Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AKTUÁLIS archív 2

Kunhegyesen jártunk a Magyarországi Református orszagos-ref-tanevnyito-051--800x600-.jpg
Egyház oktatási intézményeinek idei közös tanévnyitó istentiszteletén. reformatus.hu/mutat/7214/#gal-1|pic7

 

 

kunhegyesi-templom.jpg

Szeptember 1-jén szombaton délelőtt 10 órai kezdettel rendezik meg a Magyarországi Református Egyház oktatási intézményeinek idei közös tanévnyitó istentiszteletét, melyet az érdeklődők élőben követhetnek a www.reformatus.hu oldalon. A kunhegyesi református templomban Bölcskei Gusztáv, a Zsinat lelkészi elnöke hirdeti az igét, beszédet mond Huszár Pál, a Zsinat világi elnöke. Iskolánkból kis küldöttség utazik erre az alkalomra, melyről hamarosan beszámolunk.

Ezúton számolunk be arról, hogy a nyári adománygyűjtésünk nagyon sikeresh_1339776974.jpgs volt, köszönet érte minden segítő szándékú szülőnek, gyermeknek és gyülekezeti tagnak. A Magyar Református Szeretetszolgálat iskolatáska-gyűjtő akciójához csatlakoztunk, ezzel segítve a legrászorultabb családokat a tanévkezdésben. www.jobbadni.hu/hir/tanevkezdo_segitseg

 

Már az utolsó simításokat végezzük az iskola épületén, s hétfőn kezdődhet is az új img_0040--640x480-.jpgtanév sok érdekes és hasznos ismerettel, felejthetetlen élményekkel. 
Nagy szeretettel várnak minden kis- és nagyobbacska diákot a tanító nénik, tanár nénik és tanár bácsik!


 

Íme egy kis ízelítő kedvcsinálónak készülő iskolai az-1.-a-osztaly.jpg
évkönyvünk képanyagából!  Első évkönyvünkkel szeretnénk megőrízni az utókor számára az újrainduló református iskola első tanévének és az odáig vezető rögös útnak a legfontosabb mozzanatait, legboldogabb pillanatait. Bízunk benne, hogy a kedves szülők, nagyszülők, családtagok, ismerősök és maguk az idejáró diákok is olyan nagy szeretettel veszik majd kezükbe és lapozgatják, amilyen nagy szeretettel és tisztelettel állították össze a szerkesztők.

Ezúton is nagy szeretettel köszönjük Lőrincz Natáliának (Natinak) önzetlen és nagylelkű felajánlását, amellyel a több, mint száz fotó  elkészítését vállalta!

 

 

Ahogy ígértük, mutatjuk a családi délutánok időpontjait:

picnic2009-1-.gif1. osztályosok:  augusztus 31. 1700

2. osztályosok:  augusztus 28. 1630 

3. osztályosok:  augusztus 28. 1700  

4. osztályosok:  augusztus 29. 1700

5. osztályosok:  augusztus 27. 1700

6. osztályosok:  augusztus 30. 1700


Terveink szerint: beszélgetünk a tanévkezdésről, végigjárjuk az iskolát, megnézzük az ebédlőt, játszunk. Szívesen vesszük, ha a szülők hozzájárulnak a jó hangulathoz egy kis üdítővel, keksszel, süteménnyel, esetleg gyümölccsel. Nem lesz egységesen szalonnasütés, csak ott, ahol a szülők és az osztályfőnök előzetesen így döntenek.
Aki tud, hozhat labdát, tollas- ill. pingpongkészletet, vagy akár társasjátékot is.

Lehetőség lesz a tankönyvek átvételére is.
Szeretettel várunk minden iskolásunkat szüleikkel, testvéreikkel együtt a családi délutánra! Szóljatok azoknak, akiknek tudtok, ne maradjon ki senki! Köszönjük a segítséget!

 

Nézzétek csak, mi került elő! Az ötödikesek anyák napi img_0230--640x480-.jpgműsora után készült ez a szép fotó. Aki szeretné az eredetit (nagy méretű képet) megszerezni, írjon egy e-mailt az iskola címére. Egyúttal kérjük, hogy akinek kerültek még elő iskolai fotói az előző tanévről, szintén jelezze az iskola e-mail címén (erossisk@gmail.com)! A többiek nevében is köszönjük!

 

ugralolany.jpg

Folyamatosan épül - szépül iskolánk és udvara. A nyílászárók cseréje befejeződött, most a javítás folyik. A filagória építése is jól halad, sőt, az aszfaltpálya felfestése is elkezdődött. Gyertek be, nézzetek szét, ha erre jártok! Hamarosan itt a tankönyvosztás és a családi délutánok. Várunk benneteket szüleitekkel, testvéreitekkel együtt.

 

Tanévkezdési, beíratkozással kapcsolatos információinkat olvashatják a Nyári szünet, tanévkezdés menüpont alatt.

 

Olimpiai hírek:

2012. augusztus 12-én vasárnap véget értek a XXX. Nyári Olimpiai
J
london2012_megnyito.jpgátékok
Londonban. A magyar küldöttség rég nem látott, igen előkelő pozícióban végzett. A 157 fős magyar csapat végül 8 arannyal, 4 ezüsttel és 5 bronzzal zárt, ami az éremtáblázaton a kilencedik helyet jelentette. Gratulálunk minden olimpikonunknak és felkészítőiknek!  További szép eredményeket, jó egészséget, sok boldogságot, de mindenek előtt jó pihenést kívánunk nekik!

marosi-a.jpgFérfi kézilabda csapatunk az előkelő 4. helyen, vízilabdázóink az 5. helyen zárták a versengést. Marosi Ádám öttusázónk bronzérmet szerzett. Gratulálunk!

 

Elkezdődött filagóriánk építése. Aki az iskola felé jár, már láthatja, hogyan halad a munka. Bízfi.jpgunk benne, hogy tanévkezdésre elkészül! A gyerekek nevében is köszönjük a támogatóknak, hogy pénzadományaikkal és kétkezi munkájukkal segítették tervünk megvalósulását!

 

Kedvetankony.jpgs Szülők!

A tankönyvosztás előre láthatólag augusztus végén lesz, a pontos dátumot hamarosan közzé tesszük a honlapon és a hirdetőtáblán. A szükséges igazolásokat, kérjük, szerezzék be addigra! A tankönyvcsomagok ára a tavalyihoz hasonlóan alakul.

 

Olimpiai hírek:kozak_k1.jpg

Örömkönnyek csordulnak le ma is sok magyar ember arcán, látva olimpikonjaink emberfeletti küzdelmét... Nagyon büszkék lehetünk rájuk, és nem csak az aranyérmesekre!risztov-eva.jpg

A női vízilabda-válogatott a negyedik helyen zárta a londoni olimpiát. Kozák Danuta aranyérmet nyert a női kajak egyes számában 500 méteren, ezüstérmes a Kovács Katalin-Douchev-Janics Natasa kajak kettes 500 méteren, valamint a Kammerer Zoltán-Tóth Dávid-Kulifai Tamás-Pauman Dániel kajak négyes 1000 méteren. Risztov Éva hosszútávúszónk 10 000 méteren ( = 10 kilométer!!!) OLIMPIAI BAJNOK! Ria! Ria! Hungária!

 

Olimpiai hírek:

augusztus 8. szerda:
Kajakosaink bearanyozták a napunkat! Rettentő szoro
dicsosegtabla.jpgs befutó után lett aranyérmes férfi kajak kettesünk: Dombi Rudolf és Kökény Roland 1000 méteren! A női kajak négyes (Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin és Zúr-Fazekas Krisztina) 500 méteren szerzett aranyérmet. Vajda Attila 6. helyen ért célba.
Hihetetlen izgalmak és két hosszabbítás után került elődöntőbe magyar férfi kézilabdaválogatott! Szép volt, fiúk! Szép volt, lányok!

augusztus 7. kedd:
Ezüstérmet szerzett  Lőrinc Tamás kötöttfogású birkózónk  a 66 kg-osok mezőnyében. Gratulálunk!

 

Kedves Szülők!

Közeleg a tanévkezdés, a tankönyvosztás időpontja, ezért kérjük a kedves szülőket, Tovább...

Többen is kérdezték, milyen felszerelésre lesz szüksége a gyermekeknek az új tanévben. A tanító nénik azt kérik, hogy csak a legszükségesebbeket vásárolják meg (füzetek, írószerek), s majd a tanév első napjaiban a hiányzó dolgokat a pedagógusokkal egyeztetve ráérnek beszerezni. Megértésüket köszönjük!

 

 child_learning-1-.jpgKedves Anyukák, Apukák!

Önök szerint / szerintetek szükség van a arra, hogy a gyermekek tanuljanak a nyári szünetben? Tovább...

 

Kedves Gyerekek!

Reméljük, hogy jól érzitek magatokat, vidáman és hasznosan telik tabor.jpgszámotokra is a szünidő. Szeretnénk, ha beszámolnátok élményeitekről: merre jártatok, milyen kellemes élményekben volt részetek eddig a nyári vakáció alatt. Élménybeszámolóitokat nagy szeretettel várjuk és szívesen közzé tennénk honlapunkon. Ide küldjétek: erossisk@gmail.com (Kérjétek szüleitek segítségét!) Ha van fotótok, ami megörökíti az élményeket, azt is csatoljátok a levélhez!