévi olvasásfelmérésének eredmaz-en-abc-m.gifényéről adunk most hírt. Az Apáczai Kiadó Az én ábécém című tankönyvéhez készített felmérő lapját töltötték ki, akárcsak szerte az országban az 1. osztályosok. Nagyon szép eredményt ért el a mi kis közösségünk, ugyanis 94,5 %-os teljesítménnyel  végeztek az országos felmérésben.
Gratulálunk a gyerekeknek és tanítóiknak!

 

kerti_nota.jpgA tavaszi szünet előtti napokban nagy munka folyt a gyakorlókertben. Szorgos kis kezek szórták a vetőmagokat, dugdosták a hagymát és locsoltak. A veteményezésről készült fotókat hamarosan feltöltjük a Gyakorlókertünk című mappába. A kerti munkákhoz szükségünk lenne még néhány szerszámra,  eszközre pl.:  gereblye, kapa,  lapát, ásó, villa, locsolókanna és locsolótömlő, vödrök, ...
Kérjük, hogy aki tud, támogasson bennünket felajánlásával vagy kétkezi munkájával! A gyerekek nevében nagyon köszönjük!

 

Kedves Diákok!

Kedd reggel mindenkit szeretettel vár az iskola! A szokásos időben  (740-től) hétkezdő áhítatot tartunk a templomban. Induljatok el otthonról időben, hogy ne késsetek el! 

 

husv.jpg

 

Tavaszi szünet: április 5-9. (csütörtök-hétfő)tavasz.jpg

a szünet előtti utolsó tanítási nap: április 4. szerda
(az alsó tagozatosok ebéd után hazamennek,
az 5. osztálynak közös programja van)

a szünet utáni első tanítási nap: április 10. kedd

 

 

Március 31barany.jpgn, szombat délután 4 órára szeretettel várunk minden kedves tanulónkat szüleikkel, testvéreikkel együtt CSALÁDI DÉLUTÁN-ra. A közösen töltött idő alatt a gyermekeket különböző, a Húsvéthoz kapcsolódó kézműves tevékenység várja, közben a szülőket az 1. osztályosok tantermében Mit ünnepelünk Húsvétkor címmel előadásra és utána kötetlen beszélgetésre várjuk.

 

Szeretettel várjuk az iskolánkba készülő nagycsoportos óvodás gyermekeket és szüleiket a beíratkozásra március  28 - 30-án 
800 - 1700
között! boldog-iskola-580x435.jpg

www.erossreformatusiskola.eoldal.hu/cikkek/beiratkozas--uj-/

www.erossreformatusiskola.eoldal.hu/cikkek/rolunk-irtak--uj-/

www.erossreformatusiskola.eoldal.hu/cikkek/diakok-irtak/

 

 

Március 28-án szerdán délután Nádudvarra utazunk az Alapműveletiamv.jpg Matematikaverseny körzeti fordulójára 4. és 5. osztályos diákjainkkal. Előre is köszönjük a szülők segítségét a fuvarozásban! Bővebb információval Mártika néni és Erika néni szolgál.

                

 

A Diákönkormányzat 2256416667.jpg
Húsvéti tojásfestő-díszítő versenyt
szervez az iskola diákjainak. 

 

Részvételi feltételek: 

- egy gyermek maximum 2 tojással nevezhet be,

- a díszítés kifújt tojásokra történjen,

- a neveteket ne a tojásra írjátok rá, hanem készítsetek egy kis zászlót fogpiszkálóból és papírból, amit szúrjatok a tojás tetején lévő lyukba!

Nevezési határidő: 2012. március 30. (péntek)
A tojásokat a nevelői szobába adjátok le!
Eredményhirdetés a tavaszi szünet után.

Jó munkát kívánunk!

 

no_matraccal.jpg

 

 Szerdánként 18 órától iskolánk tornatermében
női tornát
tart Kövesiné Gali Éva.
Szeretettel várjuk a mozogni vágyó anyukákat!

 

 

Az  adóbevallások  beadása  kapcsán  kérjük  Önöket,  hogy 1szazalek.png
támogassák a 
Magyarországi Református Egyházat személyi jövedelemadójuk 1 %-ának felajánlásával a 0066 számú kódon, illetve a Püspökladányi Református Egyházközség alapítványát a 18541973-1-09 adószámon! Támogatásukat tisztelettel megköszönjük!

 

 

gyerek4.jpgMárcius 24-én szombaton tanítás nélküli munkanap lesz iskolánkban. A gyerekeknek nem kell iskolába jönni ezen a napon, a pedagógusok továbbképzésen vesznek részt.

 

 

Bizonyára sokan töltötték szabadidejüket a kertben a hét végén.
Talán a
"Vesjohetnek-a-magok.jpgd bele - magok" is a földbe kerültek már és talán eközben néhány fotó is készült a kis kertészekről. Ha így van, kérjük,  küldjék el iskolánk e-mail címére a legjobb képeket! Ha viszont még előtte állnak a munkának, kérjük a kedves szülőket, hogy örökítsék meg gyermeküket veteményezés közben, valamint az ezután elvégzendő kerti munka közben! Köszönjük!

 

Március 19-én hétfőn két versenyen is részt vesznek diákjaink. Délelőtt 10 órától  az  5.-esek te72logok2002.gifrmében a Kenguru Nemzetközi Matematikaverseny kerül megrendezésre, melyen a már előre benevezett 3-5. osztályos diákjaink mérik  össze matematikatudásukat és logikájukat. A reggeli áhítaton és az 1-2. tanítási órán ők is részt vesznek, majd 10 órától  60 percen át dolgozhatnak a kisebbek, ill. 75 percig az ötödikesek. A kódlapok beadása után a versenyző diákok csatlakoznak osztályaikhoz. A másik megmérettetés a mezei futóverseny lesz délután 15 órától a focipályán. Erről bővebben a tanító nénik adnak felvilágosítást.

 

 

Március 16-án édesapák, nagypapák, presbiterek iskolakerteszek-0130.jpg
igazi szép tavaszi időben folytatták
gyakorlókertünk rendbetételét.
A  föld készen
áll a veteményezésre.
Hálásan köszönjük önzetlen munkájukat!

 

 

Március 14-én délelőtt iskolánk apraj3949_-4225-_az1848_49_es_forradalom_es_szabadsagharc_emlekmuve_puspokladany_gyorfi_lajos_1998_3.jpga-nagyja akadályversennyel emlékezett az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeire, dicső alakjaira, majd a Hősök terén osztályonként megkoszorúzták Győrfi Lajos lovasszobrát és közösen elszavalták a Nemzeti dalt.

 

Kedves leendő elsősök, kedves szülők!kisiskolasok.jpg

Köszönjük az érdeklődéseteket, amivel megtiszteltétek iskolánkat és ellátogattatok hozzánk nyílt napra. 

Szeretettel várunk benneteket a beíratkozáskor is!

az Intézmény elsősei és a tanító nénik

 

 

Örömmel adjuk az érintettek és az érdeklődők tudomására, hogy elkezdődött iskolánk gyakorlimg_9387.jpgókertjének kialakítása. Szeretettel várjuk a segítőkész szülők, gyülekezeti tagok és jószándékú emberek támogatását. Amennyiben szeretnének segíteni, keressék igazgatónőt személyesen vagy telefonon (06 70 - 77 56 097), illetve elérhetőségük megadásával jelentkezhetnek az iskola titkárságán (06 54 - 541 332). Tanulóink nevében is köszönjük önzetlen segítségüket!

 

 

 olimpia2012.jpgMeghosszabbítottuk egy héttel a III. OLIMPIAI TOTÓ beadási határidejét. Az új időpont: március 16. péntek. Kérjétek szüleitek segítségét, nézzetek utána közösen a feladatoknak! Ne csússzatok le a határidőről!

Sikeres megfejtést, valamint a sorsoláshoz sok szerencsét  kívánunk mindenkinek! www.erossreformatusiskola.eoldal.hu/cikkek/olimpia-2012--uj-/

 

 

A mai napon (március 5-én) megérkeztek azok a vetőmagcsomagok, vesdbelemagad490a.jpg
amelyeket a Vesd bele magad! program keretén belül kapnak tanulóink. 

A vetőmagcsomagokért fizetni továbbra sem kell, viszont dokumentálni kell az átvételét a szülői nyilatkozat aláírásával, amit vissza kell küldenünk a szervezőknek március 31-ig. Ezért kérjük a szülőket, hogy keressék a tanító néniket az aláírás miatt a jövő héttől!

A nyilatkozat csak az átvételt és azt igazolja, hogy a szülő tudomással bír arról, hogy a gyermeke milyen célból kapta a csomagot. Természetes módon semmiféle kötelezést nem tartalmaz a nyilatkozat, bízunk abban, hogy a vetőmagokat a céljának megfeleően használják majd fel a családok.  www.vesdbelemagad.hu/

 

 

Az iskolai mesemondóverseny néhány résztvevője február 29-én, puspokladany.jpg
szerda délután a Református Egyház Idősek Otthonában vidámította a lakók életét a meséik előadásával. Az idősek nevében köszönjük a gyerekek, szülők és a felkészítő pedagógusok munkáját!

 

 

Köszötronkr.gifnjük mindazok érdeklődését, akik elfogadták meghívásunkat és eljöttek  iskolánkba Fábiné Szabó Judit előadására.
Vannak
olyan dolgok, amelyek észrevétlenül válnak életünk részévé és így nem  is  tudatosul bennünk, hogy jelenlétükkel mekkora kincs van a birtokunkban. A ma délutáni előadás JELEN-LÉT A MAGYAR NYELVBEN ( avagy tudunk-e magyarul) ezt a felismerést hozta el az érdeklődőknek. Ezúton is köszönjük Judit értékes gondolatait! Az előadás vázlatát megtekinthetik a Prezentációk menüpont alatt. Az előadássorozat hamarosan folytatódik, melynek időpontját itt a honlapon tesszük közzé.

„ ... Új, jeles felfedezésem van, miszerint egyetlen egy nyelv van, s az a magyar.” … „Amennyiben nem Ady teremtő nyelvén ismertem volna meg a világot, akkor aligha vittem volna többre egy átlagos középiskolai tanárnál.”

(Teller Ede)

 

 

Új fotókat töltöttünk fel a Képgalériába utólag a p1050807.jpg
korcsolyázásról, farsangról, az iskolakirándulásról...
Örömteli nézegetést kívánunk mindenkinek:

www.erossreformatusiskola.eoldal.hu/fenykepek/

 

 

 

Február 23-án2008-10-16-087.jpg csütörtökön délután  az osztályok kiszebábjainak elégetésével, énekszóval,  nagy  csörömpöléssel, kolompolással és ostorcsattogtatással jelképesen elbúcsúztattuk a telet. Köszönjük a  sok finom fánkot és valamennyi segítő szülő, gyülekezeti tag közreműködését! Bízunk benne, hogy sikeres volt a télűzésünk, és hamarosan már a tavaszt köszönthetjük!


      

bugyuta.jpg


Február 20-án rendeztük meg a mesemondó verseny iskolai fordulóját, melyről a legügyesebb gyerekek tovább jutnak a Mesél a Sárrét Megyei Népmesemon Versenyre. Ideje, helye: 2012. március 10. szombat 9 óra Petritelepi Tagintézmény. www.petrisuli.eoldal.hu/cikkek/aktualis-hireink/

 

 

 

 

Fergeteges hangulatban telt iskolánk első farsangja, farsang-a-torok-csaszar-es-egy-cica.jpgmelyen diákjaink, családtagjaik és pedagógusaink együtt ünnepeltek. Hamarosan részletesen is beszámolunk az eseményekről. A fotókat már nézegethetitek a képgalériában.

 

 

 

Az időjárás enyhülése miatt jégpályánk minősége nagyon megrobonequinho-de-neve-com-passaro.jpgmlott; a korcsolyázás emiatt szünetel. Szomorkodás helyett gondoljunk arra, hogy 16 napon át hódolhattunk ennek a remek téli sportnak. Ezúton is köszönjük mindenkinek a sok segítséget: a pálya folyamatos öntését, karbantartását, a hét végi ügyeleteket, a meleg teát, zsíroskenyeret, a szép fotókat, a sok közös élményt, boldog perceket!

 

 

Hírül adplakat_aladin_gorbes.jpgjuk, hogy tanulóink kedden délután a Dorogi Márton Művelődési Házban megtekintették az Aladdin című zenés darabot A Sárrétért Táncművészeti Alapítvány táncosainak előadásában.

Köszönjük a szép előadást a szereplő gyerekeknek és tanáruknak!

 

 

  

Önkéntes fotóriportereink jóvoltából szép képek készültek elsos-fiuk.jpga vidám korcsolyázókról. Nézegessék képgalériánkat, ahol közel 100 kép várja a látogatókat.
www.erossreformatusiskola.eoldal.hu/fenykepek/hurra--korcsolyazunk-/

Ezúton is nagyon köszönjük a fényképeket készítő lelkes apukák és anyukák munkáját!
   


  

Kedves Szülők, Gyerekek, Érdeklődők!                                                               

Hétimages.jpg közben du. 4 - 7 óra között, hét végén 3 - 7 óra között szeretettel vár minden korcsolyázni vágyó gyereket és felnőttet a korcsolyapálya.
Kérünk benneteket, hogy vigyázzatok magatokra és egymásra! Tartsátok be a balesetvédelmi szabályokat és a Házirendet! Gyertek és sportoljatok velünk; örüljünk együtt ennek a csodálatos ajándéknak!

 

 Kérjük, hogy aki készített fotókat a korcsolyázásról és szívesen megosztaná azokat a honlap látogatóival,
küldje el iskolánk e-mail címére: erossisk@gmail.com

Nagyon köszönjük!

 

Mint azt sokan látták és hallották, szerdán (február 1-én)
a gyerekek birtokba vehették a
korcsolyapályát.
 

Köszönjük a segítőkész édesapák és gyülekezeti tagok önzetlen munkáját!

 

 

Miért jó korcsolyázni?

Fittségünk, egészségünk szempontjából a korcsolyázás rendkívül jó hatással bír. A korcsolyázás fokozza a stresszel szembeni ellenállóképességünket egyrészt azzal, hogy a szabad levegőn végzett intenzív testmozgás serkenti a vérkeringést, a légzőrendszert és az immunrendszert, másrészt emlékezetes élményt, társas kikapcsolódást nyújt. Ha a kezdeti tapasztalatok és a jótékony utóhatások rendszeres korcsolyázásra ösztökélnek és fokozatosan haladunk mind a terhelés, mind a technikai elemek elsajátítása tekintetében, akkor edzettebbé és egészségesebbekké válhatunk a korcsolyázással. Na meg persze gazdagabbakká; mármint nem anyagilag, hanem olyan emlékekkel, élményekkel töltekezve, amelyeket csak azok élhetnek át, akiknek van merszük kipróbálni, és ki is tartanak, hogy ezt a remek érzést megtapasztalják. Aki egyszer átadja magát a siklás örömének, az hamar beleszeret, ugyanis mozgása a gyakorlás révén látványos fejlődésen megy keresztül, és a kezdeti nehézségek is hamar megtérülnek, a befektetett munka meghozza gyümölcsét, a megnövekedett önbizalmat és a könnyed mozgás örömét. (forrás: www.haromfold.hu, www.vitaminsziget.hu)

 

  

Lezajlottak a félévi szülői értekezletek és az SZMK- gyűlés. Köszönjük a szülők érdeklődő, aktív és támogató részvételét, remek javaslatait, ötleteit, melyekre továbbra is számítunk!

 

   

Békés, boldog, Istentől megáldott új esztendőt kívánunk mindenkinek!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Allenamigh - 4 Pack - ProFoot Miracle Molding Insoles Women's Sizes 6-10 1 Pair (Colors May Vary)

2019.08.17 22:20

Pond's Dry Skin Face Cream, 10.1 oz

<a href=http://pegasbaby.com/com/shop/view/184346/>L.O.L. Surprise 554639E5C Pearl Style 2, Verschiedene Farben (de)</a>


http://pegasbaby.com/com/shop/view/4823/

Aaronlic - фильмы смотреть хорошем качестве мультфильмы

2019.08.16 18:45

Всем привет! класный у вас сайт!
Нашел сериальную базу кино: <b> лучшие русские комедии 2019 смотреть онлайн бесплатно </b> <a href=http://kinokub.net/>http://kinokub.net/</a>
Тут: <a href=http://kinokub.net/serialy/>лучшие сериалы смотреть онлайн полные версии</a> лучшие сериалы 2019 смотреть онлайн бесплатно рейтинг 2018
Тут: смотреть сериал ленинград 46 в хорошем качестве http://kinokub.net/serialy/ список 2019
Здесь: http://kinokub.net/2916-olga-kurilenko-narvetsya-na-fbr-i-mafiyu.html Ольга Куриленко нарвется на ФБР и мафию смотреть онлайн бесплатно
Здесь: http://kinokub.net/13978-yuel-kinnaman-v-seriale-vidoizmenennyy-uglerod-pervyy-treyler.html

Clintoncoisk - hey guys, do you hear?

2019.08.15 15:40

bfxxx
http://www.bfxxx.mobi

AnthonyDrels - Xvideos New Nepali Sex Video Dirty Wrestling Pit Shemalr Interracial Anal

2019.08.15 05:48

Dr Lomp Big Cock Flash Defloration Videos
Xxxvido Indian Mms Scandal Attackers Porn
https://freepornvideo.club/s/jav-eng-sub-1 Mom Masterbating Sex89 Shitty Anal Porn Hentqi
Wheelchair Porn Princess Pregnant Teen Kandyskisses Chupando Tetas
Asianboy Lara Croft Sex Wwe Asuka Nude
Www Xxnxx Com Innocent Girl Fucked Xnxz Com Blacked Anal Com
<a href=https://freepornvideo.club/s/world-record-gangbang-1> World Record Gangbang </a>
Gta Porn Eden Mama Wife Bang Hashimoto Arina
Karla Kush Pregnant Liya Silver Blacked Bree Olson Xvideos Lesbian Hitchhiker
Virgo Peridot Anal Veronica Avluv Lesbian Mom Femdom Danja Angel Lena Paul Blacked Raw
Slow Motion Sex Karina Colombiana Www Anysex Com Ddorm Net
Www 69 Com Incestflix Thong


<a href=http://rankinpalace.com/cantact.html>Watch Arab Daddies Playboy Xvideos Destiny Deville Stepmom Pov</a>
<a href=http://comomo-moka.cocolog-nifty.com/blog/2017/07/post-f268.html>Xvideos Audrey Bitoni Massage Fullxxxmovies Family Therapy Porn Videos Bathroom Sex Video</a>
<a href=http://vockonikicha.mihanblog.com/post/40/>Fresh Porn New Nepali Sex Video Dirty Wrestling Pit Shemalr Interracial Anal</a>
<a href=http://a7ht8yxc.cocolog-nifty.com/blog/2015/09/25-d8b9.html>Xvideos Arab Daddies Playboy Xvideos Destiny Deville Stepmom Pov</a>
<a href=http://biriki.eu/>Watch Alexis Fawx Creampie Xmovies Com Holly Halston Anal Riding</a>
<a href=http://minervasurgical.com/about-us/>Watch Audrey Bitoni Massage Fullxxxmovies Family Therapy Porn Videos Bathroom Sex Video</a>
<a href=http://ua-realtor.com.ua/86-new.html>Free Girls Sucking Boobs Fishnet New Ethiopian Porn X Vidoes Com</a>
<a href=http://lip.rusdealers.ru/salon/add_saloon.html>Xvideos Audrey Bitoni Massage Fullxxxmovies Family Therapy Porn Videos Bathroom Sex Video</a>
<a href=http://3dcad-graphic.sblo.jp/article/116910511.html>Free Alexis Fawx Creampie Xmovies Com Holly Halston Anal Riding</a>
<a href=http://uslakes.com/ar/LakeHamilton.com/board/messages/914.html>New Fakehub Com Milf Joi Big Boobs Milk Melayu Tumblr</a>
7255c52

MyDoors2018 - Де ремонт входных дверей металлических

2019.08.15 00:27

Поздравлю вашего вкуса коллега!
<a href=http://www.fpsc-packs.ucoz.ru/index/8-25461>двери входные тамбурные</a>
Вот ваш вопрос по цене я не очень понял Т.к. ответ очевиден, что нет.
Ищите железные двери в квартиру, между тем христарадничаем попроведать современный съезд взломостойкие двери.
http://portal-cs.moy.su/index/8-4388

С уважением, Арсен Евтушко
менеджер проекта двери онлайн
<a href=http://belokuriha-gorod.ru/index/8-20743>изготовление дверей</a>

Lauragam - Trying to fing job in model or cinema business

2019.08.12 08:22

My name is Jenny.
I trying to find job in model or cinema business.

If you have any offers for me, please <a href=https://bit.ly/2y4jPOg>contact me</a>

<img src="http://i63.tinypic.com/5v7kwo.jpg">
<a href=http://brettanelson.com/temporary-emergency-jurisdiction-defined/#comment-753>Trying to fing job in model or cinema business</a> 4ca2126
dating meaning in bengali
phone number for zoosk dating service
dating apps 2019 india
totally free christian online dating sites
free dating sites in mombasa kenya

https://amazongenie1.000webhostapp.com/10-best-space-heater-reviews-by-consumer-report-in-2019/

odompourb - Petes Dragon 2016 720p BRRip 950MB MkvCage mkv

2019.08.09 18:32

Download: http://eee866.com/miss-fishers-murder-mysteries - Miss Fisher's Murder Mysteries 8.7 !

Watch online: http://ace9bet.com/mister-ajikko - Mister Ajikko

Streaming: http://download.futuresurroundings.com/serial-online/quantico/1734 - Quantico .

Torents: http://m.ensemblenovaluce.com/?oldal=9&&s=2502 - DrogfogГЎsok a repГјlЕ‘tГ©ren .
Torents: http://fr.altai-magazine.ru/movie/17526-blackbear - Blackbear .

Brian Eno - Eno Box II: Vocals (Box 3CD) [Isohunt.to - Jesse Eisenberg

Zlata76UKRPeers - Ukrainian girl looking sex

2019.08.08 02:47

Hi! I'm Zlata, living in Ukraine. To be honest, I live in a village and we have no job. I get about $110 a month. It is very little ((
That's why I can do it for a little money:
- Send you hot photos and videos
- send you a video of sex with an ex-boyfriend (if you don't put it out there!)
- Make a hot webcast, such as Skype
Also ready to come to you in any country for your money.
I will not leave my contacts here. Find me just on the site http://bestgirls.iseekyou.today/?utm_source=5c167d5db0354&track=Zlata96&click_id=Zlata96 my nickname is Zlata96

<a href=http://v.ht/SexMamba><img src="https://i.yapx.ru/EukHN.jpg"></a>


==========================
Привет! Я Злата, живу в Украине. Скажу честно, я живу в деревне и работы у нас нет. Я получаю в месяц примерно $110. Это очень мало((
По этому я могу за небольшие деньги:
- прислать тебе горячие фото и видео
- прислать тебе видео секса с бывшим парнем (если вы не будете выкладывать его!)
- сделать горячую ВЕБ-трансляцию , например в скайп
Так же готова приехать к вам в любую страну за ваши деньги.
Свои контакты тут не оставлю. Найти меня просто на сайте http://bestgirls.iseekyou.today/?utm_source=5c167d5db0354&track=Zlata96&click_id=Zlata96 мой ник Zlata96

molly gina tricot - molly gina tricot

2019.08.07 23:34


We're a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your site provided us with valuable info to work on. You've done an impressive job and our whole community will be thankful to you. molly gina tricot pancde.womrizz.co/map10.php molly gina tricot

Anthonsaf - http://whatsappbot.flyland.ru/

2019.08.07 00:32

<a href=http://whatsappbot.flyland.ru/>ватсап ленндинг для бизнеса</a>

Egordette - Porn Gifs

2019.08.03 03:31

<a href=http://www.firedoorinspections.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xtube.gold/tag/porn-gifs-1.html>best anal porn gifs</a>

ibuxa.com - triche jeux vidéos

2019.07.30 00:34

tricher sur tous vos jeux vidéo mobile favoris grace à ibuxa !
<a href=https://ibuxa.com/cheat-marvel-strike-force-noyaux-denergie-gratuits-et-illimites-astuce-triche/>

pièces</a>

Bitrixskexy - Грузоперевозки Тихвин

2019.07.28 05:50

Грузоперевозки Муром
Грузоперевозки Челябинск
Перевозки Уссурийск
Грузоперевозки Вышний Волочек
Перевозки Покачи

https://www.knitshop.ru/forum/user/7159/
http://portal.do.mrsu.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=24863
http://dss.shtrih-m.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=14111

Грузоперевозки Майкоп
Грузоперевозки Новомосковск
Перевозки Кумертау

https://mgkaspersky.ru/forum/user/1796/
http://amfishing.ru/forum/user/202/
https://nmtclab.ru/communication/forum/user/4354/
http://p1.minzdravrso.ru/about/forum/user/4790/
http://www.pagewide.ru/forum/user/26986/

Грузоперевозки Клинцы
Грузоперевозки Владикавказ
Грузоперевозки Димитровград
Перевозки Магнитогорск
Перевозки Белогорск

Kratindub - Buy Cheap Kratom Online

2019.07.18 22:20

New Best Price Kratom for Your Health

<a href=http://tyumen-battery.ru/upload/file/kratom/kratom-stronger-than-hydrocodone.xml>kratom to hydrocodone conversion</a>

<a href=http://tyumen-battery.ru/upload/file/kratom/can-i-take-kratom-with-vicodin.xml>can i take oxycodone with kratom</a>

<a href=http://tyumen-battery.ru/upload/file/kratom/kratom-and-xanax-combination.xml>kratom and xanax safe</a>

<a href=http://tyumen-battery.ru/upload/file/kratom/kratom-and-benadryl.xml>kratom and coumadin</a>

<a href=http://tyumen-battery.ru/upload/file/kratom/buy-kratom.xml>can i mix hydrocodone and kratom</a>


Best of the Best!

CindyWaide - Sonvpygsw

2019.07.16 02:39

Avrvlsncx
http://kosmoshar24.ru/index.php?route=extension/feed/google_sitemap

Ockaroa - почему-то не очень разобрался

2019.07.15 15:54

почему-то не могу разобраться, верно ли указано здесь http://ukrat.ru/index.php?/priznanie-prava-sobstvennosti-na-mashinomesto-garazh-v-novostrojke-cherez-sud.html - свидетельство о собственности на машиноместо или имеются какие-то другие способы<br>Оказываем услугу по закрытию Общеста с огр. Ответственностью максимально срочно. Мы предоставляем самое лучшее оказание работ в этой области. В числе гарантируемых нами особых условий индивидуальный подход к каждому клинту, профессионализм, индивидуальный подход. Мы имеем позитивный опыт по решению такого типа проблем.

Sharonwef - XRumer 16.0 + XEvil solve of captchas Google, Facebook, Captcha.Com, SolveMedia, Bing

2019.07.07 12:39

Revolutional update of captcha breaking package "XRumer 16.0 + XEvil 4.0":
captchas solving of Google (ReCaptcha-2 and ReCaptcha-3), Facebook, BitFinex, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can use XEvil 4.0 with any most popular SEO/SMM software: iMacros, XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.

FREE DEMO AVAILABLE!

<b><font color=green>-30% OFF for July 2019!</font> Buy XEvil with 30% discount:</b>
http://xrumersale.site/

Good luck ;)

asyaHalty - цена сонЯчнои зарЯдки длЯ телифонив

2019.07.04 12:46

цена сонЯчнои зарЯдки длЯ телифонив: https://smartera.in.ua/raznaia-elektronika/portativnye-zariadki/

mubathe - Handcrafted rings are not just stunning and also initial gifts for, say, a wedding event or birthday celebration

2019.06.26 23:25

Sorry for making you read this message which is most likely to be taken into consideration by you as spam. Yes, spamming is a negative point.

On the various other hand, the most effective means to discover something brand-new, heretofore unidentified, is to take your mind off your daily headaches and show rate of interest in a subject that you might have considered as spam before. Right? <a href=https://kingswayjewelry.com/>rings made in usa</a>

We are a team of young guys that have actually made a decision to begin our own service and make some loan like many other people on Earth.

What do we do? We provide our site visitors a wide option of terrific handmade rings. All the rings are made by the best craftsmen from around the USA.

Have you ever seen or put on a green opal ring, wood ring, fire opal ring, Damascus ring, silver opal ring, Blue-green ring, blue opal ring, pink ring, meteorite ring, black ring or silver ring? This is just a small part of what you can always find in our store.

Made in the UNITED STATES, our handmade rings are not just attractive and original presents for, claim, a wedding event or birthday, however additionally your talisman, a thing that will certainly bring you best of luck in life.

As compensation for your time invested in reading this message, we provide you a 5% discount on any type of product you want.

We are anticipating meeting you in our shop!

Henrypam - Fruit of the Loom Men's Short Sleeve Long Leg Print Pajama Set

2019.06.18 14:02

Metallic Sky Women's Simone Hobo

<a href=http://pegasbaby.com/com/shop/view/96154/>Charmed Heart Padlock Nipple Clamps</a>


http://pegasbaby.com/com/shop/view/220488/